19 Eylül 2024 Perşembe

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

Veli Ağbaba: “CHP`li belediyeler her yerde adaletli yönetiyor”


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP`li belediyelerin her yerde adaletli bir yönetim sergilediğini ifade ederek, "Tasarruf genelgesi nedeniyle bağış konusunda büyük belediyelere imkân tanınmıyor ama bunu bir türlü aşacağız" dedi.

 

Tarih : 17 Eylül 2024 Salı 16:58   Okunma : 211

(MALATYA) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP`li belediyelerin her yerde adaletli bir yönetim sergilediğini ifade ederek, "Tasarruf genelgesi nedeniyle bağış konusunda büyük belediyelere imkân tanınmıyor ama bunu bir türlü aşacağız" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Arguvan Belediyesi`ne yapılan kepçe yardımı kapsamında düzenlenen törene katıldı. Arguvan Belediyesi önünde gerçekleştirilen törende konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şunları söyledi:

"Ekrem İmamoğlu hem Malatya hem de Arguvan`a yardımcı oldu"

"Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hem Malatya hem de Arguvan`a yardımcı oldu. Deprem bölgesine daha fazla yardımda bulundu. CHP`li belediyeler her yerde adaletli yönetiyor. Geçtiğimiz dönem Türkiye Belediyeler Birliği, çoğunluk üyesi ve en çok aidatı CHP`li belediyeler olmasına rağmen maalesef birliğin imkânlarının sadece yüzde 2`sini bütün muhalefet belediyelerine kullanmıştı. İmkânların yüzde 98`ini ise Cumhur İttifakı belediyeleri kullanmıştı. Bu konuda adaleti sağladık. Hem Arguvan hem de diğer ilçe belediyelerine araç verildi ama sadece CHP`li belediyelere değil AK Partili belediyelere de verildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi`ne büyük bir itfaiye, Akçadağ Belediyesi`ne bir kepçe hediye edildi. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu`na teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde de belediyemizin talepleri doğrultusunda yeni araçları buraya kazandırmaya çalışacağız.

"Arguvan`a önemli desteklerde bulunduk" 

2010`dan önce Arguvan`da kültür merkezinin temel atılmıştı ama maalesef başlanılamamıştı. Arguvan Belediyesi`nin öyle bir imkânı yoktu. 2014 yılında yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olduğumda ‘Kardeş Belediye` projesini yaptım. Büyük belediyeler ile küçük belediyeleri kardeş yaptım. Buradaki kültür merkezinin yapımını da çok kısa bir sürede tamamladık. Malatya ve Türkiye`ye örnek bir kültür merkezi oldu. Ardından Arguvan`ın hangi araç gerece ihtiyacı varsa destek oldum. 2024 seçimlerine kadar Malatya`daki belediyelerimize 100`ün üzerinde araç gerek temin ettim. Greyderinden çöp kamyonuna, kepçesinden binek araçlarına kadar yardım yaptım. Tabii kardeş yaptığımız ve bizim kendi ilişkide olduğumuz belediyelerle hem Arguvan hem de diğer ilçe belediyelerimize önemli desteklerde bulunduk."

“Arguvan ve Malatyamıza yardım edeceğiz" 

Malatya`nın iyi ve kötü gününde her zaman yanında olduğunu dile getiren Ağbaba, "Deprem döneminde Malatya`dan Arguvan`a gelenler burada ağırlandı ama erzak ve diğer bütün ihtiyaçları diğer büyük belediyelerimizden buraya sağladık. Burada bir yemek çadırı kurduk. Buraya odun, kömür ve gıdasına kadar Arguvan`a destek olduk. Bundan sonrada kurduğumuz siyasi ilişkilerle, dostluk ilişkilerimiz ve siyasi tecrübemizle hem Arguvan`a hem diğer ilçelerimize hem de Malatyamıza yardım edeceğiz" dedi.

"Türkiye`nin yüzde 70`ini Cumhuriyet Halk Partili belediyeler yönetiyor" 

Ağbaba, Türkiye`nin yüzde 70`ini Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yönettiğini kaydederek, şunları ifade etti:

"Tasarruf genelgesi nedeniyle bağış konusunda büyük belediyelere imkân tanınmıyor ama bunu bir türlü aşacağız. Arguvan ile çok sayıda kardeş belediyemiz var. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Malatya`da beş ilçe belediyemizin kardeşi oldu. Sayın Özlem Çerçioğlu destek oluyor, önümüzdeki günlerde Arguvan`da kullanılması için parke taşı gönderecek. Yine Arguvan`ın kardeş belediyelerinden birisi Ataşehir Belediyesi. Onursal Adıgüzel önümüzdeki günlerde daha çok destek olacak. Çankaya Belediye Başkanımız Hüseyin Can Güner`de destek olacak. Ayrıca, hemşerimiz Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay`da önümüzdeki günlerde destek olacak. Arguvan`ın ne eksiği varsa araçtan gerece, parktan sosyal tesise onları yapacağız. Benim görevim Ersoy Eren`in, Arguvan Belediyesi`nin rahat çalışabilmesi, Arguvan`a rahat hizmet verebilmesi için önlerini açmak, destek olmak. Bu desteği geçmişte olduğu gibi bundan sonrada vereceğimizi ifade etmek istiyorum."

"Arguvan için umut verici" 

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren de CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`na Arguvan`a sağladıkları destekten dolayı teşekkür ederek, "Geçen günlerde Arguvan`da Türkiye Belediyeler Birliği`nin güzel bir toplantısı oldu. Biz bütün sorunlarımızı milletvekilimize ilettik. Kendisi de sağ olsun direkt Ekrem Bey ile bir görüşme sağladı. Bu görüşmeden beş gün sonra kepçemiz Arguvan`a geldi. Bu bizim için çok önemli ve kıymetli. Görüşmeden beş gün sonra kepçenin Arguvan`a gelmesi bizim ve Arguvan için umut verici" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA