19 Eylül 2024 Perşembe

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

Mersin Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesi Kursiyerleri ‘Kırkyama Çocuk Yorganı` Sergisi açtı


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesi`nde Kırkyama Kursu`na giden kadınlar, `Kırkyama Çocuk Yorganı Sergisi`ni açtı. Trafik Park Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde beğeniye sunulan sergiyi gezen vatandaşlar, kurs öğretmeni ve kursiyerlerle birlikte workshopa katılma da imkanı buldu. 

 

Tarih : 18 Eylül 2024 Çarşamba 10:01   Okunma : 402

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesi`nde hafta içi her gün saat 08.00-17.00 arası Kırkyama Kursu veriliyor. Sabah ve öğlen grubu olmak üzere toplam 40 kursiyerin yer aldığı kursta üretilen el emeği ürünler, Büyükşehir`in sunduğu imkan çerçevesinde açılan sergi ile görünür kılınıp, maddi kazanca dönüştürülüyor.

Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesi`nde Kırkyama Öğretmeni Fatma Kuru, 4 yıldır kursiyerlere kırkyama, iğne oyası, patchwork, ev tekstili gibi birçok alanda eğitimler verdiğini belirterek, "Kumaşlarıyla kombinliyorlar, satıyorlar. Şu an 40 sipariş aldılar. Onları yetiştirmeye çalışıyorlar. Sergilere gidiyoruz. Çok büyük ilgiyle karşılaşıyoruz. Kırkyama emek ve sabır işidir. Kırkyama, küçücük parçaları bir araya gelip sabrın ortaya döküldüğü bir şeydir. Bir tane Mersin il birincisi çocuk yorganımız var. Bir tane Kültür Bakanlığı sanat ödülü almış bir ürünümüz var. Bir de Kültür Bakanlığı onur belgesi almış bir ürünümüz var. Bunlar hem Mersin`in iğne oyasını hem kırkyamayı hem basit iğne nakışlarını birleştirerek ortaya çıkardığımız ürünler. Bir ressamımızın aracılığıyla çok ünlü bir mağazadan talep de aldık, oraya çalışıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş oluyor. Aile bütçesine de katkı sağlamış oluyorlar" diye konuştu. 

"Hocamız ve arkadaş ortamımız çok iyi. Kursumuzdan çok memnunuz"

Kursta etiğim alan kursiyerler de görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: 

-Serin Uğur: "Çok rahatlıyorum. Güzel şeyler çıkarıyoruz. Torunlara bir şeyler yapıyoruz. Yorgan, battaniye yaptık el emeği göz nuru. Bu yüzden Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Artı bir psikolog ihtiyacı hissetmeden el işi nakışlarla gidermeye çalışıyoruz. Gezilerimiz, sosyal faaliyetlerimiz oluyor, sergilerimiz oluyor. Bu bize inanılmaz iyi geliyor. Hocamız ve arkadaş ortamımız çok iyi. Kursumuzdan çok memnunuz." 

-Mehtap Azimet: "Boş zamanlarımı değerlendiriyorum. Evime maddi olarak yardımda bulunuyorum. İstediğimiz her şeyi yapabiliyoruz. Aklınıza gelebilecek her türlü kumaşı değerlendiriyorum. Yorgan, yastık, çanta dikiyoruz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, bize bu imkanları sağladılar. 4 yıldır çok güzel sergiler yapıyoruz. Bunlardan geri dönüşler oluyor. Buradan da satabiliyoruz. Terapi kısmı ayrı bir şey. Hep beraberiz, güzel arkadaşlıklarımız, güzel anılarımız var."

"Kadınlar olarak güçlenmemiz güzel, destek bulmamız daha da güzel"

Sergiyi gezen vatandaşlar ise beğeni ve görüşlerini şu sözlerle paylaştı:

-Servet Türkkan: "El emeği göz nuru derler ya bir de sabrı da içine eklemişler, harika ürünler çıkmış. Ödüllü ürünler var. Belediyemiz bu işe gerçekten çok önem veriyor. Belediye Başkanımızın eşi Meral Hanım da bu konuda çok duyarlı. Kadınlar emeklerini hem sosyalleşme adına hem zamanlarını değerlendirme adına hem de böyle güzel işler çıkarıp üretkenlik adına harika şeyler yapıyorlar. Kadınlar olarak güçlenmemiz güzel, destek bulmamız daha da güzel."

-Kevser Çetin: "Çok beğendim. Hocamız detaylı bir şekilde anlattı. Bence bütün ev hanımları ya da çalışan kadınlar olsun hem sosyalleşmek hem stres atmak için katılmaları güzel olur. Belediyede çok güzel şeyler yapılıyor. Kırkyama kursu cazip geldi. Evde makine olup olmaması çok önemli değil. Bu çok büyük bir avantaj."

-Nilgün Akıngiray: "Çok beğendim. Kırkyama yapmışlar. Hepsi birbirinden güzel, ellerine sağlık. Çok kursa gittim. El becerim de çoktur. Daha değişik şeyler öğrenmek istiyorum."

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA