20 Eylül 2024 Cuma

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

Fernas maden işçilerinin direnişi devam ediyor...


Fernas Madencilik`te sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan madencilerin eylemleri sürüyor. İşten çıkartılan işçilerden Özay Karakuş, "Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, madenciyiz. Türkiye`nin her yerinde yardıma koşan insanlarız. İki çocuğum var, okula gönderemiyorum, icralık oldum. Her gün küfür yiyoruz, iş sağlığı ve güvenliği yok. 301 madencinin öldüğü Soma faciasında keşke ben de ölmüş olsaydım. Sizin aileniz var da bizim yok mu? Çocuklarımızın değeri yok mu gözünüzde" dedi.

 

Tarih : 20 Eylül 2024 Cuma 16:37   Okunma : 406

Manisa`nın Akhisar ilçesinde bulunan Fernas Madenciliğe ait iş yerinde, çalışma şartlarının ve özlük haklarının düzenlenmesi talebiyle sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan maden işçileri, direnişlerini sürdürüyor. İşçiler, haklarını alana kadar direnişe devam edeceklerini belirtiyorlar.

"Çocuklarımızın değeri yok mu gözünüzde?"

Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, "Bugün eylemimizin 25. günü. Ankara`ya gittik, Bodrum`a gittik. Cumartesi günü İstanbul ve Bodrum`dan arkadaşlarımız buraya katılacaklar. Eyleme devam edeceğiz. Biz sadece bu kapının önünde duruyorduk, yarın başka kapının önünde de duracağız. Yarından itibaren 3. etaba başlayacağız. Bu mücadeleyi hep beraber kazanacağız. Fernas Madencilik`in Türkiye`deki tüm işletmelerine yayılacağız ve derdimizi Türkiye`ye anlatacağız. Biz işçiyiz, haklıyız, hakkımızı alacağız" dedi.

İşten çıkarılan işçilerden Özay Karakuş, yaşadıkları süreçle ilgili şunları söyledi:

"Fernas Madencilik`te çalışıyordum. 25 gündür direnişimize Bodrum`da, Ankara`da ve madenin ocak önünde devam ediyoruz. Yarın başka kapıyı da keseceğiz. Bu kapıyı da keseceğiz, Bodrum`a da gideceğiz. Koç, Sabancı, Limak gibi şirketlerin önüne gideceğiz. Vakıfların önüne de gideceğiz. Bunların ortakları kimse, hepsinin önüne gideceğiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, madenciyiz. Türkiye`nin her yerinde yardıma koşan insanlarız. İki çocuğum var, okula gönderemiyorum, icralık oldum. Her gün küfür yiyoruz, iş sağlığı ve güvenliği yok. 301 madencinin öldüğü Soma faciasında keşke ben de ölmüş olsaydım. Sizin aileniz var da bizim yok mu? Çocuklarımızın değeri yok mu gözünüzde?"

"İşletme beni belirsiz sebepten dolayı çıkardı"

İşten çıkarılan diğer bir işçi Erdinç Demirtaş ise, "16 Ağustos 2024`te Fernas Madeni`nden çıkarıldım. Benimle birlikte 6 kişi çıkarıldı. Çıkış sebebimiz sendikal faaliyetlerimizdir. Mekanik müdürümüz Sabır Nasıroğlu ve İnsan Kaynakları Sorumlumuz Hasan Sağdıç bu süreci yürüttü. Şirket, disiplin kurulu sebebiyle bizi çıkardığını söylüyor ama bizim tazminat hakkımız var. Biz sendikal faaliyetlerden dolayı işten çıkarıldık" diye konuştu.

İşten çıkarılan işçilerden Durmuş Olgunsoy, "Sayın Ferhat Nasıroğlu, disiplin kuralları nedeniyle işten çıkarıldığımı söylemiş. Ben 04 koduyla çıkarıldım. İşletme beni belirsiz sebepten dolayı çıkardı. İş yeri müdürü sendikadan çıkmamı söyledi ama ben çıkmadım. Ne bir devamsızlığım, ne bir raporum var. Kimse benim adımı lekeleyemez" ifadelerini kullandı. Diğer bir işçi Cengiz Gürsoy, Fernas Madencilik`te 4 yıl çalıştığını belirterek, "4 yıldır bir tane bile tutanağım yok. Disiplin suçuyla çıkarıldığımız söyleniyor ama biz sendikal faaliyetlerden dolayı çıkarıldık. İş güvenliği kurallarına uymak istiyoruz ancak izin vermiyorlar. Bu nedenle direnişimizi sürdüreceğiz" dedi.

"Disiplin suçu değil sendikal faaliyetler nedeniyle çıkartıldılar"

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise şunları söyledi:

"Manisa`da faaliyet gösteren Adalet ve Kalkınma Partili Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu`na ait olan Fernas`ta maden işçileri, yaklaşık bir aydır eylem içerisindeler. Bir aydır haklarını arıyorlar. İşten çıkarılan arkadaşlarının sendikalı olduğu için, sendikalı faaliyetlerde bulunduğu için, işten çıkarılan arkadaşlarının, geri getirmesini talep ediyorlar. Daha insani şartlarda çalışma taleplerini dile getiriyorlar. Daha yüksek ücret taleplerini dile getiriyorlar. Bir ay geçti seslerini patrona ulaştıramadılar. Dün kamuoyunda basında gördüğümüz kadarıyla, ilk defa şirketin sahibi Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu kameraların karşısında bir takım açıklamalarda bulunmuş. Sendikal faaliyetlerde bulunduğu için, işten çıkarıldığı iddialarını reddediyor. Bunlar diyor ki disiplinsiz çalışmalarından dolayı işten çıkarılmıştır demekte. Esasında Ferhat Nasıroğlu bir patron olarak milletvekili olarak bu işçilerle konuşmuş olsa böyle bir açıklamada bulunmaz. Ferhat Nasıroğlu bu işçilerle konuşsa, muhatap alsa işten atılanlarla veya diğer işçilerle bir araya gelse, gerçeği öğrenecektir. İşveren tarafından yapılan baskıyı tek tek anlatacaklar. İşveren temsilcisi ile sendika temsilcisi arasındaki konuşmalar görüşmenin kayıtları ses kaydı kamuoyunda yankılandı, sosyal medyada yayınlandı. Bunları dinlediğin zaman ciddi bir baskı olduğunu göreceksiniz. Sendika üyeliğinden vazgeçmezse işten çıkarılacağı, işçilere açık bir şekilde söylendiğini görmekteyiz. Buradan Ferhat Nasıroğlu söyledikleri uzakta yakında alakası yok."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA