25 Eylül 2024 Çarşamba

16:59   KARS ŞEKER FABRIKASı, ŞEKER PANCARı ALıMıNA BAŞLADı   16:54   AMD BAŞKANı HASAN YÜCEL`DEN `ORMAN YÖNETMELIĞI` TEPKISI: YENI YÖNETMELIK MADENCILIĞIN ÖLÜM FERMANıDıR   16:54   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “ECZACıLARıN SESINE KULAK VEREREK SOMUT ÇÖZÜMLERLE, TÜM ECZACıLARıMıZıN 25 EYLÜL DÜNYA ECZACıLıK GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM”   16:45   İŞÇILER SARAÇHANE`DEN SESLENDI: "BENIM 10 TANE ÇEYREK ALTıNıMı HER AY KIM ÇALDı?" "BU INSANLAR SAMAN Mı YIYECEK?"   16:37   ÇERKEZOĞLU, SARAÇHANE`DEN IKTIDARA SESLENDI   16:24   FERNAS MADENCILIK IŞÇILERI SOMA`DAN ANKARA`YA YÜRÜYOR... "BIZI INSAN OLARAK GÖRMÜYORLAR Mı? ÖLÜM OLSA BU IŞIN UCUNDA BEN GIDECEĞIM"   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "İTFAIYE TEŞKILATıMıZLA GURUR DUYUYORUM"   16:05   SILAHLı POZLARıNı SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞAN YUNUS EMRE GEÇTI`NIN KUZENI K.G. DE GÖZALTıNA ALıNDı, ÇOK SAYıDA SUÇTAN KAYDı OLDUĞU ORTAYA ÇıKTı   16:03   AYSU BANKOĞLU, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN ABD GEZISINI ELEŞTIRDI: “ÇOCUKLAR KÖYDEN OKULA GIDEMIYOR, SARAY AHALISI 12 BIN KILOMETRE ÖTEDE FOTOĞRAF ÇEKTIRMEK IÇIN MILYONLAR SAVURUYOR“   15:28   DEPREMDE CENAZELER KARıŞTı, GERÇEK 19 AY SONRA ORTAYA ÇıKTı   15:22   ANTALYA İKLIM DEĞIŞIKLIĞINE UYUMDA SU YÖNETIMI ÇALıŞTAYı... GÖKAN ZEYBEK: "CHP BELEDIYECILIĞI, YETIŞTIRDIĞI NITELIKLI KADROLARLA TÜRKIYE`YI ÇOK DAHA IYI YÖNETEBILECEĞININ GÖSTERGESIDIR``   15:12   BITLIS`TE 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   15:08   YENILENEN SPRINTER PANELVANLAR, TÜRKIYE`DE KARAVAN PAKETI VE KARAVANA ÖZEL OPSIYONLARı ILE SATıŞTA   14:48   ANKARA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN OKULLARA TEMIZLIK MALZEMESI YARDıMı... MANSUR YAVAŞ: ``EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI VE SAĞLıKLı BIR GELECEK ADıNA KARARLıLıKLA ILERLIYORUZ``   14:45   FAIK ÖZTRAK: "BU KÖTÜ YÖNETIM, ÜLKEMIZI OECD ÜLKELERI ARASıNDA SEFALET ENDEKSI`NDE BIRINCILIĞE TAŞıDı   14:43   ESENYURT BELEDIYESI ZABıTA MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN OKULLARıN ÇEVRESINDE SıKı DENETIM   14:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ESNAFıMıZA HER ZAMAN KAPıMıZ AÇıKTı, ŞU ANDA DA AÇıK"   14:17   SOMA`DAN ANKARA`YA YÜRÜYÜŞ BAŞLATAN FERNAS MADENCILIK IŞÇILERI MADENCI ŞEHITLIĞI`NI ZIYARET ETTI... "BIZ DE ÖLMEYELIM DIYE IŞ GÜVENLIĞI ISTEDIK"   14:03   "PARA SAYMA” DAVASı ERTELENDI... ÇIFTCI: “MAALESEF YARGıNıN YINE SIYASET ÜZERINDE MAŞA OLARAK KULLANıLDıĞı BIR YARGıLAMA SÜRECINI IZLEDIK"   13:49   GÖKAN ZEYBEK: “CHP`NIN CUMHURBAŞKANı ADAYıNı MAHKEMELER BELIRLEYEMEZ”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: "İtfaiye teşkilatımızla gurur duyuyorum"


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli, İtfaiye Haftası kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`i ziyaret etti. Başkan Seçer, "İtfaiye teşkilatımızla gurur duyuyorum. 5 yıllık görev sürem içerisinde her geçen gün üzerine bir şeyler koyduk, çok daha iyi noktalara geldik" dedi.

 

Tarih : 25 Eylül 2024 Çarşamba 16:15   Okunma : 307

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli, İtfaiye Haftası kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Başkan Seçer, "İtfaiye teşkilatımızla gurur duyuyorum. 5 yıllık görev sürem içerisinde her geçen gün üzerine bir şeyler koyduk, çok daha iyi noktalara geldik" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli, 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Kemal Akşahin, şube müdürleri ve itfaiye personeli yer aldı.

“İtfaiye Teşkilatımızla gurur duyuyorum”

İtfaiye Haftası’nı kutlayan Başkan Seçer, “İtfaiye Teşkilatımızla gurur duyuyorum. 5 yıllık görev sürem içerisinde her geçen gün üzerine bir şeyler koyduk, çok daha iyi noktalara geldik. Hem insan kaynağı açısından daha kalifiye bir yapı oluşturmaya gayret ediyoruz hem de makine, ekipman, teçhizat konusunda. İtfaiye Teşkilatı için bunların ikisi çok önemli; bir tanesi iyi yetişmiş, ne yapacağını bilen, nasıl müdahale edeceğini bilen bir itfaiye ve bunun yanında çağa uygun araç, gereç ve teçhizatının olması. Bu ikisi bir arada olduğu zaman afetlere müdahale çok daha efektif ve etkili olur” diye konuştu.

“Önümüzdeki 1 yılda 5 yılın kazanımlarını elde edineceğiz”

Teşkilatın daha da ileri gidebilmesi için yeterli bütçenin ayrılması gerektiğini vurgulayan Seçer, “Çünkü alet, ekipman, araç alacaksınız. Bunların birçoğu gerçekleşiyor. Yine özellikle yüksek merdivenli araç alımları için girişimde bulunulmuştu. Bunların yanı sıra aramıza katılan 150 itfaiye personelimizin dışında 130 personel alımı için talebimiz var” dedi.

“Başarı gösteriyorsa sorgusuz, sualsiz, mülakatsız göreve başlayacak”

İçişleri Bakanlığı’ndan yeni alımlar için onay gelmesini beklediklerini kaydeden Seçer, şöyle devam etti:

“Teşkilatı yenilemek, daha güçlü kılmak için umut ediyorum önümüzdeki günlerde Bakanlık`tan bunun izni gelir. Alımların liyakatli elemanları teşkilatımıza kazandırma amaçlı olduğunu artık herkes biliyor. Bunda kimsenin bir endişesi, şüphesi yok. Bizzat benim takibimde olan bir konudur bu. KPSS’de başarılı olmuşsa ve sınava tabi tutulduğu eğitim alanında gerekli başarıyı gösteriyorsa sorgusuz, sualsiz, mülakatsız olarak gelecek ve göreve başlayacak.”

Alımların yanı sıra teknolojinin de geliştiğini ve her şeyin dijitalleştiğini belirten Seçer, “Biz bu dijital dönüşümleri de gerçekleştirmek durumundayız. Artık teknoloji ile kişi oturduğu yerden kilometrelerce öteye müdahale edebiliyor. Bir uçağı kaldırabiliyor, indirebiliyor. Yani bu da afete müdahalede önemli” diye konuştu.

“Mersin afet bölgesi”

Başkan Seçer, kentin afet bölgesi olduğunu hatırlatarak, “Herkese göre daha dikkatli olmamız lazım. Bu konuda siz dersinize çalışın, destek benden. Yapılması gereken neyse Türkiye’de, dünyada bize öğretici olacak hangi girişimler, kurslar, çalıştaylar, toplantılar varsa bu idare her konuda destek vermeye hazır. Türkiye’deki, dünyadaki örnekleri takip edin. Bu konuda benim açımdan limit sonsuza gider” dedi.

Seçer, "Sizlere teşekkür ediyorum. Bizim için önemli olan millettir, vatandır. Bu anlayış çerçevesinde birlikte gayret edeceğiz. Güzel şeyler yapacağız” diyerek, sözlerini noktaladı.

“Hem kırsalda hem merkezde çok önemli çalışmalara imza attık”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, “Geçen sene yaşadığımız depremde 4 tane yaşam otobüsü yapıldı, 50 personelimiz var. Aynı anda hem itfaiye hem yaşam otobüsü hem iş makinasını çıkartabilecek durumdayız. Bunların hepsi belirlenmiş ve bölgelenmiş durumda” ifadelerini kullandı.

“İtfaiye Teşkilatımızı güçlendirmek için oldukça iyi bir yol aldık”

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Kemal Akşahin, önümüzdeki günlerde 4 farklı senaryoda tatbikat yapacaklarını belirterek, “Eğitimlerimiz de devam ediyor. Yüksek merdivenli araçlarımızı modernize ediyoruz. Makine İkmal Dairesi Başkanlığı’mızla ortak bir şekilde alt ve üst yapı arızalarımızı gideriyoruz” diye konuştu.

Ziyarette personel tarafından Başkan Seçer’e çiçek takdim edildi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA