27 Eylül 2024 Cuma

16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

Gülüstan Kılıç Koçyiğit: "Erken seçimin koşullarını yaratmak için toplumu örgütlemeye ihtiyaç var"


DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, erken seçim tartışmalarına ilişkin “Bu tartışmanın sündürülerek gerçek bir talepten çıkarılıp polemik konusu haline gelmesini doğru bulmuyoruz. Erken seçimin koşullarını yaratmak için toplumu örgütlemeye ihtiyaç var. Muhalefet tabii ki birlikte konuşmalı, bu ülkeyi düze çıkaracak gibi bir derdimiz var" değerlendirmesini yaptı. 

 

Tarih : 27 Eylül 2024 Cuma 11:41   Okunma : 364

Haber: Dilan Kutlu/ Kamera: Dursun Alkaya

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM 28. Dönem 3`üncü Yasama Yılı öncesinde ANKA Haber Ajansı`na Meclis gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis`in yeni döneminde anayasa tartışmalarının "iktidarın tekelinde" olduğu yorumunda bulunan Koçyiğit, “muhalefetin birlikte hareket ederek erken seçimin koşullarını yaratmak için toplumu birlikte örgütlemeye çalışması” gerektiğini vurguladı. Koçyiğit ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Meclis`te daha önce Anayasa Komisyonu`nda bütün partilerin uzlaşısı ile birlikte bir metin hazırlandığını hatırlatan Koçyiğit, şunları söyledi:

"Türkiye anayasa tartışmalarında sıfır noktasında değil. Biz yeni dönemde de anayasa kordinasyonu kurduk o kordinasyon içerisinde Meclis`ten arkadaşlarımız ve anayasadan sorumlu eş genel başkanımızla beraber tartışamaları yürütüyoruz. Hem anayasa stratejisine dair hem metnin kendisine dahil bir hazırlığımız var ama bizim için anayasa tartışması sadece bir partinin mutfağında hazırlanacak bir süreç değil. Bizim asıl isteğimiz çalışmayı toplumla beraber yapmak toplumun farklı kesimleriyle buluşmak ve onların anayasa taleplerini taslağın içerisine yedirmek. Yakın dönemde kendi çalışmamızı bitirdikten sonra `nasıl bir anayasa tartışmasını` önümüze hedef olarak koymuş durumdayız.

"Yeni anayasa tartışmaları iktidarın tekelinden alınmalı" 

Bu anayasa meselesini Türkiye`nin nasıl ilerleteceği, siyasi iktidarın bu tartışmayı niye açtığı ve bu tartışmanın sonucunda yeni eşitlikçi özgürlükçü bir anayasa yapılıp yapılmayacağı meselesi temel tartışma. İktidarın yedeğine düşmeden yeni anayasa meselesini toplumla beraber mücadelesini vermek gibi bütün muhalafet olarak olmalı. İktidarın elindeki anayasa tartışması tekelini de alıp bütün topluma yaymak bizim açımızdan birinci öncelik. Toplumun önceliği ne derseniz yeni bir anayasa tartışması gerilerde kalıyor. Toplum bugün işsizlikle, açlıkla boğuşuyor. Yeni bir anayasa yapmak için toplumsal refahı sağlayacak bir zeminde olması gerekiyor.

Vatandaş bugün sandık kurulsa bugün gidecek. Belki bu isyan, aşağıdan kabaran derin öfke henüz bir kanala akmadı, söze talebe dönüşmedi. Bugün kime giderseniz gidin, `yarın erken seçim olsun` sorusunu sorsanız tabi ki `olsun` diyecek. Artık bu iktidarı bu ülke halkları taşıyamıyor. Yüzde 99`un ürettiği yüzde 1`in yediği bir koşulda yaşıyoruz. Bunun içerisinde iktidarın gitmesini istiyorlar ve yolunun erken seçim olduğunu biliyorlar fakat bu bir toplam talebe dönüştümek bizlerin sorumluluğunda. Biz `erken seçim` diyoruz ama bütün toplumun talebi haline getirip o sandığı AKP`ye kurduracak hale gelmemiz gerekiyor. Bu konuda yeterli mesafeyi aldığımızı düşünmüyorum.

"Erken seçim tartışması sündürülüp, polemik konusu haline getirildi"

En son yerel seçimlerde toplumun yüzde 70`den fazlasının desteğini kaybetmiş bir iktidar var. Resmi olarak meşru olan ama toplumsal olarak meşru olmayan bir hükümetten bahsediyoruz. Bu tartışmanın sündürülüp gerçek bir talepten çıkıp polemik konusu haline gelmesini de doğru bulmuyoruz. Bu düzenden kurtulmanın yolu erken seçime gitmektir. Bu bir siyasi polemik konusu, onun bunu dediği, şunu dediği yerden değil gerçekçi talebe, halkların talebine çevirecek bir yolu yöntemi bir süreci örgütlememiz gerekiyor. Erken seçim olması için doğru bir öncülüğe ihtiyaç var. Gerçekten toplumsal mücadelelerin içerisinde olmaya ihtiyaç var. Halkın taleplerini görünür kılmaya ihtiyaç var. Erken seçimin koşullarını yaratmak için toplumu örgütlemeye ihtiyaç var. Muhalefet tabii ki birlikte konuşmalı, bu ülkeyi düze çıkaracak gibi bir derdimiz var. Belirli konularda asgari müştereklerde yan yana geldiğimiz bir zemini yaratmanın topluma karşı bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Belli meselelerde AKP`nin karşısına bariyer örmek lazım ki toplumu koruyabilelim. Bu başlıklardan biri de neden erken seçim olmasın.

"Yeni dönemde yan yana gelebileceğimiz bir sürecin startını verdik"

Biz parti olarak şu anda mücadele ittifakı kurulması için tartışmayı zaten yürütüyoruz. Yeni dönemde emek, özgürlük ittifakını nasıl geliştirebileceğimiz, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleriyle yan yana gelebileceğimiz bir sürecin startını da verdik. Yeni dönem açısından bunun tarihsel sorumluluk olduğunu da düşünüyoruz. Birlikte mücadele etmezsek bu faşizmi yıkamayız. Bu yan yana gelişleri de çoklu yan yana gelişler olarak ifade etmek gerekiyor. Bir yerde demokrasi ittifakı kurarız o kendi yolunda yürür ama Meclis zemininde farklı bir yerde muhalefetle yan yana dururuz. AKP ve MHP`nin hukuksuzluklarına karşı bir set oluştururuz. Çoklu ittifaklara, birlikteliklere ve çoklu bir mücadele başlığına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA