4 Ekim 2024 Cuma

16:51   CERATTEPE`DEKI YENI ÇED BILGILENDIRME TOPLANTıSıNA TEPKI...   16:35   YENI NATO GENEL SEKRETERI MARK RUTTE`DEN KIEV`E ZIYARET   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   13:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`DEN MERCAN 100. YıL İKLIM VE ÇEVRE BILIM MERKEZI`NE ZIYARET    11:21   DEM PARTILI ÇANDAR`DAN ERDOĞAN`ıN "İSRAIL" AÇıKLAMASıNA TEPKI   10:46   İSRAIL, BEYRUT`UN MERKEZINDE İSLAM SAĞLıK ÖRGÜTÜ`NE AIT BIR TıP MERKEZINI VURDU   10:38   CEM GARIPOĞLU`NUN MEZARı BUGÜN AÇıLACAK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE YURTLARı, BARıNMA SıKıNTıSı YAŞAYAN ÖĞRENCILERE DESTEK OLMAYA DEVAM EDIYOR   09:50   EKREM İMAMOĞLU İSTINAF ÖNÜNDE KONUŞTU   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, 27. ULUSLARARASı BEYPAZARı FESTIVALI`NE KATıLDı   01:24   ÖZGÜR ÖZEL: SIYASI YASAK ISTINAFTA ONANACAK AMA YARGıTAY AŞAMASı KALACAK   17:37   İMAMOĞLU`NUN ‘BEYLIKDÜZÜ DAVASı" ERTELENDI...   17:25   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: SINAN ATEŞ`IN ABLASı SELMA ATEŞ`E YAPıLAN SALDıRıYı LANETLIYORUM   17:17   TARSUS 3`ÜNCÜ KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI BAŞLıYOR   16:25   SINCAN CEZAEVI KAMPÜSÜ`NDE SELMA ATEŞ VE EŞINE SALDıRı: "SINAN`ı ÖLDÜRDÜNÜZ SıRA BIZE MI GELDI?"   16:01   İRAN, BÖLGEDEKI GERILIMDEN ABD VE AVRUPA ÜLKELERINI SORUMLU TUTTU   14:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `AFET İZLEME VE YÖNETIM SISTEMI TATBIKATı`Nı IZLEDI   12:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER SÖZ VERDI...  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, `Afet İzleme ve Yönetim Sistemi Tatbikatı`nı izledi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, canlı bağlantı ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından 4 farklı senaryo ile gerçekleştirilen `Afet İzleme ve Yönetim Sistemi Tatbikatı`nı izledi.

 

Tarih : 2 Ekim 2024 Çarşamba 14:01   Okunma : 517

Dijital kent kapsamında `Afet İzleme ve Yönetim Sistemi` kuran Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, itfaiye personeline 64 yaka kamerası ve 25 araç kamerası aldı. Bu sistem ile atık yangını, sıkışmalı trafik kazası, denizde mahsur kalma ve depremde kayıp şahıs olmak üzere 4 farklı senaryo üzerinden tatbikat gerçekleştirildi. 

"İtfaiye Teşkilatımızı da modernize ediyoruz"

Başkan Seçer, tatbikat sonrası şöyle konuştu:

"İtfaiye Teşkilatımızı da modernize ediyoruz. Artık birçok konuda işlerimizi dijital ortamda yapmak istiyoruz. Bugün de burada yeni devreye aldığımız ‘Afet İzleme ve Yönetim Sistemi`ni denedik ve bir tatbikat gerçekleştirdik. Başarılı da bir tatbikat oldu. Hem araçların olay mahalline ne kadar süre içerisinde intikal ettiğini göreceğiz hem de orada olaya müdahale eden itfaiye personelimizin müdahale şekillerini denetleme imkânımız olacak. 

Bu sistemde hem afete müdahale eden itfaiye personelinde kamera sistemi var hem de araçlarımız kamera sistemi var. 64 itfaiye mensubumuzun taşıdığı kamera bu sistem için alındı. Yine 25 aracımızda da kamera sistemi var. En yalın dille, ihbar geldiği saniyeden itibaren, o operasyon süresini artık bir ortamda, bir ana kumanda ve izleme merkezinde itfaiye teşkilatımız takip ediyor olacak. Yani oturduğu yerden örneğin Tarsus`taki veya Yenişehir`deki bir yangına ya da bir arama kurtarma faaliyetine müdahale eden ekipleri ana kumanda ve izleme merkezinden izleme ihtiyacımız olacak. Hem araçların olay mahalline ne kadar süre içerisinde intikal ettiğini göreceğiz hem de orada olaya müdahale eden itfaiye personelimizin müdahale şekillerini denetleme imkanımız olacak. Mersinimize ve İtfaiye teşkilatımıza hayırlı olsun." 

Sistem ile gerçek varış süresinin tespitini kolaylaştırma, etkin bir iletişim ve aksiyon alma imkân ve kabiliyetine sahip olunmasına fayda sağlama, verimlilik, sürdürebilirlik ve geleceğe uyum kabiliyetine katkı sunması hedefleniyor.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Vahap Seçer, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA