18 Ekim 2024 Cuma

11:55   CHP`LI BÜLBÜL, MECLIS`TE DAĞıTıMı ENGELLENEN ADALET RAPORU`NU PAYLAŞTı: "BU DÖNEMDE YENI VE CIDDI BIRÇOK HUKUKSUZLUK YAŞANMıŞ, ANAYASAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER KıSıTLANMıŞ, TEK ADAM REJIMI, ÜLKEYI UÇURUMA SÜRÜKLEMIŞTIR"   11:48   DEVA PARTILI KARAL`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E `LIONEL MESSI` SORUSU: "KAMU KAYNAKLARı KULLANıLARAK ÖDEMESI YAPıLACAK REKLAMDA MESSI`NIN OYNATıLMASıNDA KAMU YARARı NEDIR?"   11:47   GÖKAN ZEYBEK`TEN AK PARTI`YE: ``DEVLETIN BÜTÜN OLANAKLARıNı KULLANıYORLAR, ARTıK FÜTURSUZCA KAMU YÖNETICILERIYLE SIYASETI DIZAYN ETMEYE ÇALıŞıYORLAR``   11:38   ÖZGÜR ÖZEL`IN DOĞU VE GÜNEYDOĞU GEZISI... CHP DIYARBAKıR İL BAŞKANı AKYıL: “GENEL BAŞKANıMıZıN DEMOKRASI AÇıSıNDAN BURADA VERECEĞI MESAJ ÖNEMLIDIR”   11:23   FERNAS IŞÇILERI IŞVERENLE MASAYA OTURMAK IÇIN SOMA`DA... İŞÇI HEYETI, GÖRÜŞME IÇIN MADEN OCAĞıNA GITTI   10:53   OGM: DÜNDEN BU YANA MEYDANA GELEN 35 YANGıNA MÜDAHALE ETTIK   10:46   GAMZE TAŞCıER: "HÜKÜMETIN BÜTÇE AÇıĞıNı FINANSE ETMEK ADıNA YÜKÜ YURTTAŞBANK`A YÜKLEMIŞ``   10:40   HERKESİN KİMSESİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN; ‘MERSİN SOSYAL POLİTİKALAR OFİSİ’..   10:27   E-YDS YARıN 4 ILDE DÜZENLENECEK, NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK TUTULACAK   10:02   ESENYURT BELEDIYESI`NIN 2024 İSTIHDAM FUARı`NDA IŞ ARAYANLAR VE IŞVERENLER BIR ARAYA GELDI   09:41   DEPREMDE 63 KIŞIYE MEZAR OLAN TUTAR YAPı SITESI C BLOK DAVASıNDA YENI GELIŞME: KAYMAKAMLıK, 2 KAMU GÖREVLISINE SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, FENILKETONÜRI HASTALARıNA GıDA DESTEĞINE BAŞLADı   09:21   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "GECE GÜNDÜZ ÇALıŞıP BEŞ YıLı EN IYI ŞEKILDE DEĞERLENDIRECEĞIZ"   01:17   2025 YıLı IÇIN CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI YÜZDE 38 ARTTı. CUMHURBAŞKANLıĞı`NA 17 MILYON LIRA DEĞERINDE 20 ARAÇ ALıMı IÇIN ÖDENEK AYRıLDı   22:38   LAIKLIK MECLISI`NDEN, ÇEDES ETKINLIĞINE ÖĞRENCI GÖNDERMEYEN ÖĞRETMENLERE VERILEN CEZALAR IÇIN SUÇ DUYURUSU   19:31   “HERKESIN KIMSESI MERSIN SOSYAL POLITIKALAR OFISI” AÇıLDı... VAHAP SEÇER: "İKTIDAR KIMSESIZLERI KIMSESIZ BıRAKTı"   12:04   SIVAS`TA DEPREM... BAKAN ALI YERLIKAYA: "İLK BELIRLEMELERE GÖRE HERHANGI BIR OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADıR"   11:51   SIVAS`TA 4,7 VE 4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE IKI DEPREM   09:32   DEPREMDE YıKıLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KARARı IPTAL EDILDI   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, OTOMOTIV FESTIVALI`NIN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı  
 
 
 
 
 
   

Gamze Taşcıer: "Hükümetin bütçe açığını finanse etmek adına yükü Yurttaşbank`a yüklemiş``


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan 2025 yılı bütçesini değerlendirirken, “Bu bütçe, işçi, memur, emekli ve düşük gelirli vatandaşlar için daha fazla vergi yükü, daha az sosyal yardım ve kamu hizmetlerine erişimde daha fazla zorluk anlamına geliyor. Hükümetin bütçe açığını finanse etmek adına yükü Yurttaşbank`a yüklemiş. Övündükleri bu bütçeyle şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyorlar ama tavşan açlıktan ölmüş farkında değiller” dedi.

 

Tarih : 18 Ekim 2024 Cuma 10:46   Okunma : 287

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan 2025 yılı bütçesini değerlendirirken, “Bu bütçe, işçi, memur, emekli ve düşük gelirli vatandaşlar için daha fazla vergi yükü, daha az sosyal yardım ve kamu hizmetlerine erişimde daha fazla zorluk anlamına geliyor. Hükümetin bütçe açığını finanse etmek adına yükü Yurttaşbank`a yüklemiş. Övündükleri bu bütçeyle şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyorlar ama tavşan açlıktan ölmüş farkında değiller” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan 2025 yılı bütçe öngörülerini yazılı bir açıklamayla değerlendirdi..

Taşcıer, ``Yüksek enflasyon, derinleşen gelir adaletsizliği ve yanlış ekonomi politikalarının yarattığı yıkım dikkate alındığında açıklanan 2025 Bütçesi`nin toplumun gerçek ihtiyaçlarını karşılayamayacağı aşikardır`` ifadelerini kullandı.

Meclis`e sevk edilecek bütçe yasa teklifinde devasa bir bütçe açığı öngörüldüğünü kaydeden Taşcıer, ``Bu bütçe, işçi, memur, emekli ve düşük gelirli vatandaşlar için daha fazla vergi yükü, daha az sosyal yardım ve kamu hizmetlerine erişimde daha fazla zorluk anlamına geliyor. Hükümetin bütçe açığını finanse etmek adına yükü Yurttaşbank`a yüklemiş. Övündükleri bu bütçeyle şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyorlar ama tavşan açlıktan ölmüş farkında değiller`` dedi.

Taşcıer, şu görüşlere yer verdi:

``2025 yılı bütçesinde 12 trilyon 800 milyar lira gelir ön görülmüş. Buna karşılık 14 trilyon 731 milyar lira da gider düşünülmüş. Şahsım devleti bu ciddi açığı kapatmak için ihtiyaç duyduğu kaynağı yine Yurttaşbank`tan karşılayacak. Dolaylı vergiler yoluyla halkın cebine bir kez daha el uzatacaklar. ÖTV, KDV gibi dolaylı vergilerle düşük gelirli vatandaşlarımıza yeni yükler gelecek. Dolayısıyla, iktidarın bu bütçeyle refahı tüm topluma yayma söyleminin içi boştur. Bu bütçe yüksek enflasyon, ağır vergiler ve yaşam pahalılığı karşısında zaten inim inim inleyen dar gelirli kesimlerin pratikte daha da fakirleştiği bir tabloyu gizlemekten öteye gitmemektedir.

"AKP iktidarı, ekonomik yıkım ortamında sosyal yardımlara bütçeden 651 milyar lira ayırmakla övünüyor``

AKP iktidarı, açlık sınırının 20 bin lirayı aştığı, yoksulluk sınırının 67 bin liraya yaklaştığı bir ekonomik yıkım ortamında sosyal yardımlara bütçeden 651 milyar lira ayırmakla övünüyor. Enflasyonunun TÜİK`in kontrollü verileriyle bile yüzde 50`nin altına ancak indirilebildiği bu ortamda, sabit ve dar gelirli vatandaşlar için sosyal yardımların gerçek anlamda destek sağlaması mümkün değildir. Oysa iktidar bütçenin yüzde 4,4`üne denk gelen 651 milyar lirayla şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyor. Oysa şapkadaki tavşan açlıktan ölmüş, farkında değiller. Türkiye`deki mevcut enflasyon oranı göz önüne alındığında sosyal yardımlara ayrılan bu kaynağın yoksulluğu gidermeyeceği, halkın içine itildiği sefaleti iyileştirmeyeceği açıktır.

"Sosyal yardımlar üzerinden `refah devleti` iddiasında bulunmak samimiyetsizliktir"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz`ın 2025 bütçesine ilişkin ‘Sosyal devlet` vurgusu tam anlamıyla halkı uyutma çabasıdır. Sahadaki gerçekler, özellikle düşük gelirli kesimler, emekçileri, memurlar, emekliler, engelliler, işsizler ve öğrenciler için bu söylemin altının boş olduğunu açıkça göstermektedir. Sosyal yardımlar, hükümetin geniş kapsamlı bir ekonomik iyileştirme politikası olmadığı sürece yalnızca geçici bir tampon işlevi görür. İşsizlik oranları yüksek seyrettikçe, reel ücretler enflasyon karşısında hızla eridikçe bu bütçe insanları kalıcı olarak yoksulluk sınırında tutmaktan başka bir işe yaramaz. Sosyal yardımlar üzerinden ‘refah devleti` iddiasında bulunmak açık bir çelişki ve samimiyetsizliktir.

"Bu politikaların sürdürülebilir olmadığı açık"

Bütçede sosyal yardımlara ayrılan payın göstermelik kaldığını, hükümetin geniş kesimleri oyalanmak için bu tür söylemlere başvurduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye`nin ihtiyacı olan, sadece yardım dağıtan değil, emekçiyi, emekliyi ve yoksulu gerçekten koruyan, gelir dağılımında adaleti sağlayan, refahı tabana yaymayı hedefleyen, köklü ve sürdürülebilir bir ekonomik dönüşüm politikasıdır. Sonuç olarak, bu bütçe, toplumsal adalet ve refahı sağlamaktan uzak, dar gelirli vatandaşlar için ekonomik sıkıntıların devam edeceği bir tabloyu işaret etmektedir. Halkın gerçek sorunlarını gözetmeyen, enflasyonun erittiği alım gücünü göz ardı eden ve gelir adaletsizliğini daha da derinleştiren bu politikaların sürdürülebilir olmadığı açıktır.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA