22 Ekim 2024 Salı

16:26   MURAT EMIR`DEN SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU`NA: "BEBEKLERIN ÖLÜME TERK EDILDIĞI APAÇıK ORTADA..."   16:15    ÖZGÜR ÖZEL: “SADECE KURUCUSU ÖLDÜ, ÖRGÜT ORTADA DURUYOR. BU SINSI ÖRGÜTE KARŞı HERKES TETIKTE OLMALıDıR”   15:38   EMEKLILER MERSIN`DEN SESLENDI...   15:03   SELAHATTIN DEMIRTAŞ: TÜRKIYE`DEKI SORUNLARıN ÇÖZÜM YOLU SIYASET, ÇÖZÜM KURUMU DA TBMM`DIR   14:31   TSE GÖZETIM HEYETI, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN UYGULAMALARıNı YERINDE INCELEDI   13:51   ADANA`DA DEPREMDE YıKıLAN BELUK APARTMANı A BLOK DAVASıNDA YENI GELIŞME   13:32   PROF. DR. AHMET TANER KıŞLALı, KATLEDILIŞININ 25. YıLıNDA ANıLDı...   12:36   SAVCıLıK SORUŞTURMA IZNI ISTEDI, SAĞLıK BAKANLıĞı BIR YıLDıR YANıT VERMEDI   12:35   FETULLAH GÜLEN: SIYASILERLE YAKıN ILIŞKIDEN DARBE GIRIŞIMINE...   12:20   BAKAN FIDAN`DAN TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ ELEBAŞı GÜLEN`IN ÖLÜMÜNE ILIŞKIN AÇıKLAMA   11:43   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, SELAHATTIN DEMIRTAŞ`A ZIYARET   11:39   DEM PARTI`DEN, "YENIDOĞAN ÇETESINE" ILIŞKIN SAĞLıK BAKANLıĞı ÖNÜNDE AÇıKLAMA...   10:47   CHP BAĞCıLAR GENÇLIK KOLLARı, YENIDOĞAN ÇETESIYLE ILIŞKILI HASTANELERIN KAPıSıNA AFIŞ ASTı   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "TÜRKIYE GERI DÖNÜLMEYECEK BIR YOLA GIRMIŞTIR. BUNU DEĞIŞTIRMEMIZ LAZıM"   08:24   FETÖ`NÜN INTERNET SITELERI: FETULLAH GÜLEN HAYATıNı KAYBETTI   12:50   YENIŞEHIR BELEDIYESI, `6`NCı ULUSLARARASı MERSIN KUSHIMOTO SOKAK SANATÇıLARı FESTIVALI` DÜZENLEDI   12:47   TÜRK-İŞ`IN “ZORDAYıZ, GEÇINEMIYORUZ” MITINGI… ERGUN ATALAY`DAN HÜKÜMETE: “BIZ SIZIN OY MAKINENIZ DEĞILIZ, AYAĞıNıZı DENK ALıN”   12:32   ÖZGÜR KARABAT: “KÜRESEL EMEKLILIK ENDEKSI`NIN VERILERINDE TÜRKIYE, 48 ÜLKE ARASıNDA 45`INCI SıRADA YER ALıYOR”   12:24   AKKUŞ İLGEZDI, YARDıMCı HIZMETLER SıNıFı`NDA ÇALıŞAN PERSONELIN KADRO DEĞIŞIKLIĞI TALEPLERINI TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   11:35   İSRAIL`IN GAZZE`NIN KUZEYINE DÜZENLEDIĞI SALDıRı SONUCU 73 KIŞI ÖLDÜ  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: "Türkiye geri dönülmeyecek bir yola girmiştir. Bunu değiştirmemiz lazım"


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Kahramanmaraş ve İlçeleri Derneği tarafından düzenlenen "Geleneksel Pilav ve Piknik Etkinliği"ne katıldı.

 

Tarih : 21 Ekim 2024 Pazartesi 09:59   Okunma : 387

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Hepimiz; toplumların refah düzeyini daha artırıcı, daha hakça bölüşen, devletin karşısında eşit yurttaşlık hakkına sahip olan, kimliğini, dilini özgürce ifade edebilen bir yönetim anlayışı arzu ediyoruz. Değişen bir şey var, ileriye doğru değişmiyor, geriye doğru değişiyor artık. Türkiye geri dönülmeyecek bir yola girmiştir. Bunun ciddiyetine varmamız ve değiştirmemiz lazım" dedi.

Mezitli Belediyesi Kuyuluk Piknik Alanı`nda düzenlenen etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, insanların bir araya gelmesi için etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğini söyledi.

“Mersin`de 2019`dan sonra insanları kimliğinden dolayı ayırt etmeyen yönetim anlayışı hakim oldu”

Mersin`in çok kültürlü ve kozmopolit yapısının siyasi atmosfere de yansıdığını kaydeden Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Mersin`de 8 siyasi partinin çıkardığı milletvekili var. Her dünya görüşünden insanlar var. Birbirinden çok farklı. 2019`a kadar aralarında da kara kalemle çizilmiş çizgiler vardı. Bazıları biraz gri çizgilerdi, nüanslar vardı. 2019`dan sonra ne oldu da o kara kalemle çizilmiş çizgiler, gri alana hatta hiç seçilmeyecek kadar beyaz alana döndü? Mersin`de, insanlar kimliğinden, inancından, dilinden, renginden, dünya görüşünden dolayı asla ayırt edilmeyen, adaletin hakim olduğu, adaletsizliğin ellerimizin tersiyle itildiği, herkesi kapsayan, kucaklayan, insan sevgisini onların kalbine kadar geçiren bir yönetim anlayışı hakim oldu. Ondan sonra da Mersin barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti oldu. Bu kentte yaşamaktan son derece mutluyum, onurluyum ve gururluyum. Mersin birdir, beraberdir. Beraberliğimiz de daim olsun.

“Bizler dünyaya soldan bakan insanlarız”

Bizler dünyaya soldan bakan insanlarız. Hepimiz; toplumların refah düzeyini daha artırıcı, daha hakça bölüşen, devletin karşısında eşit yurttaşlık hakkına sahip olan, kimliğini, dilini özgürce ifade edebilen bir yönetim anlayışı arzu ediyoruz. Sizlerin gücünü; parçalamaya, kesmeye, ayırmaya, birbirinizden uzaklaştırmaya ne kadar muvaffak olurlarsa bu dünya görüşünüzün Türkiye`de, yaşadığınız toplumda hakim olması mümkün değildir."

Türkiye`nin çok ciddi ve önemli bir dönemden geçtiğinin altını çizen Seçer, “Çeyrek asırdır aynı şarkıyı dinliyoruz. Değişen bir şey var, ileriye doğru değişmiyor, geriye doğru değişiyor artık. Türkiye geri dönülmeyecek bir yola girmiştir. Bunun ciddiyetine varmamız ve değiştirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir güç bizi yürüdüğümüz yoldan ayıramayacaktır”

Kentte herhangi bir etnik kökene sahip hiç kimsenin bir endişe taşımaması gerektiğini söyleyen Seçer, “Anamurlu Yörük`ün de Tarsuslu Arap`ın da merkezde yaşayan Kürt`ün de, Boşnak`ın da göçmenin de burada yaşayan tüm etnik kümelenmelerin de hiçbir endişesi olmasın. Biz Mersin`i kardeşlik kenti yapmak için 5,5 yıldır çok çalışıyoruz. Gece, gündüz çalışıyoruz ve iyi niyetle çalışıyoruz. Aynı anlayışla, aynı yolda yürümeye devam edeceğiz. Bizler için tek önemli olan halkın yanımızda, arkamızda durması, onların desteğini hissetmemiz. Hiçbir güç bizi yürüdüğümüz yoldan ayıramayacaktır” diye konuştu.

“Bir araya gelmek dayanışmamızı pekiştiriyor”

Mersin Kahramanmaraş ve İlçeleri Dernek Başkanı Mehmet Ali Çakıroğlu, böyle etkinliklerin insanların birlik olma duygusunu pekiştirdiğini vurgulayarak, “Bir araya gelerek bu önemli anları paylaşmak, dayanışmamızı, birlikteliğimizi pekiştiriyor” dedi ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından pilav ikramı yapıldı ve etkinlik türkülerin söylenip, halayların çekildiği konser ile devam etti. Başkan Seçer de Meral Seçer`le birlikte halay çekti.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Vahap Seçer, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA