23 Ekim 2024 Çarşamba

15:58   İSIAS OTEL DAVASıNıN DÖRDÜNCÜ DURUŞMASı YAPıLDı...   15:53   YRP`LI SUAT KıLıÇ`TAN, BAHÇELI`YE ÖCALAN TEPKISI   15:34   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ERDOĞAN DERHAL, DEVLET BAHÇELI`NIN AÇıKLAMALARıNA KATıLıP KATıLMADıĞıNı KAMUOYU ÖNÜNDE IFADE ETMELIDIR”   15:02   MEZITLI BELEDIYESI, TANDıR EVI`NI YENILENEN YÜZÜYLE HIZMETE AÇMAYA HAZıRLANıYOR   14:22   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN MEMIŞOĞLU`NA: "GÖREVI BıRAKMASı LAZıM. KENDISINI ISTIFAYA DAVET EDIYORUM"   14:16   HATIMOĞULLARı`NDAN, ÖCALAN IÇIN "UMUT HAKKı" AÇıKLAMASı   14:16   BAHÇELI`NIN ÖCALAN ÇAĞRıSı... AK PARTI MKYK ÜYESI MIROĞLU: ``YÜREKTEN DESTEKLIYORUM``   14:08   CHP, ORDU`DA “EĞITIM ZIRVESI” TOPLANTıSı DÜZENLEDI   13:57   MANSUR YAVAŞ`TAN BAHÇELI`YE TEPKI   13:48   ÜMIT ÖZDAĞ: ALLAH BÖYLE SIYASETI KAHRETSIN. İNANıLıR GIBI DEĞIL   13:40   CHP`DEN `YENIDOĞAN ÇETESI` HAKKıNDA SAĞLıK BAKANLARı VE İSTANBUL İL SAĞLıK MÜDÜRLÜĞÜ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU   13:36   TRUMP VE HARRIS ARASıNDAKI RUSYA-UKRAYNA SAVAŞıNA ILIŞKIN GÖRÜŞ AYRıLıĞı   13:25   MHP LIDERI BAHÇELI`NIN, ÖCALAN IÇIN SÖYLEDIĞI ``UMUT HAKKı`` NEDIR?   13:20   DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE TEPKI   12:26   BASıN ÖRGÜTLERINDEN `ETKI AJANLıĞı` AÇıKLAMASı   12:03   DEVLET BAHÇELI: "TERÖRIST BAŞıNıN TECRITI KALDıRıLıRSA GELSIN TBMM`DE DEM PARTI GRUBUNDA KONUŞSUN"   11:34   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN, YENIDOĞAN ÇETESI UYARıSı   11:33   AK PARTI, CHP VE DEM PARTILI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNıN KATıLACAĞı UCLG-MEWA TOPLANTıSı DIYARBAKıR`DA YAPıLACAK   11:20   CHP ANKARA MILLETVEKILI DENIZ DEMIR: "ÇETELER INSANLARıN CANıYLA OYNUYOR"   11:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, "REFAKATÇI EVI DOSTHANE" ILE HASTA VE HASTA YAKıNLARıNA DESTEĞINI SÜRDÜRÜYOR: "ÖZEL HASTANEDE ONKOLOJI TEDAVISI GÖREN MISAFIRLERIMIZE DE ARTıK HIZMET VERIYORUZ"  
 
     
   

MHP lideri Bahçeli`nin, Öcalan için söylediği ``Umut hakkı`` nedir?


İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 25 yılı aşkın bir süredir hükümlü bulunan terör örgütü PKK Lideri Abdullah Öcalan için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`den önemli bir çıkış geldi.

 

Tarih : 22 Ekim 2024 Salı 13:25   Okunma : 400

(ANKARA) - Yeni ``çözüm süreci`` tartışmaları devam ederken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM`deki Grup Toplantısında, ``Kandil ve Edirne``yi devre dışı bırakarak, çözümünün adresini ``İmralı`` olarak gösterdi. Bahçeli, İmralı F Tipi Cezaevi`nde hükümlü olan terör örgütü PKK`nın lideri Abdullah Öcalan için "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM`de DEM Parti grubunda konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi. MHP Lideri, bu kapsamda ``Umut hakkı``nın kullanımıyla ilgili yasal düzenleme de  istedi. ``Umut hakkı” ömür boyu hapis cezasına çarptırılan hükümlülerin “belli bir süreden sonra toplumla buluşmasını sağlayan bir hak`` olarak biliniyor.

Bahçeli, geçtiğimiz hafta grup toplantısında, Öcalan`a; tek taraflı olarak ‘terörün bittiği, örgütün tasfiye edileceğini ilan etmesi` çağrısında bulunmuştu.

Bahçeli, partisinin bugünkü grup toplantısında ise bu önerisini bir adım daha ileri götürdü. ``Kandil ve Edirne``yi devre dışı bırakarak, çözümünün adresini ``İmralı`` olarak gösteren Bahçeli, "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM`de DEM Parti grubunda konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, `Umut hakkı`nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın`` çağrısında bulundu.

Bahçeli`nin Öcalan`a yaptığı çağrıda kullandığı ‘Umut hakkı`nın ne olduğu, kimlere nasıl uygulandığı konusu gündeme geldi.  

``Umut Hakkı`` nedir?

 Öcalan`a verilen idama cezası, bu cezanın  kaldırılmasının ardından ağırlaştırılmış mübebet hapis cezasını dönüştürülmüştü. Bu cezayı alanlar,  hiçbir şekilde lehe infaz hükümlerinden faydalanamıyor ve ceza ölünceye kadar infaz ediliyor.

``Umut hakkı” ömür boyu hapis cezasına çarptırılan hükümlülerin “belli bir süreden sonra toplumla buluşmasını sağlayan bir hak`` olarak biliniyor.

Başka bir ifade ile ``Umut hakkı``, öngörülebilir bir infaz biçimi getirerek, kişinin yeniden özgürlüğüne kavuşma umudunu korumasını sağlıyor.

Türk Ceza Kanunu ve İnfaz Kanunu`nda bu yönde bir hüküm bulunmuyor. Bahçeli`nin de belittiği gibi bu konuda yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA