24 Ekim 2024 Perşembe

15:30   MHP TBMM GRUP DANıŞMANı GÜNGÖR`ÜN GÖREVINE SON VERILDI...   15:22   TARSUS BELEDIYESI 2025 MALI BÜTÇESI BELIRLENDI   15:19   MAHKEMEDEN NARIN GÜRAN`ı BABASı VE 22 KIŞI HAKKıNDA DURUŞMAYA ZORLA GETIRME KARARı   15:12   SES`TEN “YENIDOĞAN ÇETESI” PROTESTOSU   15:10   ÖZGÜR ÖZEL, TUSAŞ TERÖR SALDıRıSıNDA YARALANANLARı HASTANEDE ZIYARET ETTI…   15:03   KURTULMUŞ: ``HEM ZAMANLAMASı HEM SEÇILEN MEKAN ITIBARıYLA IYI ÇALıŞıLMıŞ, IYI HAZıRLANMıŞ BIR TERÖR SALDıRıSı"   14:05   İYİ PARTILI TÜRKKAN`DAN YENI ÇÖZÜM SÜRECI ELEŞTIRISI   14:03   ŞEHIT TAKSI ŞOFÖRÜ MURAT ARSLAN, KAHRAMANKAZAN ŞEHITLIĞI`NE DEFNEDILDI   13:39   DEPREMDE YıKıLAN BELUK APARTMANı A BLOK DAVASıNDA "BILIRKIŞI" KRIZI   13:12   CHP MYK`NıN GÜNDEMI IÇ GÜVENLIK...   12:52   İYİ PARTILI ÇÖMEZ, TUSAŞ SALDıRıSıNDAKI IHMALLERE DIKKAT ÇEKTI   12:43   TEİS`TEN, ITHAL ILAÇLARDA KURUN 21,67 LIRA OLMASıNA ELEŞTIRI...   12:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, KADıNLARıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDIYOR   11:47   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER: "TEMIZLIK SADECE BELEDIYENIN GÖREVI DEĞILDIR, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR"   04:59   CHP`LI NAZLıAKA, ŞEHIT ZAHIDE GÜÇLÜ`NÜN HIKAYESINI ANLATTı: EŞI ONA ÇIÇEK YOLLAMıŞ VE ÇIÇEĞI ALMAK IÇIN DıŞARı ÇıKTıĞı ESNADA TERÖRE KURBAN GITMIŞ   17:21   RTÜK BAŞKANı ŞAHIN: TUSAŞ`ıN KAHRAMANKAZAN TESISLERINE YÖNELIK TERÖR SALDıRıSı SONRASıNDA ILGILI MAHKEME TARAFıNDAN YAYıN YASAĞı KARARı ALıNMıŞTıR   17:19   TUSAŞ`A TERÖR SALDıRıSı... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: “TÜRKIYE DÜŞMANı TERÖRISTLERE KARŞı SON ANA KADAR MÜCADELEMIZI SÜRDÜRECEĞIZ"   17:10   TUSAŞ`A TERÖR SALDıRıSı... ÖZGÜR ÖZEL, DIYARBAKıR`DA KONUŞTU: "KIMDEN NEREDEN NE GEREKÇEYLE GELIRSE GELSIN TERÖRÜ LANETLIYORUZ"   17:02   TUSAŞ`A TERÖR SALDıRıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “TUSAŞ TESISLERINE YÖNELIK OLARAK GERÇEKLEŞTIRILEN TERÖR SALDıRıSıNı LANETLIYORUM”   16:59   TUSAŞ`A TERÖR SALDıRıSı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI MURAT EMIR: ``KONUYU IVEDILIKLE TAKIP EDIYORUZ``  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların yanında olmaya devam ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı`nın kadınlara psikolog, fizyoterapist ve diyetisyen desteği devam ediyor. Büyükşehir`in 2021 yılında Mezitli`de hizmete açtığı `Kadın Sağlığı Danışma Merkezi`, binlerce kadına ulaştı.

 

Tarih : 24 Ekim 2024 Perşembe 12:02   Okunma : 429

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında Mezitli`de hizmete açtığı `Kadın Sağlığı Danışma Merkezi`nde 10 binden fazla talebi karşıladı. Kadınlar merkezde görev yapan fizyoterapistten kas, eklem ve omurga sağlığı, diyetisyenden kilo kaybı, kilo kontrolü ve sağlıklı beslenme, psikologdan ise psikolojik sorunlarının çözümleriyle ilgili destek alabiliyor.

"Kadınların hangi konuda eksiği varsa o konuda destek veriyoruz"

Merkezde bütün kadınlara yönelik hizmetler verdiklerini kaydeden Fizyoterapist Ayşe Deniz, şunları söyledi:

"Psikolojik destek, beslenme danışmanlığı ve egzersiz danışmanlığı hizmeti vermekteyiz. Diyetisyenimiz kilo alma ve kilo verme konusunda, emzirme sürecinde, ergenlik sürecinde ve menopoz sürecinde kadınlara destek olmaktayız. Psikoloğumuz da kaygı ve depresyon konusunda sıkıntı yaşayan bütün kadınlara yardımcı olurken, aile ve çift terapisi de yapmaktadır. Fizyoterapi olarak da egzersiz danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Boyun fıtığı, bel fıtığı, skolyoz hastalarına, kuvvetlendirme programlarıyla hizmet veriyoruz. Eğer fiziksel olarak bir sıkıntısı varsa, diyetisyenimiz ve fizyoterapist olarak birlikte çalışıyoruz. Psikolojik açıdan sıkıntıları varsa, psikoloğumuz da destek sağlıyor. Ekip çalışması içerisinde hareket ediyor ve kadınların hangi konuda eksiği varsa o konuda destek veriyoruz. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, bütün kadınların her zaman, hangi konuda ihtiyaçları varsa destek vermeye hazırız. Şu ana kadar yaklaşık 5 bin kadına, sayısı 10 bini geçen hizmet verdik ve hizmet vermeye devam ediyoruz. Kurumumuza gelen kadınlar, kendilerine vakit ayırdıklarını ve daha iyi hissettiklerini söylüyorlar." 

"Benim faydalandığım bu hizmetten, herkes faydalansın istiyorum"

Merkezden destek alan kadınlar ise memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

-Deniz Alpaslan: "Emekli olduktan sonra evde zaman geçirip, çok fazla yemeye başlıyorsunuz ve hantallaşıyorsunuz. Eski halime dönebilmek için diyetisyene başvurdum. Yaklaşık 5-6 aydır geliyorum. Çok da faydasını gördüm. Personel çok faydalı, güzel şeyler anlatıyor. Daha zevkli ve güzel zaman geçirebiliyorsunuz. İstediğiniz her şeyi belirli miktarda yiyerek zayıflayabiliyorsunuz. Bunun dışında dengeli beslenmeyi de öğreniyorsunuz." 

-Zehra Kulak: "Buradan 6 aydır destek alıyorum. Yüzde 70-80 oranında faydasını gördüm. Bakış açımı değiştirdim. Vücuduma daha çok değer vermem gerektiğini ve sağlıklı beslenmeyi öğrendim. Ayrıca personelin güler yüzlü olması çok hoşuma gitti. Bana çok şeyler kattığını düşünüyorum." 

-Hatun Şenol Keserli: "Ben yıllarca psikiyatristlere, psikologlara gittim. Burada, olaylar karşısında dik durabilmeyi öğrendim. Doğru yeri bulduğuma inanıyorum ve birçok insana da tavsiye ettim. Kendi içimde yenemediğim bazı şeyleri burada yendim. Büyükşehir`in birçok hizmeti var, ama bu mutlaka olması gereken bir hizmet. Toplumda, hele de son dönemdeki şartlarda kadınların böyle yerlere çok ihtiyacı var. Benim faydalandığım bu hizmetten, herkes faydalansın istiyorum." 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA