20 Nisan 2025 Pazar

21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."   20:48   ÖĞRENCILERIN SARAÇHANE YÜRÜYÜŞÜNE POLIS ENGELI   20:29   İLETIŞIM BAŞKANı ALTUN: TRT, MILLI MENFAATLERIMIZ DOĞRULTUSUNDA TARAFSıZ YAYıNCıLıĞıYLA MILLETIMIZIN GÜVENINI KAZANMıŞ KURULUŞLARıMıZDAN BIRISIDIR   20:26   EKREM İMAMOĞLU: “SEN BU ÜLKENIN KÖYLÜSÜNÜ, ÇIFTÇISINI NE ZANNETTIN? BAK DA BIRAZ FERASET VE BASIRET ÖĞREN”     19:05   CHP`NIN YOZGAT MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU, BINLERCE ÇIFTÇI MITINGE DAMGA VURDU: "YOZGAT TARIH YAZDı"   18:33   PUTIN, PASKALYA DOLAYıSıYLA UKRAYNA`DA TEK TARAFLı ATEŞKES ILAN ETTI   17:56   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BAKANLıĞıMıZıN NORMAL DOĞUMU ÖZENDIRMESI SIZI NIÇIN BU KADAR RAHATSıZ EDIYOR?   17:31   ALPARSLAN TÜRKEŞ ANMASıNA SALDıRı DAVASıNDA KARAR: 12 KIŞIYE 1 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   17:17   PM ÜYESI ERTÜRK: "BIR IKTIDAR GIDIYOR, BAŞKA BIR IKTIDAR GELIYOR"   17:16   ALI MAHIR BAŞARıR: "BURAYA KÖYLÜ, ÇIFTÇI, GENÇLER GELIYOR. ‘ARTıK YETER` DEMEK IÇIN GELIYOR"   17:05   CHP KAHRAMANMARAŞ MILLETVEKILI ÖZTUNÇ: "KARTALKAYA BARAJıNDA BULUNAN 70 MILYON METREKÜPTEN FAZLA SU ÇIFTÇIYE VERILMIYOR"   17:02   YOZGATLı VATANDAŞ: "GELMIŞ GEÇMIŞ EN BÜYÜK KALABALıKTı. HERKES NE OLACAĞıNı NE YAPACAĞıNı DA ÇOK IYI BILIYOR"   16:59    VELI AĞBABA: "ÇIFTÇILER AYAĞA KALKTı, ISYAN EDIYOR"   16:58   ÜMIT ERKOL: "ERDOĞAN`ıN ADAYıMıZı ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURUP, SANDıĞı GETIRIP ADILCE YARıŞMASı LAZıM"   16:40   İMAMOĞLU`NDAN ÇEŞMELILERE MESAJ: "EN ACIL IHTIYACıMıZ HER ALANDA ADALETTIR"   16:38   ABD YÜKSEK MAHKEMESI, GÖZALTıNDA TUTULAN VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI GEÇICI OLARAK DURDURDU   16:36   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BUGÜN ERDOĞAN`ıN GÖREVLENDIRDIĞI HAKEM AK PARTI`NIN FORMASıNı GIYMIŞTIR, RAKIBINE HAKSıZ KıRMıZı KART GÖSTERMIŞTIR"   16:34   İBB`DEN "FLORYA`DAKI SOSYAL TESISLERDE, PARKENIN ALTıNDA GÖMÜLMÜŞ HALDE 2 MILYON DOLAR BULUNDU" IDDIASıNA YALANLAMA   16:27   ALMANYA`DA İMAMOĞLU PROTESTOLARı IÇIN SOSYAL MEDYADAKI “VATAN HAINI” SUÇLAMALARıNA TEPKI: DEMOKRASIYI SAVUNMAK SUÇ DEĞILDIR  
 
     
   

Mansur Yavaş`tan "konser harcaması" iddialarına yanıt: "Son bir haftadır acımasız bir saldırı var. Bu, maalesef sağlı sollu yapılıyor ama çekindiğimiz hiçbir şey yok"


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği konserlerin harcamalarına ilişkin iddialara Pazartesi günü saat 15.00`te yapacakları canlı yayında detaylı bir açıklamayla cevap vereceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın eleştirilerine, "Cumhurbaşkanlığı`nın yaptığı konserlere de bakalım, karşılaştıralım. Hodri meydan" yanıtını veren Yavaş, "Son 50 ankete baktığınız zaman, hemen hemen hepsinde hem başarı oranları açısından hem de kamuoyu yoklamalarında ben birinci çıkıyorum. Son bir haftadır acımasız bir saldırı var, her türlü iftirayla başladılar saldırmaya. Bu maalesef sağlı sollu yapılıyor ama çekindiğimiz hiçbir şey yok" dedi.

 

Tarih : 9 Kasım 2024 Cumartesi 16:11   Okunma : 450

(ANKARA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği konserlerin harcamalarına ilişkin iddialara Pazartesi günü saat 15.00`te yapacakları canlı yayında detaylı bir açıklamayla cevap vereceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın eleştirilerine, "Cumhurbaşkanlığı`nın yaptığı konserlere de bakalım, karşılaştıralım. Hodri meydan" yanıtını veren Yavaş, "Son 50 ankete baktığınız zaman, hemen hemen hepsinde hem başarı oranları açısından hem de kamuoyu yoklamalarında ben birinci çıkıyorum. Son bir haftadır acımasız bir saldırı var, her türlü iftirayla başladılar saldırmaya. Bu maalesef sağlı sollu yapılıyor ama çekindiğimiz hiçbir şey yok" dedi. 

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören`de yapımı tamamlanan Keçiören Cemevi`nin açılışına katıldı. Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yavaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi`nde önceki gün CHP`li Belediye Meclis Başkanvekili Ertan Işık ile AK Parti Grup Başkanı Nihat Yalçın arasında çıkan konser harcamaları tartışmasına ilişkin soru üzerine Yavaş şunları söyledi:

"Hoş olmadı. Normalde biz seçildiğimiz gün ilk belediye meclisi toplantısında artık el ele verelim, çalışalım istedik. Bunun için de hiçbir belediye ayırmadan çalışalım istemiştik. Eğer bilgi almak istiyorlarsa bir soru önergesiyle verilip, istedikleri bilgiyi vermek zorundayız. Kaldı ki saklayacak hiçbir şeyimiz yok. Ancak böyle yapmak yerine gerek sosyal medyada gerek belediye meclisinde 5 yıldır yaptıkları gibi iftira atarak konuşmaya başlamışlar. Arkadaşımız da durumu izah etmek isterken tahammül etmeden saldırmışlar. Aslında o konuşmasını yapardı, bir başkası da kalkıp `Hayır, öyle değil, böyle` diyebilirdi. Hoş değil. İnşallah İl Başkanlarımız karşılıklı olarak görüşürler, tekrar barışmak suretiyle orada güzel bir ortam olur. Temennimiz odur."

"Pazartesi günü saat 15.00`te çok detaylı bir açıklama yapacağız"

Konser harcamalarına ilişkin gelen soruya, ortaya atılan iddiaların araştırıldığını cevabını veren Yavaş, kendi döneminde bürokratlarına 56 tane teftiş yapıldığını ve hepsinin aklandığını belirtti. Önceki dönemin israfını ortaya sürerek kendilerini savunmak gibi bir çabalarının olmadığını belirten Yavaş, en büyük amaçlarının yolsuzluğun yok edilmesi için örnek olacak çalışmaları yapmak olduğuna dikkat çekerek konuya ilişkin pazartesi günü saat detaylı bir açıklama yapacaklarını ifade etti.

Yavaş, açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Pazartesi günü saat 15.00`te çok detaylı bir açıklama yapacağız. Bütün Türkiye`nin de izlemesini isterim. Canlı yayınlıyoruz her şeyde olduğu gibi. Bir görsünler bakalım hesap kitap neymiş. Bizim hiçbir şeyi şimdiye kadar saklamadığımız gibi, şimdi de saklamayız. Hatası olan varsa da bizzat benim imzamla savcılığa gider. Şimdiye kadar yapılan şey odur. Kendi dönemimde de 56 tane teftiş yaptırdım, kendi bürokratlarımla ilgili. Bunun içerisinde savcılığa gitmesi gereken varsa gitmiştir. Mutlaka ve mutlaka bütün iddialar benim belediyelerimde soruşturulur. Bundan çekinmiyoruz çünkü soruşturduğunuz zaman dedikoduyu ortadan kaldırıyorsunuz. En azından bürokratımız da aklanıyor.

Bazen ihalelerde ihaleyi alamayanlar birbirlerine karşı bu tür iftiralar atıyorlar. Hem onların da aydınlanması, açığa çıkması açısından sık sık teftişe başvuruyoruz. Bazen bürokratlarımız üzülüyor ama sonuç itibarıyla temize çıkmaları her şeyden daha iyidir. Aynı şekilde bütün konserler ve bütün ihalelerimizi zaten her zaman inceletiyoruz. Bir itiraz geldiği zaman bunu mutlaka teftişe veriyoruz. Sonuçlarını da açıklayacağız, saklayacak bir şeyimiz yok. Bu ihaleleri yapan kültür dairemizdir. O dairenin sorumluları da gerekli bilgileri bize veriyorlar. Varsa bir eksik -ki tahmin ediyorum şunu söyleyeceğiz, başka belediyelerin yaptığı ihaleleri de EKAP kayıtlarından çıkarttık- aynı tarihte, aynı işleri kim kaça yapmış, önceki dönem ve şimdi nolmuş...

Şöyle bir iddiamız yok: `Önceki dönemde çok israf oldu, bakın görün` deyip, kendimizi savunmak gibi bir şeyimiz yok. O onların alışkanlığı zaten. Yani önceki dönemde paraların har vurup harman savrulması onların alışkanlığı. Biz bu sistemi yok etmek için geldik Ankara Büyükşehir`e. Bugüne kadar sürekli olarak muhalif belediye meclis üyeleri sürekli hakkımızda şikayet dilekçeleri verdiler. 109 tane benim hakkımda şikayet dilekçesi vermişler, savcılığa. Bunların 101 tanesi takipsizlikle sonuçlanmış, 8 tanesi de şu anda müfettiş incelemesinde. Daha bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi`nden hiçbir bürokrat bu şikayetler karşısında savcılığa gidip ifade dahi vermemiştir. Bu da nasıl bir belediyecilik yaptığımızın en güzel örneğidir. Biz kararlıyız, Türkiye`de yolsuzluğun kaldırılması, yok edilmesi için en büyük amacımız örnek olacak çalışmaları yapmak ve ABB olarak çalınmadan da çalışılabileceğini göstermek en büyük şiarımız. Görevimiz bittikten sonra da insan içine alnımız ak olarak çıkabileceğiz. Allah milletin karşısına bu kadar görev yapıp da rahat bir şekilde çıkamayanlardan etmesin kimseyi."

"Ama yargıyı sopa gibi kullanıp kumpasları yapmak FETÖ taktikleridir"

Yavaş, kayyum atamalarından sonra kendisi hakkında MİT Başkanlığı`na bir araştırma talimatı gittiği iddialarına ilişkin şunları söyledi: 

"Sayın Genel Başkanımız bu açıklamayı yaptıktan sonra, dün MİT Başkanı böyle bir şeyin olamayacağını, kurumsal olarak böyle bir görev tanımlarının olmadığını söylediler. Ancak ben Ankara Adliyesi`nde böyle bir çalışmanın olduğunu haber verdim. 2021`de de aynı teşebbüse geçmişlerdi. O zaman da bir dilekçeyle sormuştum, cevap vermemişlerdi. Yeni bir dilekçe verdim: `Böyle bir çalışma var mıdır, varsa aslı nedir, nereden icap etmiştir` diye.

Son 50 ankete baktığınız zaman, hemen hemen hepsinde hem başarı oranları açısından hem de kamuoyu yoklamalarında ben birinci çıkıyorum. Son 1 haftadır acımasız bir saldırı var, her türlü iftirayla başladılar saldırmaya. Bu maalesef sağlı sollu yapılıyor. Ama çekindiğimiz hiçbir şey yok çünkü 5 yıl boyunca belediye meclisinde 148 üyede 40 kişiydik. Her türlü hakarete ve iftiraya rağmen halk bunun cezasını büyük bir tokat atarak Türkiye rekoruyla kırdı. Varsa herkes bildiğini şeffaf bir şekilde açıklasın, her şey soruşturulsun. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Ama yargıyı sopa gibi kullanıp kumpasları yapmak, bunlar FETÖ taktikleridir, tavsiye etmem. Cumhurbaşkanlığı`nın yaptığı konserlere de bakalım, karşılaştıralım. Hodri meydan."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA