13 Mart 2025 Perşembe

17:28   ÖZGÜR ÖZEL, ŞIŞLI BELEDIYE MECLIS ÜYESI YUSUF ÖZCAN`ıN ISTIFASıNı ISTEDI   15:43   İMAMOĞLU, BURSA`DA: “BIZ BU YOLA MILLETIN HAKKıNı MILLETE VERMEK IÇIN ÇıKTıK. İKTIDAR OLACAĞıZ. CHP BAŞARACAK”   14:42   GÜVENPARK`TAKI TERÖR SALDıRıSıNDA YAŞAMıNı YITIRENLER ANıLDı   10:51   TÜİK: TÜRKIYE`DE 1 MILYON 750 BIN 900 YAŞLı TEK BAŞıNA YAŞıYOR, YAŞLıLARıN YÜZDE 23,3`Ü YOKSULLUK VEYA SOSYAL DıŞLANMA ALTıNDA   10:45   14 MART TıP BAYRAMı... HEKIMLER 14 MART`ı BAYRAM OLARAK KUTLAYAMıYOR   10:45   14 MART TıP BAYRAMı... HEKIMLER 14 MART`ı BAYRAM OLARAK KUTLAYAMıYOR   10:23   İSTANBUL DIJITAL MEDYA A.Ş: ``SIYASI BIR AJANDAYLA BIR ARAYA GELMIŞ SÖZDE GAZETECI GRUBUNUN VE TROLL AĞıNıN YALANLARıYLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞIZ"   10:15   HAZINENIN 2 AYLıK NAKIT AÇıĞı 600 MILYAR LIRAYı AŞTı, YENI KAYNAK IÇIN PARA CEZASı SEFERBERLIĞI   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ÇEVRE DOSTU ARAÇLARLA VATANDAŞLARı TOPLU TAŞıMA KULLANMAYA SEVK EDIYOR   09:29   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “TÜRKIYE`DE GERÇEKTEN DERIN YOKSULLUK YAŞANıYOR”   09:16   CHP`NIN DEMOKRATIKLEŞME PAKETI: “SADECE KÜRT SORUNUNDAN IBARET OLMAYAN BIR PAKETIMIZ OLACAK”   09:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BU KENTTE SONSUZA KADAR BIRLIK IÇERISINDE YAŞAYALıM"   21:50   ÖZGÜR ÖZEL: “BU EMEKLILERIN ARTıK SENI IKTIDARDAN INDIRMESI IÇIN DAHA NE OLACAK SAYıN ERDOĞAN”   21:06   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı DURBAY: BAĞıMSıZ YARGıYA VE ADALETIN VARLıĞıNA INANıYORUZ   20:58   CHP`LI ÖZER`DEN TEPKI: İMAMOĞLU`NUN YATAY GEÇIŞINDE HIÇBIR SORUN OLMADıĞıNı SÖYLEYEN REKTÖR, BUGÜN TAM AKSI YÖNDE KARAR VERMEYE ÇALıŞıYOR   20:49   CHP`LI KONURALP, GAZETE DUVAR`ıN KAPANMASı NEDENIYLE GOOGLE VE İLETIŞIM BAŞKANLıĞıNA YÜKLENDI   20:31   ÖZGÜR ÖZEL: “CHP`DEN KRIZ BEKLEYENLER ÇOK BEKLEYECEK AMA IKTIDARıMıZı BEKLEYENLER ÇOK BEKLEMEYECEK”   20:19   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ: "17 MILYON ÖĞRENCI VE ÖĞRETMENI KORUMAK IÇIN GEREKEN PARA BÜTÇENIN YÜZDE 0,2`SI"   17:55   EKREM İMAMOĞLU`NA KASTAMONU VE TRABZON`UN ARDıNDAN ERZINCAN`DA DA SALON VERILMEDI   16:41   DEM PARTI KADıN MECLISI, ÖCALAN`ıN ÇAĞRıSıNA ILIŞKIN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıYLA GÖRÜŞMEYE BAŞLADı  
 
     
   

CHP`li Dinçer`den Kurum`a: Türkiye`de geri dönüşüm altyapısı yetersiz olmasına rağmen neden plastik atık ithalatı artırılmaya devam etmekte


CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Dinçer, önergesinde, “Bakanlık, Türkiye`deki geri dönüşüm altyapısının yetersiz olduğunu ve bu atıkların büyük bir kısmının doğaya salındığını bilmesine rağmen neden plastik atık ithalatını artırmaya devam etmektedir" diye sordu.

 

Tarih : 3 Şubat 2025 Pazartesi 14:28   Okunma : 522

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Türkiye`nin Avrupa`nın plastik atık çöplüğü haline geldiğine dikkati çekerek çevre kirliliği ve doğal kaynakların tahribatı konusundaki endişelerini dile getiren bir soru önergesi verdi.

Dinçer, 2024 yılında Türkiye`ye gönderilen plastik atık miktarının 500 bin tonu aştığı, 2025`te bu rakamın 540 bin ton seviyelerine ulaşmasının beklendiği vurgulanan soru önergesinde, başta İngiltere (270 bin ton) ve Almanya (120 bin ton) olmak üzere Avrupa ülkelerinden gelen bu atıkların Türkiye`nin geri dönüşüm kapasitesini aştığı belirtildi.

Dinçer, bu durumun özellikle İzmir ve Mersin limanlarında ciddi atık yığınları oluşturduğunu belirterek, Hükümetin ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`nın bu sorunu göz ardı ettiğini ve Türkiye`yi adeta Avrupa`nın atık maddelerini taşıyamaz duruma getirdiğini vurguladı. Dinçer, hükümetin plastik atık ithalatını denetlemekte yetersiz kaldığını ve bu durumu kontrol altına almak amacıyla etkin bir politika üretmediği için çevre kirliliğinin arttığını, doğal kaynakların hızla tükendiğini ve Türkiye`nin Avrupa`nın çöplüğüne dönüştüğünü ifade etti.

Dinçer, Bakan Kurum`dan şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"Türkiye`yi Avrupa`nın atık yükünden kurtarmak için almayı düşündüğünüz acil önlemler nelerdir"

“Türkiye`nin plastik atık ithalatını kabul etmesinin ardından çevre kirliliği artmışken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı neden bu ithalatı durdurmak için herhangi bir adım atmamaktadır?

Bakanlık, Türkiye`nin Avrupa`nın atık yükünü engellemek için ne zaman etkin bir politika geliştirmeyi planlamaktadır?

Bakanlık, Türkiye`deki geri dönüşüm altyapısının yetersiz olduğunu ve bu atıkların büyük bir kısmının doğaya salındığını bilmesine rağmen neden plastik atık ithalatını artırmaya devam etmektedir?

Türkiye`nin kendi yerel atıklarını dönüştürmeye yönelik altyapıyı güçlendirmek yerine, dışarıdan atık kabul etmek hangi mantıklı gerekçeye dayanmakta mıdır?

Türkiye`nin doğası, denizleri ve kara alanları her geçen gün daha fazla kirlenirken, bakanlığınızın bu konuda ne gibi acil önlemler almayı planladığına dair somut bir açıklamanız var mıdır?

2025 yılında plastik atık ithalatı daha da artacakken, bakanlık bu durumu nasıl kontrol altına almayı planlamaktadır?

Türkiye`yi Avrupa`nın atık yükünden kurtarmak için bakanlık olarak almayı düşündüğünüz somut, acil önlemler nelerdir?

Yıllık ne kadar atık madde ithalatı yapılıyor? Ne kadarı geri dönüşümde kullanılıyor? Ne kadarı atık olarak ülkemizde kalıyor? Rakamlarla cevaplarımsınız?

Geri dönüşümde kullanılmayan bu atıkları ne yapmayı düşünüyorsunuz?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA