5 Şubat 2025 Çarşamba

15:29   VATANDAŞLARıN PAHALıLıK SITEMI: "ÇOCUKLARDAN BORÇ ALARAK IDARE EDIYORUZ. HER TARAF BATMıŞ, BIR ŞEY ALAMıYORUZ``   15:06   TOROSLAR’DA TARıMıN GELECEĞI KONUŞULDU   14:52   6 ŞUBAT DEPREMLERININ 2`NCI YıLı... CAN ATALAY: 53 BIN 537 INSANıN ÖLÜMÜNÜN ARDıNDAN NELER YAPıLDı? BU INSANLARıN ÖLÜMLERININ TÜM SORUMLULARı YARGıLANDı Mı   13:31   SıLA BEBEK DAVASı... CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ: "BU UTANÇ TÜRKIYE`NIN UTANCıDıR, SADECE SUÇLULARıN DEĞIL"   13:23   MEZITLI BELEDIYESI, 14 ŞUBAT SEVGILILER GÜNÜ DOLAYıSıYLA 1 HAFTALıK ETKINLIK PROGRAMı HAZıRLADı   12:57   TARSUS’TA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN BIN 500 KILOGRAM PEYNIR ELE GEÇIRILDI   12:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DEPREMIN ÜZERINDEN İKI YıL GEÇTI, SÖZLER TUTULMADı, DEPREMZEDELER HÂLÂ MAĞDUR!”   11:52   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN`DA... ÖZEL: DEPREMIN ÖNCESINDE, SıRASıNDA VE SONRASıNDA SıNıFTA KALMıŞ BIR IKTIDARLA KARŞı KARŞıYAYıZ   11:11   CHP`DE GÜNDEM CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMI... ÖZEL, YAVAŞ ILE GÖRÜŞTÜ. PARTI KULISLERINDE ÜÇLÜ GÖRÜŞME BEKLENIYOR   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, GENÇLERE DESTEK OLMAYı SÜRDÜRÜYOR   09:56   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "ORTAK AKıL ILKESIYLE ÇALıŞMALARıMıZı ŞEKILLENDIRMEYE DEVAM EDIYORUZ"   09:31   MERSIN SU VE KANALIZASYON İDARESI`NE, AB DELEGASYONU, FRANSıZ KALKıNMA AJANSı VE İLBANK TEMSILCILERINDEN ZIYARET   09:21   MERSIN SINEMA OFISI, “SINEMA SÖYLEŞILERI”NIN ILKINDE YÖNETMEN TAYFUN PIRSELIMOĞLU`NU KONUK ETTI   01:39    HAKIM VE SAVCı ADAYLARıNıN ATAMA KARARNAMESI RESMI GAZETE`DE   16:27   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “ERKEN SEÇIMIN ADAYı ERKEN BELIRLENIR. ERKENDEN YOLA ÇıKACAĞıZ”   15:56   SILIFKE BELEDIYESI ŞUBAT AYı MECLIS TOPLANTıSıNDA 8 MADDE KARARA BAĞLANDı   15:43   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP GRUBU OLARAK TEĞMENLERIN ÇıKMıŞ VE ÇıKACAK TAZMINATLARıNı ÖDEYECEĞIZ"   14:50   ÖZGÜR ÖZEL: "KÜLTÜR VE TURIZM BAKANıNıN YARGıLANMASı IÇIN PARTILERLE GÖRÜŞECEĞIZ"   14:23   CHP GRUP TOPLANTıSı... DEMOKRAT PARTI`DEN ISTIFA EDEN MILLETVEKILLERI CEMAL ENGINYURT ILE SALIH UZUN CHP`YE KATıLDı   11:47   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 9 BIN ÇOCUĞU TIYATRO OYUNLARıYLA BULUŞTURDU  
 
     
   

CHP’li Gülcan Kış: “Depremin Üzerinden İki Yıl Geçti, Sözler Tutulmadı, Depremzedeler Hâlâ Mağdur!”


Bugün 6 Şubat… Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden tam iki yıl geçti. 53 binden fazla vatandaşımızı kaybettik, milyonlarca vatandaşımızın hayatı altüst oldu. İktidarın “1 yıl içinde 319 bin konut teslim edeceğiz” vaadinin üzerinden iki yıl geçti ama hala yüzbinlerce depremzede konteynerlerde, çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Sözler tutulmadı, depremzedeler yalnız bırakıldı!

 

Tarih : 5 Şubat 2025 Çarşamba 12:52   Okunma : 403

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, depremin ikinci yılına ilişkin yaptığı açıklamada iktidarın ihmallerini eleştirdi. “İlk günden itibaren beceriksiz bir kriz yönetimi, koordinasyonsuzluk ve liyakatsizlikle karşı karşıya kaldık. İnsanlar günlerce enkaz altında kurtarılmayı bekledi, arama-kurtarma ekipleri yetersiz kaldı. Yüzbinlerce insan evsiz kaldı ama iktidar yalnızca laf üretti. Şimdi dönüp baktığımızda tablo değişmedi. Depremzedelerin barınma, sağlık, eğitim gibi temel sorunları hala çözülmedi” dedi.

İktidarın felaketin boyutunu küçültmeye çalıştığını ve hesap vermekten kaçındığını belirten Gülcan Kış, “İnsanları depremler değil, denetimsizlik, rant düzeni ve çürük yapılar öldürdü. Yaşananlar kader değil, ihmallerin sonucuydu!” ifadelerini kullandı.

“Depremzedeler Kendi Kaderine Terk Edildi”

Gülcan Kış, CHP’li belediyelerin ve parti teşkilatlarının ilk günden itibaren depremzedelerin yanında olduğunu vurgulayarak, “Deprem olur olmaz CHP’li belediyeler bölgeye su, ekmek, sıcak yemek, hijyen malzemeleri gönderdi. Aşevleri kurdu, barınma alanları oluşturdu, halkın yaralarını sarmak için seferber oldu. Ama iktidar, beceriksizliğiyle insanları çadırlara mahkûm etti. Bugün hâlâ o çadırlarda yaşam mücadelesi veren yüz binler var” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “AFAD günlerce organize olamadı, arama-kurtarma ekipleri birçok yere ulaşamadı, internet ve iletişim kesildi. Kızılay çadır satmakla meşguldü, insanlar yakınlarını enkazdan kendi elleriyle çıkarmaya çalıştı. İktidar ise sorumluluktan kaçtı” dedi.

“Türkiye Depreme Hazır Değil!”

İki yılın sonunda Türkiye’nin olası yeni depremlere hala hazırlıksız olduğunu söyleyen CHP’li Gülcan Kış, “Bilim insanları yıllardır uyarıyor ama iktidar rant projelerinden başka bir şeyle ilgilenmiyor. Çürük binalara imar affı çıkardılar, kamu binaları bile çöküyor, şehirler deprem gerçeğine göre planlanmıyor. Bugün büyük bir deprem yaşansa, sonuç yine aynı olacak. Çünkü bu ülkenin afet yönetimi yok, iktidarı sadece kendi koltuğunu düşünüyor” ifadelerini kullandı.

“Depremzedeleri Unutmadık, Unutturmayacağız!”

Gülcan Kış, 6 Şubat depremlerinin unutulmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “İktidar hafızamızı silebileceğini sanıyor ama biz unutmuyoruz, unutturmayacağız! Depremzedelerin haklarını savunmaya, hesap sormaya devam edeceğiz. Çünkü bu ülkenin insanı kaderine terk edilmeyi hak etmiyor” dedi.

“Bugün 6 Şubat… Enkaz altından yükselen çığlıkları, yıkılan hayatları, kaybettiklerimizi asla unutmayacağız!”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA