12 Mart 2025 Çarşamba

11:51   ANAYASA MAHKEMESI DAHA ÖNCEKI KARARLARıNı HATıRLATTı: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KıRıCı, ŞOK EDICI VEYA RAHATSıZ EDICI OLANLAR IÇIN DE GEÇERLI   10:57   CHP`LI AŞKıN GENÇ: 7 YıLDA ETIN, EKMEĞIN FIYATı 10 KAT ARTARKEN EMEKLI IKRAMIYELERI SADECE 4 KAT ARTTı   10:10   ASU KAYA: TÜRKIYE ELBET BIR GÜN MADıMAK KATLIAMı ILE YÜZLEŞECEKTIR VE O OTELE BIR ‘UTANÇ MÜZESI` TABELASı ASıLACAKTıR   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE BAĞLı MERCEK EĞITIM MERKEZLERINDEN 5 BIN 500 KIŞI YARARLANDı   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE BAĞLı MERCEK EĞITIM MERKEZLERINDEN 5 BIN 500 KIŞI YARARLANDı   09:41   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, SILIFKE`DE VATANDAŞLARLA IFTAR YAPTı   09:27   ‘TEK ADAM` EKONOMISINDE IFLAS VE KONKORDATOLAR 6 YıLDA 17 BINE DAYANDı, IKI AYDA 869 ŞIRKET IFLAS VE KONKORDATO ISTEDI   09:24   TARSUS BELEDIYESI, ARAÇ FILOSUNU YENILEDI   15:38   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL`DEN YENI ŞAFAK YAZARıNA TEPKI   15:37   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SURIYE’DEKI İNSANLıK SUÇLARıNA SESSIZ KALMAYACAĞıZ!”   15:17   CHP GRUP TOPLANTıSı… ÖZGÜR ÖZEL: "AK PARTILILERIN DE YÜZDE 68`I AÇıKLANAN ENFLASYON RAKAMLARıNA INANMıYOR"   13:34   TOROSLAR’ıN TEMIZLIK FILOSUNA 3 ARAÇ DAHA KATıLDı   11:44   CHP`LI DEMIR: "EKONOMIYI GARIBAN VATANDAŞıN SıRTıNDAN DÜZELTMEYE ÇALıŞAN ZIHNIYETE YAZıKLAR OLSUN"   11:40   AKADEMISYEN ÇIĞDEM BAYRAKTAR ÖR, 1 YıL 2 AY 17 GÜN HAPIS CEZASı ÇARPTıRıLDı VE HÜKMÜN AÇıKLANMASı GERI BıRAKıLDı   11:37   TBMM`YE, 9 MILLETVEKILI HAKKıNDA TOPLAM 13 YENI FEZLEKE SUNULDU   10:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, AFET YÖNETIMI ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, KENTIN YEREL YÖNETICILERI ILE IFTARDA BIR ARAYA GELDI   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “RAMAZANDA DAYANıŞMAYı BÜYÜTÜYORUZ”   09:39   TARSUS BELEDIYESI, GıDA DENETIMLERI SONUCUNDA BIN 500 ÜRÜNE EL KOYDU   09:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI KARIYER MERKEZI, ÖĞRENCILERI GELECEĞE HAZıRLıYOR  
 
     
   

İstanbul Barosu`ndan Açıklama: "Suriye`deki duruma seyirci kalınamaz"


İstanbul Barosu, Suriye`de yaşanan "katliama" tepki gösterdi. Barodan yapılan yazılı açıklamada, "Ortadoğu coğrafyasının içinde bulunduğu kan ve şiddet sarmalı hepimizin ortak meselesidir. Gazze`de çocuk, kadın, yaşlı binlerce sivilin öldüğü katliamın ardından şimdi de Suriye`de yaşananlara sessiz kalınamaz." denildi.

 

Tarih : 10 Mart 2025 Pazartesi 21:32   Okunma : 361

(İSTANBUL) -  İstanbul Barosu, Suriye`de yaşanan "katliama" tepki gösterdi. Barodan yapılan yazılı açıklamada, "Ortadoğu coğrafyasının içinde bulunduğu kan ve şiddet sarmalı hepimizin ortak meselesidir. Gazze`de çocuk, kadın, yaşlı binlerce sivilin öldüğü katliamın ardından şimdi de Suriye`de yaşananlara sessiz kalınamaz." denildi. 

İstanbul Barosu, Suriye`deki silahlı grupların Alevi toplumu ve diğer inanç gruplarına yönelik saldırılarını ve medyaya yansıyan işkence ve yağma görüntülerini kınadı. Baro sivillere karşı yapılan silahlı eylemlerin temel insan haklarının ihlali olduğunu belirtti. Suriye`de başta yaşam hakkı olmak üzere, halkın maruz kaldığı hak ihlallerinin, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Cenevre Sözleşmesi`ne aykırı olduğu ifade edildi.

İstanbul Barosu`ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Suriye`de silahlı gruplar tarafından Alevi toplumuna ve diğer inanç topluluklarına yönelen saldırılar, medyaya yansıyan işkence ve yağma görüntüleri, başta yaşam hakkı olmak üzere temel insan haklarının yok edilmesidir. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Cenevre Sözleşmesi başta olmak üzere, uluslararası düzeyde kabul edilen insancıl hukuk normları, sivil halkın korunmasını zorunlu kılmaktadır. Ortadoğu coğrafyasının içinde bulunduğu kan ve şiddet sarmalı hepimizin ortak meselesidir. Gazze`de çocuk, kadın, yaşlı binlerce sivilin öldüğü katliamın ardından şimdi de Suriye`de yaşananlara sessiz kalınamaz.

Bu çerçevede, başta BM Güvenlik Konseyi gelmek üzere uluslararası toplumun sivillere yönelik saldırılara seyirci kalmaması, kınamakla yetinmeyip, etkili ve somut adımlar atması gerekmektedir. Barış, adalet ve insan haklarını savunmak tüm insanlık ailesinin ortak sorumluluğu, uluslararası hukuk normlarını hatırlatmak ve savunmak tüm hukuk kurumlarının görevidir. Suriye`de yaşananlar üzerinden Türkiye`de bazı sosyal medya platformlarındaki paylaşımlar, halkın bir kesiminin etnik kimliğine ve inançlarına yönelik ayrımcı söylemler içermekle Anayasamıza ve iç hukuk düzenlemelerimize aykırı şekilde nefret suçu oluşturmaktadır.

Bu paylaşımlar aynı zamanda ayrımcılık yasağını ihlal etmekte ve toplumsal barışa zarar vermektedir. İstanbul Barosu olarak şiddete ve nefret söylemlerine karşı insanlığın ortak hukuki değerlerini, herkesin yaşam hakkını, inanç özgürlüğünü, Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış temel hak ve özgürlükleri savunmaya devam edeceğiz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA