30 Nisan 2025 Çarşamba

22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"   15:56   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, ÇOCUKLARıN SESI OLDU  
 
     
   

Avrupa`daki Alevi örgütleri, Suriye`deki katliamı protesto etti


Avrupa`daki Alevi toplumları, Almanya`nın Köln kentinde Suriye`deki Alevilere yönelik katliamları büyük bir miting düzenleyerek protesto etti.

 

Tarih : 15 Mart 2025 Cumartesi 23:09   Okunma : 426


Haber: İlhan Baba

(BERLİN) – Avrupa`daki Alevi toplumları, Almanya`nın Köln kentinde Suriye`deki Alevilere yönelik katliamları büyük bir miting düzenleyerek protesto etti.

Almanya`nın Köln kentinde, Avrupa`daki Alevi toplumları tarafından Suriye`deki Alevilere yönelik katliamlara karşı büyük bir miting düzenlendi. Heumarkt Meydanı`nda gerçekleştirilen etkinliğe Avrupa`nın dört bir yanından on binlerce kişi katıldı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) ve Avrupa Arap Alevileri Federasyonu`nun (AAAF) öncülüğünde düzenlenen “Suriye`de Alevi Katliamına Dur De!” mitingine Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri, CHP Hatay Milletvekili Servet Muallaoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP Almanya Federasyon Başkanı Özgür Uçma, Arap Alevi Birlikleri Federasyon Başkanı ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Soykırıma sessiz kalınmamalıdır

Mitingde yapılan konuşmalarda, tüm insanların etnik kimliği, dini veya kökeni fark etmeksizin yaşama, güvenlik ve onur hakkına sahip olduğu vurgulandı. Suriye`deki halkların korunması gerektiği belirtilerek, etnik ve dinsel farklılıklara dayalı ayrımcılık ve adaletsizliklerin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Miting sırasında yapılan çağrılarda, insan hakları ihlallerine karşı sessiz kalınmaması gerektiği belirtilerek, “Adalet, barış ve insanlık için sesimizi yükselteceğiz” denildi. Ayrıca, Suriye`de yaşanan insanlık suçlarına dikkat çekilerek, duyarlı bireylerin ve uluslararası toplumun bu zulme karşı harekete geçmesi istendi.

Sloganlarla protesto yapıldı

Miting boyunca, “Aleviler katledilemez!”, “21. yüzyılda katillere duyurulur”, “Aleviler artık sessiz kalmayacak” sloganları atılarak uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunuldu. Konuşmacılar, Suriye`deki katliamların derhal sona erdirilmesi için küresel dayanışma gerektiğini vurguladı.

Siyasi temsilcilerden destek

AP Parlamentosu Sol Parti üyesi Alev Özlem Demirel, Suriye`deki vahşete sessiz kalınamayacağını belirterek, “Suriye`de olup bitenler karşısında sessiz kalmamız mümkün değil. Alevilere yönelik bu saldırılar derhal durdurulmalıdır. Bu yalnızca Alevi toplumunun değil, hepimizin davasıdır” dedi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Başkanı Hüseyin Mat ise Alevilerin tarih boyunca baskı ve katliamlara maruz kaldığını hatırlatarak, bu zulmün sona ermesi gerektiğini belirtti. Mitingde konuşan Hatay Alevi Toplumu (HAT) Başkanı Murat Yaşık ise Suriye`de Aleviler, Dürziler ve diğer azınlıkların hayatta kalma mücadelesi verdiğini ifade ederek, “Bu saldırılar basit bir rejim karşıtı mücadele değil, etnik ve mezhepsel bir imha kampanyasının parçasıdır” dedi.

Konuşmacılar, tüm insan hakları savunucularını, Alevilere yönelik zulmün sona erdirilmesi için seslerini yükseltmeye çağırdı. Miting, “Zulme karşı sessiz kalma” mesajı ile sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA