19 Mart 2025 Çarşamba

12:03   GAMZE TAŞCıER: "TÜM TOPLUMUMUZU TOPYEKUN MÜCADELEYE DAVET EDIYORUZ"   11:58   MEHMET ŞIMŞEK: "PIYASALARıN SAĞLıKLı IŞLEYIŞI IÇIN GEREKEN HER ŞEY YAPıLıYOR"   11:52   DIYARBAKıR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARı: “BU HUKUK DıŞı OPERASYONLAR, BÜTÜN SIYASAL VE TOPLUMSAL MUHALEFETI HEDEFLEMEKTEDIR”   11:47   DİSK GENEL-İŞ: “İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASı, HUKUK DEVLETI ANLAYıŞıNA VE HALKıN IRADESINE YÖNELIK AĞıR BIR SALDıRıDıR”   11:43   TKP: "EKREM İMAMOĞLU VE İSMAIL SAYMAZ BAŞTA OLMAK ÜZERE BUGÜN GÖZALTıNA ALıNAN HERKES DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR"   11:42   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "MUHTEMEL RAKIPLERIN TASFIYESINE YÖNELIK UYGULAMALAR SÜRERSE CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI BOYKOT EDILMELI"   11:32   YEŞIL SOL PARTI: “İKTIDAR, TOPLUMSAL BARıŞ IKLIMINI SABOTE EDIYOR, TOPLUMUN SINIR UÇLARıYLA OYNAYARAK TÜM ÜLKE IÇIN OLDUKÇA TEHLIKELI HAMLELER YAPıYOR”   11:27   KESK: "SANDıKTA KAYBETTIKLERINI, HUKUK DıŞı YÖNTEMLERLE GERI ALMAYA ÇALıŞıYORLAR"   11:24   GENÇ PARTI GENEL BAŞKANı ŞAHINDUR: “BU HUKUKSUZLUĞA DERHAL SON VERILMESI GEREKIYOR”   11:21   ALI BABACAN: "BU OPERASYONLAR, `BEN KAFAYA KOYDUM ARTıK ÖMRÜM VE SAĞLıĞıM YETTIĞI SÜRECE BURADAYıM, BAŞKASıNA DA BU IKTIDAR YOK` DEMEK"   11:11   DEVLET BAHÇELI: "HUKUKI BIR TEDBIRI DARBE DIYEREK KARALAMAK, CINNET GEÇIRMIŞ, AKıL VE AHLAK SEVIYESINI KAYBETMIŞ BIR SIYASI YOZLUKTUR"   11:10   İMAMOĞLU ILE ŞIŞLI BELEDIYE BAŞKANı ŞAHAN DAHIL 100`DEN FAZLA KIŞININ GÖZALTıNA ALıNMASı ŞIŞLI BELEDIYESI ÖNÜNDE PROTESTO EDILDI   11:06   MÜLKIYELILER BIRLIĞI: TÜRKIYE`NIN YARALı DEMOKRASI TARIHINE VURULAN BIR DARBEDIR   11:06   MÜLKIYELILER BIRLIĞI: TÜRKIYE`NIN YARALı DEMOKRASI TARIHINE VURULAN BIR DARBEDIR   11:03   EMEKÇI HAREKET PARTISI: "KAYBETME KORKUSUYLA DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTıNA ALANLAR MUTLAKA YENILECEK"   11:01   YENI YOL PARTISI GRUP TOPLANTıSı... MAHMUT ARıKAN`DAN EKREM İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "HUKUK, SIYASI HESAPLARA BOĞDURULMAMALı"   11:01   İYİ PARTI, KAPALı GRUP TOPLANTıSı YAPACAK, BAŞKANLıK DIVANı VE IL BAŞKANLARıNı TOPLAYACAK   10:55   İBB`DEN AÇıKLAMA: ADALETIN TESIS EDILECEĞINE INANıYORUZ   10:49   DEM PARTI`DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTı KARARı   10:49   ALMAN BASıNı, İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNı MANŞETLERE TAŞıDı  
 
     
   

İmamoğlu`nun gözaltına alınması dünya basınında


Dünya basınının haberlerinde, gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın önemli bir rakibi olduğu" ifade edildi.

 

Tarih : 19 Mart 2025 Çarşamba 10:22   Okunma : 355

(ANKARA) - Dünya basınının haberlerinde, gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın önemli bir rakibi olduğu" ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki gözaltı kararı, dünya kamuoyunda da yankılandı. Bazı medya kuruluşları gelişmeyi “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın bir numaralı rakibi gözaltına alındı” ifadeleriyle duyurdu.

İmamoğlu`nun gözaltına alınması, dış basında şu ifadelerle gündeme geldi:

Reuters: “Türk makamları, İstanbul Belediye Başkanı ve 100 kadar kişi hakkında gözaltı kararı verdi”

Reuters haber ajansının, “Türk makamları İstanbul Belediye Başkanı ve 100 kadar kişi hakkında gözaltı kararı verdi” başlıklı haber yayımladı. Haberde, “Türk yetkililer, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve aralarında gazeteciler ile iş insanlarının da bulunduğu yaklaşık 100 kişi hakkında yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltı kararı verdi” denildi.

DW: “Cumhurbaşkanı`nın ana siyasi rakibi İmamoğlu”

Almanya merkezli Deutsche Welle (DW) televizyon kanalının haberinde "Türkiye Cumhurbaşkanı`nın ana siyasi rakibi Ekrem İmamoğlu, partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmek üzereydi. Gözaltına alınması, üniversite diplomasının iptal edilerek adaylık için yeterliliğinin düşürülmesinin ardından geldi” ifadeleri kullanıldı.

AFP: “Türkiye, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nu gözaltına aldı, basın danışmanı açıkladı”

Fransa merkezli AFP de İmamoğlu`nun gözaltına alınmasına ilişkin haberinde, “Türk polisi, bugün İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nu evine baskın düzenledikten sonra gözaltına aldı. Yerel medya, operasyonun bir yolsuzluk soruşturmasıyla bağlantılı olduğunu bildirdi. İsminin açıklanmasını istemeyen danışman, ‘İmamoğlu gözaltına alındı ve şu anda emniyet müdürlüğünde`” ifadelerine yer verdi.

CNN: “Erdoğan`ın önemli rakiplerinden olan İstanbul Belediye Başkanı ve 100 diğer kişi hakkında gözaltı kararı"

ABD merkezli televizyon kanalı CNN`in de haberinde ise “Savcıların açıklamasına göre, Türk yetkililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın önemli rakiplerinden biri olan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yaklaşık 100 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Bu karar, ana muhalefet partisi CHP`nin ön seçim düzenlemesine sadece birkaç gün kala geldi. İmamoğlu`nun bu seçimde cumhurbaşkanı adayı olarak seçilmesi bekleniyordu.” bilgileri kullanıldı.

Bloomberg: “Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ana siyasi rakibi İmamoğlu`nu gözaltına aldı”

ABD merkezli televizyon kanalı Bloomberg`in haberinde şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sabah evinde gözaltına alındı. Bu, Türk yetkililerin üniversite diplomasını iptal etmesinin ve onun bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan`a rakip olmasını engelleyebilecek bir hamlenin ardından geldi. İmamoğlu, ekibi tarafından paylaşılan bir ses kaydında, güvenlik güçlerinin evine baskın düzenlediğini belirterek, yetkilileri polisi siyasi amaçlar için kullanmakla suçladı”

AP: “Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın önemli rakibi İmamoğlu..."

Associated Press (AP) haber ajansı ise gelişmeyi abonelerine “Polis, İstanbul Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın önemli rakibi Ekrem İmamoğlu`nu, suçlanan yolsuzluk ve terör bağlantıları nedeniyle gözaltına aldı” ifadeleriyle aktardı.

Washington Post: “Erdoğan`ın rakibi İmamoğlu hakkında gözaltı kararı”

ABD merkezli Washington Post gazetesi, “Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın rakibi olan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında gözaltı kararı verdi” başlıklı haber yayımladı. Haberde, "Savcılar, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yaklaşık 100 diğer kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Devlet destekli medya bildirdi. İmamoğlu, muhalefetin önde gelen isimlerinden biri" ifadelerine yer verdi.

Ria Novosti: “İstanbul`da belediye başkanının tutuklanmasının ardından gösteriler yasaklandı”

Rus Ria Novosti ajansının haberinde İmamoğlu`nun gözaltına alınması duyuruldu ve “İstanbul`da belediye başkanının tutuklanmasının ardından gösteriler yasaklandı” denildi.

The Guardian: “İstanbul Belediye Başkanı, olası cumhurbaşkanlığı adaylığından sadece günler önce tutuklandı”

İngiltere merkezli The Guardian gazetesi, “İstanbul Belediye Başkanı, olası cumhurbaşkanlığı adaylığından sadece günler önce tutuklandı” başlığıyla İmamoğlu`nun gözaltına alınmasını aktardı. Haberde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın önemli rakibi, üniversitesinin diplomasını geçersiz kılmasının bir gün ardından gözaltına alındı; bu hareket, siyasi amaçlı olarak değerlendirildi” ifadeleri kullanıldı.

FT: “Recep Tayyip Erdoğan`ın ana rakibi, Türk polisi tarafından gözaltına alındı”

İngiltere merkezli Financial Timed (FT) gazetesi, konuyu “Recep Tayyip Erdoğan`ın ana rakibi, Türk polisi tarafından gözaltına alındı” başlığıyla haberleştirdi. Haberde şöyle denildi:

“Türk polisi, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nu gözaltına aldı. İmamoğlu`nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a karşı ana muhalefet adayı olarak açıklanması bekleniyordu. İmamoğlu`nun gözaltına alınma sebebi hemen netleşmedi. Kendisi, çoğunluğu siyasi konuşmalarıyla ilgili olan bir dizi ceza soruşturmasıyla karşı karşıya ve hükümeti, iktidarını sürdürmek için yargıyı kullanmakla suçluyor.”

Times of India: "Muhalefetin önemli bir figürünü gözaltına aldı"

Hindistan merkezli Times of India, "Türk yetkililer, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nu, iddia edilen yolsuzluk ve terör soruşturması kapsamında gözaltına aldı" başlığıyla konuya ilişkin haber yaptı. Haberde, "Türk polisi, yolsuzluk ve terör bağlantıları suçlamalarıyla İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nu, muhalefetin önemli bir figürünü gözaltına aldı" ifadeleri kaydedildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA