28 Nisan 2025 Pazartesi

15:41   TANRıKULU, İMAMOĞLU`NU SILIVRI CEZAEVI`NDE ZIYARET ETTI   13:45   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ`TAN IKTIDARA: "KOLTUK SEVDASı UĞRUNA HALKı DA IŞ DÜNYASıNı DA BATıRıYORSUNUZ"   12:19   EKREM İMAMOĞLU`NDAN SAVCı VE HAKIMLERE "ADIL KARAR" ÇAĞRıSı   12:08   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU, GENEL BAŞKANLıKTA BIR YıLı GERIDE BıRAKTı   11:51   İBB`YE IKINCI DALGA OPERASYON… GÜVENLIK GÖREVLISI ÇAĞLAR TÜRKMEN: “KAMERA BANTLANMASı RUTIN BIR UYGULAMA, VALIZLERDE DE JAMMER VARDı”   11:36   KANADA BUGÜN SANDıK BAŞıNA GIDECEK: LIBERALLER VE MUHAFAZAKARLAR YARıŞıYOR   11:27   İSTANBUL BAROSU`NDAN 1 MAYıS AÇıKLAMASı: "SENDIKALAR VE MESLEK ÖRGÜTLERIYLE BIRLIKTE KADıKÖY`DEKI MITINGTE OLACAĞıZ"   11:15   FLORENCE NIGHTINGALE İSTANBUL: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN HAYATI TEHLIKESI MAALESEF ARTARAK DEVAM ETMEKTEDIR”   10:57   İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI: "İSKİ GENEL MÜDÜRÜ ŞAFAK BAŞA`YA VE ÇALıŞMA ARKADAŞLARıMıZA YAPıLANLAR HUKUKSUZLUKTUR"   10:47   RTÜK ÜYESI TAŞCı`DAN EBUBEKIR ŞAHIN`E: "ÜST KURULUN SOKAK RÖPORTAJıNA ILIŞKIN SAVCıLıĞA ŞIKAYETÇI OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGı OLUŞTURMAKTAN KAÇıNMANıZı TAVSIYE EDERIM"   10:44   SILIFKE BELEDIYESI, EMEKLILER KıRAATHANESI`NI HIZMETE AÇTı   10:39   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ÇAMUR ATıNCA IZ KALıYOR MU, YOKSA O IZ ATAN VE ATTıRANLARA Mı GEÇIYOR, YAŞAYıP GÖRECEĞIZ”   10:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ERDEMLI`DE "HANıM EVI"NI HIZMETE AÇTı   10:04   CHP`LI GÜRER`DEN BESICILERE ZIYARET: "2020`DE EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI BIN LIRAYDı, EMEKLI KURBAN ALABILIYORDU. BUGÜN BAYRAM IKRAMIYESI 4 BIN LIRA"   03:02   KÜTAHYA`DA 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   03:02   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA, PROJE ONAYı SEBEBIYLE KENDISINI TEHDIT EDEN ŞAHıSLARıN ŞIKAYETIYLE GÖZALTıNA ALıNMıŞ: KENDISI ALMAK ISTEDIĞI OLUMLU GÖRÜŞÜ ALAMADıĞı IÇIN BU ŞEKILDE BIR IFTIRAYA BAŞVURMUŞTUR   02:02   İBB`YE YÖNELIK OPERASYONDA GÖZALTıNA ALıNAN VE KAYıNPEDERI ÜZERINDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK`ÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: KAYıNPEDERIM 2021 YıLıNDA VEFAT ETMIŞTIR. BILDIĞIM KADARıYLA KENDISI ATINA`DA BULUNMAMıŞTıR   01:14   ESKIŞEHIR`DE ÖĞRENCILERDEN YÜRÜYÜŞ: "ESILA`YA TEKRAR SESLENIYORUZ: SEN TAHLIYE OLANA KADAR SENIN SOKAKTAKI SESIN OLACAĞıMıZA SÖZ VERIYORUZ"   01:08   EBUBEKIR ŞAHIN, SOKAK RÖPORTAJLARı YAPAN `SOKAK KEDISI` EBRU UZUN ORUÇ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAĞıNı DUYURDU   23:46   İSTANBUL`DA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI  
 
     
   

Gözaltına alınan gazeteci İsmail Saymaz: "Gazetecilik çabam engellenmeye çalışılıyor ve açıkça susturulmak isteniyorum"


Gezi Parkı olaylarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci İsmail Saymaz, "12 yıl boyunca bir kez bile Gezi parkı eylemlerinden dolayı suçlanmadım ve sorumlu gösterilmedim. Hakkımda başka bir suç isnat edilemediği için, Gezi parkı dosyası içerisine atılmak isteniyorum. Gazetecilik çabam bu yolla engellenmeye çalışılıyor ve açıkça susturulmak isteniyorum" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 19 Mart 2025 Çarşamba 19:27   Okunma : 297

(İSTANBUL) - Gezi Parkı olaylarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci İsmail Saymaz, "12 yıl boyunca bir kez bile Gezi parkı eylemlerinden dolayı suçlanmadım ve sorumlu gösterilmedim. Hakkımda başka bir suç isnat edilemediği için, Gezi parkı dosyası içerisine atılmak isteniyorum. Gazetecilik çabam bu yolla engellenmeye çalışılıyor ve açıkça susturulmak isteniyorum" açıklamasını yaptı.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan gazeteci İsmail Saymaz`ın avukatı Aslı Kazan, sosyal medya hesabından, İsmail Saymaz`ın hakkındaki iddialara yanıtlarını paylaştı. 

Buna göre Saymaz, Osman Kavala ile gazetecilik dışında hiçbir görüşmesi olmadığını, iddia olunan Kavala`nın internet sitesi ve televizyon kurma girişimi hakkında bilgisinin bulunmadığını belirtti. İsmail Saymaz, iddialarla ilgli şunları kaydetti:

"Can Atalay`ı, Gezi parkından önce de, sonra da toplumsal gelişmelerle ilgili tüm davaların avukatı olarak tanıdım. Görüşme yoğunluğumuz bundan ileri geliyor. Çiğdem Mater`i hem sosyal çevreden hem eşi ve annesi meslektaşım olduğu için biliyor ve tanıyorum. Mücella Yapıcı`yı haber kaynağı olarak aradım ve görüştük.

Gezi olaylarını, 1 Haziran`dan itibaren muhabir olarak takip ettim. Olay ve gelişmeleri yansız ve objektif olarak aktardım. Sokağa davet ve provokasyon diye yorumlanabilecek hiçbir paylaşımda bulunmadım. Siyasi iktidara yönelik antidemokratik yaklaşımlardan, Erdoğan ve ailesine yönelik saldırgan bir dilden uzak durdum. Gezi parkı eylemlerinin ne örgütlenmesinde ne ülke çapında yayılmasında ne de sürdürülmesinde rol aldım. Yalnızca, bu eylemler sırasında, başta Ali İsmail Korkmaz`ın öldürülmesi olmak üzere insan hakkı ihlallerini kaleme aldım. Bu gazetecilik çabam hem ulusal hem de uluslararası basın örgütleri tarafından ödüllendirilmiştir.

12 yıl boyunca bir kez bile Gezi parkı eylemlerinden dolayı suçlanmadım ve sorumlu gösterilmedim. Hakkımda başka bir suç isnat edilemediği için, Gezi parkı dosyası içerisine atılmak isteniyorum. Gazetecilik çabam bu yolla engellenmeye çalışılıyor ve açıkça susturulmak isteniyorum. Bana güvenen ve inanan hiçbir vatandaşın yüzünü öne eğdirmedim. Haftalardır devam eden itibar suikastlarının ne denli karalamaya yönelik olduğu ortaya çıktı. Suçsuz ve masumum. Eşime, oğluma ve aileme sımsıkı sarılıyor, herkese selamlarımı iletiyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA