20 Mart 2025 Perşembe

14:55   İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASı... ALI MAHIR BAŞARıR: "SANDıĞA, IRADENIZE KELEPÇE VURULUYOR, BU ÜLKEYI TEK ADAMA TESLIM ETMEYIN"   12:51   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER: "KADıNLARıN VE ÇOCUKLARıN 24 SAAT GÜVENLE KULLANABILECEĞI BIR SAHIL ŞERIDI OLUŞTURACAĞıZ"   12:46   CHP`LI KıŞ, İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNıN ARDıNDAN EKONOMIDEKI OLAĞANDıŞı HAREKETLILIĞI BAKAN ŞIMŞEK`E SORDU: BÜYÜK ÖLÇEKLI IŞLEMLERLE ILGILI INCELEME BAŞLATıLMıŞ MıDıR?   10:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ANAMURLULARı RAMAZAN SOFRASıNDA BULUŞTURDU   10:08   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI IKLIM EYLEM PLANı HAZıRLıYOR   09:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ILERI YAŞTAKI VATANDAŞLAR IÇIN HIZMETLERI SÜRÜYOR   09:09   CANAN GÜLLÜ: BUGÜN YAŞANANLAR, YıLLARDıR INŞA EDILEN BU HUKUKSUZLUĞUN DEVAMıDıR   08:51   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: ``DEMOKRASIDEN, ADALETTEN YANA OLAN HERKESI SARAÇHANE`YE DAVET EDIYORUZ``   08:18   YERLERINE KAYYUM ATANAN VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARı: "İMAMOĞLU BAŞTA OLMAK ÜZERE GÖZALTıNA ALıNANLARı DERHAL SERBEST BıRAKıN"   08:08   AKSARAY`DA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRILDI: 20 YARALı   07:01   BURHANETTIN BULUT: "15 TEMMUZ DARBE GIRIŞIMINDE BORSA 7.1 DEĞER KAYBETTI. 19 MART`TA YAPıLAN DARBE GIRIŞIMINDE ISE DEĞER KAYBı 8.72"   06:42   MANSUR YAVAŞ: BÖYLE BIR ÜLKEYLE HIÇ KIMSE TICARET DE YAPMAK ISTEMEZ, ILIŞKI DE KURMAK ISTEMEZ   05:05   ÖZGÜR ÖZEL, GECEYI SARAÇHANE`DE GEÇIRDI   02:31   CHP BERLIN BIRLIĞI`NDEN EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK: "DARBE REJIMINE TESLIM OLMAYACAĞıZ"   01:56   EKREM İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNı PROTESTO EDEN ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERE POLIS BIBER GAZı ILE MÜDAHALE ETTI   01:55   TİP MILLETVEKILI SERA KADıGIL: ODTÜ`DE DARP EDILEN GÖRME ENGELLI ÖĞRENCI MERKEZ DISIPLIN KURULU ÜYEMIZ AVUKAT ERKAN YıLDıZ   01:54   ÖZGÜR ÖZEL, BU AKŞAM 20.30`DA SARAÇHANE`DE HALK BULUŞMASıNDA VATANDAŞLARA SESLENECEK   01:31   DILEK İMAMOĞLU: 16 MILYON İSTANBULLUNUN IRADESI GÖZALTıNDA   01:27   GÖKAN ZEYBEK: İSTANBUL`U ÜÇ KEZ EZICI BIR ÇOĞUNLUKLA KAZANMıŞ İMAMOĞLU BIR KUMPASLA GÖZALTıNA ALıNDı   01:20   İBB BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU: BU MILLET BÜYÜKTÜR  
 
     
   

KESK: Seçme ve seçilme hakkımıza yönelik bir darbe süreci yaşanıyor


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından Vatan Caddesi`nde açıklama yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, mevcut politikaların demokratik haklara yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, yaşanan süreci “darbe” olarak nitelendirdi.

 

Tarih : 19 Mart 2025 Çarşamba 18:40   Okunma : 209

(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından Vatan Caddesi`nde açıklama yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, mevcut politikaların demokratik haklara yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, yaşanan süreci “darbe” olarak nitelendirdi.

İBB ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü`nün bulunduğu Vatan Caddesi`nde açıklama yapan KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, mevcut politikaların demokratik haklara yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, yaşanan süreci “darbe” olarak nitelendirdi. Yaptığı açıklamada, yıllardır verilen emek mücadelesinin demokrasi ve barış mücadelesinden ayrı düşünülemeyeceğini vurguladı. Açıklamada, "Demokrasi ve barışın olmadığı şartlarda emeğin hakkını alma şansı da gelişmiyor. Bugün en temel hakkımız olan seçme ve seçilme hakkımıza yönelik bir darbe süreci yaşanıyor" ifadesini kullandı.

Bu, tüm halka yönelik bir saldırıdır

İstanbul`un işçilerin ve emekçilerin yaşadığı bir kent olduğunu hatırlatan Koçak, ekonomik sıkıntılar içinde yaşayan halkın değişim umudunun engellenmeye çalışıldığına dikkat çekti.

"Seçme ve seçilme hakkını tamamen ortadan kaldıran politikalarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu saldırının sadece Ekrem İmamoğlu`na veya CHP`ye yönelik olduğunu düşünmüyoruz. Bu, tüm halka yönelik bir saldırıdır" dedi.

"İnsanca yaşanacak düzen demokrasiden geçiyor, otokrasiden değil"

Koçak, iktidarın yanında olanların bile gelecekte farklı bir düşünceyi savunma hakkını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Bugün iktidarın yanında olsanız dahi yarın başka bir şey söyleme hakkınızı savunmak zorundasınız" ifadelerini kullandı.

Türkiye`de yaşayan halkın demokrasi ve ifade özgürlüğünden yararlanmak istediğini vurgulayan Koçak, "Bu tepkiyi verebilecekleri demokrasi zemini ortadan kalktığında, artık bu ülke Cumhuriyet ile yönetilen bir ülke olmaktan çıkmış olur. Ne askeri darbelerin yanında olduk ne sivil darbelerin yanında olduk. Her zaman tavrımız halkın yanında olmaktı, orada olmaya da devam ediyoruz. Bugün buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Esas olan şu; emeği ile geçinen tüm kesimlerin insanca yaşayacakları bir düzen istiyoruz. Bu düzeni kurmak demokrasiden geçiyor, otokrasiden değil" dedi.

Koçak, demokratik hakların korunması için mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA