8 Nisan 2025 Salı

15:37   TOROSLAR BELEDIYESI ARAÇ PARKıNı YENI ARAÇLARLA GÜÇLENDIRDI   14:26   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “SARAY`DA YAZıLAN POLITIKALAR HER SABAH HALKıN SOFRALARıNDAN BIR TABAK DAHA EKSILTIYOR"   14:10   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “HER YÖNÜYLE YAŞANABILIR BIR MEZITLI INŞA EDIYORUZ”   13:35   DÜNYA TURIZM YAZARLARı VE GAZETECILERI FEDERASYONU`NDAN TARSUS`A “GOLDEN APPLE” ÖDÜLÜ   12:49   LIMON IHRACATıNıN DURDURULMASıNA TEPKI... MERSIN ZIRAAT ODASı BAŞKANı YıLMAZ: "300 BIN TON LIMON DEPOLARDA ÇÜRÜR"   10:54   TUTUKLANAN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ AILELERI HER GÜN "ÇOCUKLARıMıZ İÇIN BIR İMZA" ETIKETINDE BULUŞMA ÇAĞRıSı YAPTı   10:43   CHP`LI ERHAN ADEM`DEN LIMON IHRACATıNıN GEÇICI OLARAK YASAKLANMASıNA TEPKI: "BU ÜLKEDE TOPRAĞA EMEK VEREN INSANLARıN ALNıNıN TERI ZIYAN EDILEMEZ"   10:08   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı PROF. DR. İBRAHIM KABOĞLU: EN YOĞUN GÖZALTı VE TUTUKLAMA IŞLEMLERI İSTANBUL`DA GERÇEKLEŞMIŞTIR   09:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN GÜLNAR`A ATALıK TOHUM DESTEĞI    09:51   İSTANBUL TABIP ODASı: ADLI TıP KURUMU`NUN, MAHIR POLAT KARARı BIR AN ÖNCE AÇıKLANMALıDıR   09:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN`DAN KANUN TEKLIFI: "SIYASETÇILERIN MAL VARLıĞıNDAKI DEĞIŞIM DENETLENMELI"   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, SILIFKE ATAKENT ÇOCUK HOBI ATÖLYESI`NI HIZMETE AÇTı   09:18   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇE GENELINDE YOL ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:05   BAKAN YERLIKAYA, TÜRK POLIS TEŞKILATı`NıN 180`INCI YıLıNı KUTLADı   09:01   İMAMOĞLU`NUN AVUKATLARıNDAN RTÜK`E "YAYıN ILKELERINE AYKıRıLıK" BAŞVURUSU: TRT HABER, HABERTÜRK VE CNNTÜRK`ÜN DE ARASıNDA OLDUĞU 9 KANAL IÇIN YAPTıRıM ISTENDI   23:35   TKP BEŞIKTAŞ`TA “DIZ ÇÖKMÜYORUZ” EYLEMI GERÇEKLEŞTIRDI: “BU DÜZEN SÜRSÜN DIYE DIZ ÇÖKMEMIZI ISTIYORLAR; ENINDE SONUNDA BU DÜZENI MUTLAKA DEĞIŞTIRECEĞIZ”   22:11   TKP`DEN IKTIDARA TEPKI: “SIZE DEĞIL KURTULUŞ SAVAŞı KAHRAMANLARıNA DIZ ÇÖKERIZ”   13:49   YENIŞEHIR BELEDIYESI EV SAHIPLIĞINDE DÜZENLENEN NEVIT KODALLı ÇOKSESLI KOROLAR FESTIVALI SONA ERDI   13:20   EKREM İMAMLOĞLU: "MAHIR POLAT`ı, PıRıL PıRıL GENÇLERIMIZI SERBEST BıRAKıN"   12:37   CHP`NIN 21`INCI OLAĞANÜSTÜ KURULTAYı... CHP PARTI MECLISI`NE 11 YENI ÜYE GIRDI. YENI MYK`NıN CUMARTESI GÜNÜ AÇıKLANMASı BEKLENIYOR  
 
     
   

CHP`nin 21`inci Olağanüstü Kurultayı... CHP Parti Meclisi`ne 11 yeni üye girdi. Yeni MYK`nın cumartesi günü açıklanması bekleniyor


CHP`nin sabaha karşı tamamlanan 21`inci Olağanüstü Kurultayı`nda, Genel Başkan Özgür Özel`in anahtar listesi delegelerden onay aldı. Böylece CHP tarihinde çarşaf liste usulüyle yapılan seçimlerde ilk kez bir Genel Başkanın anahtar listesi firesiz kabul edilmiş oldu. Kurultay öncesinde, 38`inci Olağan Kurultay`da delegelerin iradesiyle oluşmuş Parti Meclisi`nde köklü değişiklik yapmayacağı kulislere yansıyan Genel Başkan Özel`in yeni Parti Meclisi`nde 49 isim yerini korurken, 11 yeni isim görev alacak. CHP`nin yeni Parti Meclisi ilk toplantısını 12 Nisan Cumartesi günü yapacak. Bu toplantıda Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin de Parti Meclisi`nin onayına sunularak ilan edilmesi bekleniyor.

 

Tarih : 7 Nisan 2025 Pazartesi 12:37   Okunma : 365

(ANKARA) - CHP`nin sabaha karşı tamamlanan 21`inci Olağanüstü Kurultayı`nda, Genel Başkan Özgür Özel`in anahtar listesi delegelerden onay aldı. Böylece CHP tarihinde çarşaf liste usulüyle yapılan seçimlerde ilk kez bir Genel Başkanın anahtar listesi firesiz kabul edilmiş oldu. Kurultay öncesinde, 38`inci Olağan Kurultay`da delegelerin iradesiyle oluşmuş Parti Meclisi`nde köklü değişiklik yapmayacağı kulislere yansıyan Genel Başkan Özel`in yeni Parti Meclisi`nde 49 isim yerini korurken, 11 yeni isim görev alacak. CHP`nin yeni Parti Meclisi ilk toplantısını 12 Nisan Cumartesi günü yapacak. Bu toplantıda Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin de Parti Meclisi`nin onayına sunularak ilan edilmesi bekleniyor.

CHP`nin 21`inci Olağanüstü Kurultayı`nda Genel Başkan Özgür Özel`in anahtar listesi Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimlerinden delegelerin onayını aldı. Özel`in 60 kişilik Parti Meclisi listesi ve 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu listesi firesiz kabul edilirken, CHP tarihinde çarşaf liste usulüyle yapılan seçimlerde ilk kez bir Genel Başkanın anahtar listesi "delinmeden" onay almış oldu.

Parti Meclisi`nde 11 yeni isim görev alacak

Kurultay öncesinde kulislere Kasım 2023`te yapılan 38`inci Olağan Kurultay`da delegelerin iradesiyle oluşmuş Parti Meclisi listesinde köklü değişiklik yapmayacağı yansıyan Genel Başkan Özel, 38`inci Olağan Kurultay`da oluşan Parti Meclisi listesinde kısmi revizyon gerçekleştirdi. Parti Meclisi`ndeki 49 isim yerini korurken, Parti Meclisi`nde 11 yeni isim görev alacak.

Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nde genel sekreter olarak görev yapması beklenen Volkan Demir`in yanı sıra, İlhan Uzgel, Emin Umut Dikili, Mehmet Tüm, Müslim Sarı, Orhan Sarıbal, Hüseyin Yaşar, Cem Aydın, Koza Yardımcı, Armağan Erdoğan ve Erbil Aydınlık yeni Parti Meclisi`nde görev almadı.

Parti Meclisi`nde görev alacak 11 yeni isim ise şöyle:

"Uygar Parçal, Burcu Mazıcıoğlu, Berna Özgül, Engin Özkoç, Niyazi Şen, Namık Tan, Mahmut Tanal, Berkay Gezgin, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Emine Uçak Erdoğan ve Bahattin Bahadır Erdem."

Genel Başkan Özgür Özel`in Yüksek Disiplin Kurulu için hazırladığı anahtar liste de delegelerin onayını almış oldu.

Cumartesi günü PM toplanacak, MYK ilan edilecek

Kurultay sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Özgür Özel başkanlığındaki Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri 12 Nisan Cumartesi günü Anıtkabir`i ziyaret edecek. Ardından ilk toplantısını gerçekleştirecek olan Parti Meclisi`nde partinin yeni Merkez Yönetim Kurulu üyeleri de belirlenecek.

CHP`nin Eylül 2024`te değiştirilen yeni tüzüğü çerçevesinde Merkez Yönetim Kurulu`nda görev alacak hukuk, seçim, idari ve mali
işler, örgüt, yerel yönetimler, medya, halkla ilişkiler ve bilişimden sorumlu alanlardaki genel başkan yardımcıları, Özgür Özel`in önerisi üzerine Parti Meclisi`nin salt çoğunluğu ile belirlenecek.

Ancak, Kasım 2023 Kurultayında tüzükte böyle bir hüküm olmamasına karşın tüm MYK üyelerini Parti Meclisi`nin onayına sunan Özgür Özel`in Cumartesi günü yapılacak toplantıda da tüzükte PM`nin onayının zorunlu olmadığı genel başkan yardımcıları için de oylama talep etmesi ve tüm MYK`yı PM`ye oylatması bekleniyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA