19 Nisan 2025 Cumartesi

10:44   TESK GENEL BAŞKANı BENDEVI PALANDÖKEN: "KIRA STOPAJıNıN TAMAMEN KALDıRıLMASı GEREKIYOR"   10:41   CHP`LI TAŞCıER: “4,4 MILYON ÇOCUK ETE HASRET, 2 MILYON ÇOCUK MEYVE TÜKETEMIYOR, 1,8 MILYON ÇOCUK YENI KıYAFET ALAMıYOR”   10:04   İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "BEN CUNTA TANıMLAMASıNı EKSIK VE YETERSIZ BULURUM"   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, DENIZ KIRLILIĞIYLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ`IN DINLEDIĞI ŞEHIT YAKıNı: “KAMUDA 28 YıL ÇALıŞTıM, 22 BIN LIRA EMEKLI AYLıĞı ALıYORUM… BIR EV KIRASı 15 BIN TL, NASıL YAŞAYACAĞıZ?”   09:28   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAKAN: BIR INAT UĞRUNA TÜRKIYE`NIN 50 MILYAR DOLARıNı YAKTıLAR AMA ÇIFTÇININ ZARARı IÇIN ARAYAN SORAN YOK   23:58   ABD`NIN ŞAM BÜYÜKELÇILIĞINDEN SURIYE`YE SEYAHAT UYARıSı   23:29   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: AK PARTI DÖNEMINDE İBB`DE, `CUMHURBAŞKANLıĞı AILE FERTLERI`NE KEYFI ARAÇ TAHSISLERI YAPıLDıĞıNı TESPIT ETTIK   22:50   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı HAKKıNDA RAPOR HAZıRLAYAN YÖK ÜYELERI HAKKıMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   22:36   MUHARREM İNCE: FIZIK ÖĞRETMENLIĞINE 61, DIN KÜLTÜRÜNE 1802 ATAMA YAPARSAN BILIMDEN UZAKLAŞıRSıN   22:20   HATAYSPOR 2  -  3  KONYASPOR   22:07   GALATASARAY,  BODRUMSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   21:32   CHP`LI GÖKÇEN`DEN 3 EKIM`E ERTELENEN SARAÇHANE DURUŞMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: MAHKEMELER SUÇ OLMAYAN FIILLERI CEZALANDıRAMAYACAĞı IÇIN BERAAT KARARLARıNı GECIKTIRIYOR   21:23   GÖKÇE GÖKÇEN: "HUKUK ICAT EDIP GÜYA DOSTÇA UYARıLARLA INSANıMıZı TEHDIT ETMEK SUÇTUR"   21:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı, FILISTIN`E DESTEK IÇIN TAKSIM`E YÜRÜYECEK   21:07   İMAMOĞLU`NDAN IMZA KAMPANYASıNA DESTEK ÇAĞRıSı: BU IMZALAR BIR KIŞI YA DA PARTI IÇIN DEĞIL GÜZEL ÜLKEMIZIN YARıNLARı IÇIN ATıLıYOR   20:20   AHMET BARAN YAZGAN SAZLıDERE BARAJı`NDA: "SUYUMUZUN, TARLALARıMıZıN YOK OLMAMASı IÇIN DAVALARıMıZı AÇACAĞıZ"   20:12   CHP`LI VELI AĞBABA: İNŞALLAH 30 MILYON IMZAYı BULACAĞıZ VE 30 MILYON IMZAYı BULUNCA DA MEVCUT SEÇILEN CUMHURBAŞKANıNıN BIR MEŞRUIYETI KALMAYACAK     19:49   99 SANıKLı IKINCI SARAÇHANE DAVASı DURUŞMASı 3 EKIM`E ERTELENDI   19:22   İSTANBUL TABIP ODASı: TUTUKLU ÖĞRENCI ESILA AYıK SAĞLıK SORUNLARı NEDENIYLE SERBEST BıRAKıLMALıDıR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Geri Dönüşüm Atölyesi`nde atıl malzemeler yeniden hayat buluyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Geri Dönüşüm Atölyesi`nde pek çok atıl malzeme yeniden hayat bulurken; çocukların eğitim süreçlerinde kullanabileceği masa, sandalye ve oyun parkurlarındaki mobilyalara çevrilerek kullanıma kazandırılıyor.

 

Tarih : 11 Nisan 2025 Cuma 09:39   Okunma : 501

Sıfır atık ve geri kazanım ilkesi ile kent genelinde çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği Geri Dönüşüm Atölyesi`nde marangoz olarak görev yapan Teslime Özdemir; atölyeye atıl olarak gelen malzemeleri, Büyükşehir`in Çocuk Gelişim Merkezleri`ne gelen çocukların faydalanması için masa, sandalye ve oyun parkurlarında kullanılan mobilyalar gibi ürünlere dönüştürerek yeniden kullanıma kazandırıyor.

Daha önce büro personeli olarak çalışan ve atölyede kadın marangoz arayışı üzerine ilana başvuru yapan namı diğer Teslime Usta, ‘Mesleklerin cinsiyeti olmaz` algısını yıkan sayısız kadından biri. Dede mesleği olan marangozluğa küçük yaşlardan beri ilgi duyan Teslime Usta, sadece bir merakla başladığı atölye yolculuğunda önce kalfalık, ardından ustalık sertifikası ile hem kadınlara hem çocuklara ilham veren bir usta olarak çalışıyor. Kimi zaman çekiç testere, kimi zaman gönye makinesinin başında hünerlerini sergileyen Teslime Usta, bu alanda da kadınların cesurca yer alabileceğini herkese gösteriyor.

“Atölyeye gelen malzemeleri, yeniden kullanıma kazandırıyoruz”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`nda önceleri büro personeli olarak görev yapan Teslime Özdemir, “Bu mesleğe, dedemden gördüğüm ve sevdiğim için hep bir merakım vardı. Atölyede de kadın marangoz aradıklarını duydum ve yapabilirim düşüncesiyle girdim. Atölyede bir süre çalışınca işi sevdim ve kalfalık sertifikasını aldım. Beş yıl boyunca atölyede, ustalarımızla beraber birimlerimize malzemeler ürettik. Beş yılı doldurduktan sonra da ustalık belgemi aldım. Geri dönüşüm atölyemizde şimdiye kadar dairemizin birimlerinin mobilyalarının tamamına yakınını ürettik. Çocuk oyun malzemelerimizi üretiyoruz, ürettikçe de mutlu oluyoruz.İşimi severek yapmaya devam ediyorum” dedi.

“Kadın elinin değdiği her şey çok daha güzel oluyor”

Kadınların her mesleği yapabileceğini, bu algıyı yıkan kadınlardan biri olarak da gururlu olduğunu dile getiren Özdemir, “Kadın elinin değdiği her şey çok daha güzel oluyor. Ben normalde kesici aletlerden ve makinelerden çok korkan biriydim. Ailem tarafından bile ilk başta bu meslek için çok tepki almıştım. Ancak, artık çevremdekiler de yaptığım ürünleri o kadar beğeniyorlar ki, kendi evlerinde de istiyorlar. Kendimi bu alanda geliştirmeme ve göstermeme yardımcı olan, başta Başkanımız Vahap Seçer`e ve Büyükşehir`e teşekkür ederim. Kadınları da bu şekilde teşvik edebileceğimi düşünüyorum. Kadın isterse her şeyi yapar ve üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA