16 Nisan 2025 Çarşamba

12:38   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "ADALETSIZLIK, KIMLIK AYıRT ETMIYOR. İMAMOĞLU DA , ÖZDAĞ DA; ATALAY DA , DEMIRTAŞ VE KAVALA DA TUTUKLU"   12:30   YÜKSEK SEÇIM KURULU, CHP`NIN 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYı`NıN IPTAL ISTEMINI REDDETTI    12:29   MANSUR YAVAŞ: "SAYıN SıRRı SÜREYYA ÖNDER`E GEÇMIŞ OLSUN DILEKLERIMI ILETIYOR, ACIL ŞIFALAR DILIYORUM"   12:26   DENIZ DEMIR: KREDI KARTıYLA BORÇ HARÇ ILE GÜNÜ KURTARMAYA ÇALıŞAN VATANDAŞLAR ARTıK ÖDEME GÜCÜNÜ DE YITIRDI   12:21    AHMET DAVUTOĞLU: "RTÜK ŞIMDI ESAS GÖREVINI YERINE GETIRMELI. AILE YAPıSıNı ZEDELEYEN ATV`NIN YENI ADı, `AILEYI TAHRIP TELEVIZYONU`DUR"   12:07   EKREM İMAMOĞLU: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN YENIDEN KARDEŞLIK VE BARıŞ IÇIN HIZMETLERINE DEVAM ETMESINI GÖNÜLDEN DILIYORUM"   11:59   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN BIR AN ÖNCE SAĞLıĞıNA KAVUŞMASıNı VE TBMM`DEKI GÖREVININ BAŞıNA DÖNMESINI TEMENNI EDIYORUM"   11:37   CHP`DEN PROJE OKULLARıNA DAVA... SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "ÖĞRETMENLERI YANDAŞ LISTELERLE UZAKLAŞTıRDıNıZ. ÖĞRENCILERE ZULÜM YAŞATTıNıZ"   11:31   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN ÖNCE İMRALı`DA ÖZGÜR HALE GELECEK. TOPLUM ALıŞıNCA ÖCALAN`ıN GÜVENLIĞI SAĞLANARAK KENT ZIYARETLERI BAŞLAYACAK"   11:27   İBB BAŞKAN VEKILI NURI ASLAN, TBMM BAŞKANVEKILI ÖNDER`IN SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA BILGI ALDı   11:23   EKREM İMAMOĞLU, FT`YE YAZDı: “DÜNYANıN DÖRT BIR YANıNDA DEMOKRATIK DAYANıŞMA, ORTAK GELECEĞIMIZI INŞA ETMEK IÇIN ARTıK ELZEMDIR”   11:03   SELAHATTIN DEMIRTAŞ: "SıRRı BEY AYAĞA KALKACAK, BU BARıŞ ILLA KI OLACAK, O DA EMEKLERININ SONUÇLARıYLA GURUR DUYACAK"   10:51   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAĞCıOĞLU: “ASKERI SAĞLıK SISTEMININ YENIDEN TESISI MILLI GÜVENLIK AÇıSıNDAN ZORUNLULUKTUR”   10:39   ERHAN ADEM: "TARıM KAMUOYUNDA HEM BELIRSIZLIK HEM DE GÜVENSIZLIK YARATTı"   10:38   FLORENCE NIGHTINGALE İSTANBUL HASTANESI: SıRRı SÜREYYA ÖNDER YOĞUN BAKıM ÜNITEMIZE ALıNMıŞTıR. HAYATI TEHLIKESI DEVAM ETMEKTEDIR   09:54   SıRRı SÜREYYA ÖNDER KALP RAHATSıZLıĞı SEBEBIYLE HASTANEYE KALDıRıLDı… CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, İMRALı HEYETI ÜYESI PERVIN BULDAN`ı ARAYARAK GEÇMIŞ OLSUN DILEKLERINI ILETTI   09:44   MESKİ, AVADAN MAHALLESI`NIN IÇME SUYU ALTYAPıSıNı YENILIYOR   09:43   FATIH ERBAKAN: "KıBRıS, ŞEHITLERIMIZIN KANıYLA ÇIZILMIŞ KıRMıZı ÇIZGIMIZDIR"   09:43   TARSUS BELEDIYESI GELECEK SPOR KULÜBÜ`NDEN BÜYÜK BAŞARı   09:37   TZOB GENEL BAŞKANı BAYRAKTAR: "DONDAN ETKILENEN ÜRÜNLERIN BIR KıSMıNDA ZARARıN BOYUTU YÜZDE 100`LERE ULAŞMıŞ DURUMDA"  
 
     
   

Sırrı Süreyya Önder`in kaldırıldığı hastanenin Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi: Hayati tehlikesi devam ediyor


Kalpten çıkan ana damarda meydana gelen yırtılma nedeniyle ameliyata alınan TBMM Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder`in durumuna ilişkin hastane yönetimi tarafından açıklama yapıldı. Florence Nightingale Hastaneleri Tıbbi Süreçlerden Sorumlu Rektör Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, yaptığı açıklamada Önder`in hayati tehlikesinin sürdüğünü ve ameliyatın 7-8 saat süreceğini bildirdi. İstanbul Valisi Davut Gül ve DEM Parti de Önder`in durumuna yönelik açıklama yaptı. 

 

Tarih : 16 Nisan 2025 Çarşamba 02:41   Okunma : 235

Haber: Zuhal ÇİLOĞLAN/Kamera: Vedat BAYRAKTAR

(İSTANBUL) - Kalpten çıkan ana damarda meydana gelen yırtılma nedeniyle ameliyata alınan TBMM Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder`in durumuna ilişkin hastane yönetimi tarafından açıklama yapıldı. Florence Nightingale Hastaneleri Tıbbi Süreçlerden Sorumlu Rektör Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, yaptığı açıklamada Önder`in hayati tehlikesinin sürdüğünü ve ameliyatın 7-8 saat süreceğini bildirdi. İstanbul Valisi Davut Gül ve DEM Parti de Önder`in durumuna yönelik açıklama yaptı. 

TBMM Meclis Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kalpten çıkan ana damarda meydana gelen yırtılma nedeniyle ameliyata alındı. DEM Partili yetkilileri, İstanbul Valisi Davut Gül ile görüştü. Devam eden ameliyatla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra Vali Gül basın açıklaması yaptı. 

Ameliyatın 7-8 saat süreceğini aktaran Vali Gül şu bilgileri paylaştı:

"112`ye 22.10 itibariyle ihbar geliyor. Yaklaşık 22.40 gibi hastaneye getiriliyor. Biz de 22.50 sıralarında hastaneye geldik. İl Sağlık Müdürümü, hastane baş hekimimiz, rektörümüz olayın ilk anından itibaren sağlık görevlilerimiz müdahalede bulundular. Ciddi bir ameliyat. Ameliyatın yaklaşık 7-8 saat sürmesi bekleniyor. Sabaha karşı ameliyatın neticesiyle hocalarımız sizlerle paylaşacaklardır.

Olayın ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, MHP Genel Başkanımız, Sağlık Bakanımız, İçişleri Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Efkan Ala ve diğer devlet yetkililerimiz yakından ilgilendi. Bu aşamadan sonra dua edip ameliyatın sonucunu beklememiz gerekiyor. Sevenlerine geçmiş olsun."

Florence Nightingale Hastaneleri Tıbbi Süreçlerden Sorumlu Rektör Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, Önder`in hayati tehlikesinin sürdüğünü duyurdu. Çiftçi, "Ameliyat saat 23.30 sıralarında başladı. Tüm Kardiyoloji ekibimiz burada. Maalesef kalpten çıkan en büyük, hayati damarın yırtılması... Büyük bir ameliyat. Hastanın hayati tehlikesi hala devam ediyor. Ameliyat 7-8 saat sürecek." dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, "İlk ihbar ile Sayın Önder`e müdahale edildi. Bu hastaneye naklini gerçekleştirdik. Şu anda büyük bir ameliyatta. Rabbim inşallah şifasını verecektir." diye konuştu.

DEM Parti: Cerrahi müdahale devam etmekte, Önder`in durumu ciddiyetini korumaktadır

Öte yandan DEM Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

"TBMM Başkanvekilimiz ve DEM Parti İmralı Heyeti Üyesi Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu 15 Nisan Salı günü saat 23.00 itibariyle İstanbul`da kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır. Aort damarında meydana gelen yırtılma nedeniyle yapılan cerrahi müdahale devam etmekte, Önder`in durumu ciddiyetini korumaktadır.

İl Eşbaşkanlarımız, milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz hastanede süreci yakından takip etmektedir. Eş Genel Başkanlarımız da İstanbul`a gitmek üzere yoldadır. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Valiliği de süreçle yakından ilgilenmektedir. Yaşamı mücadele ve direnişle geçen Önder`in bu badireyi de en kısa sürede atlatacağına inanıyoruz. Önder`in sağlık durumuna ilişkin hastane önüne gelen ve arayan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA