19 Nisan 2025 Cumartesi

14:46   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... İMAMOĞLU`NUN MESAJı: ``YOZGAT, ŞU YA DA BU PARTININ DEĞIL, CUMHURIYET`IN, DEMOKRASININ, MILLI EGEMENLIĞIN KALESIDIR"   14:43   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÇIFTÇILER ÖZGÜR ÖZEL`I YOZGAT`ıN GIRIŞINDE TRAKTÖRLERIYLE KARŞıLADı   14:26   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE SILIVRI ZINDANıNDAN ÇıKARıLMASıNı ISTIYORUZ"   14:26   CHP`NIN `‘MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ÇIFTÇILER: ``BEN ADALET IÇIN BURADAYıM. KENDIM, ÇOCUKLARıM, GELECEKTEKI NESILLER IÇIN BEN BURADAYıM``   14:15   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÇIFTÇI ERSOY: CUMHURIYET`I KURTARMAYA GELDIK   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ERHAN ADEM: "YÜREĞI, CESARETI OLAN BU MILLETIN ÖNÜNE ERKEN SEÇIM SANDıĞıNı MUTLAKA GETIRMELI"   13:55   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... MURAT EMIR: "BUGÜN BURADAN TÜM TÜRKIYE`YE BIR UMUT SAÇACAĞıZ"   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN KORUMASıNDAKI ANNE KEDI ALACA`NıN YAVRULARı IÇIN SAHIPLENDIRME SÜRECI BAŞLADı   12:58   NIĞDE`DE ÜRÜNLERI ZIRAI DONDAN ZARAR GÖREN LAHANA ÜRETICISI: "61 YAŞıNDAYıM BÖYLE ZIRAI DON GÖRMEDIM"   10:44   TESK GENEL BAŞKANı BENDEVI PALANDÖKEN: "KIRA STOPAJıNıN TAMAMEN KALDıRıLMASı GEREKIYOR"   10:41   CHP`LI TAŞCıER: “4,4 MILYON ÇOCUK ETE HASRET, 2 MILYON ÇOCUK MEYVE TÜKETEMIYOR, 1,8 MILYON ÇOCUK YENI KıYAFET ALAMıYOR”   10:04   İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "BEN CUNTA TANıMLAMASıNı EKSIK VE YETERSIZ BULURUM"   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, DENIZ KIRLILIĞIYLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ`IN DINLEDIĞI ŞEHIT YAKıNı: “KAMUDA 28 YıL ÇALıŞTıM, 22 BIN LIRA EMEKLI AYLıĞı ALıYORUM… BIR EV KIRASı 15 BIN TL, NASıL YAŞAYACAĞıZ?”   09:28   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAKAN: BIR INAT UĞRUNA TÜRKIYE`NIN 50 MILYAR DOLARıNı YAKTıLAR AMA ÇIFTÇININ ZARARı IÇIN ARAYAN SORAN YOK   23:58   ABD`NIN ŞAM BÜYÜKELÇILIĞINDEN SURIYE`YE SEYAHAT UYARıSı   23:29   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: AK PARTI DÖNEMINDE İBB`DE, `CUMHURBAŞKANLıĞı AILE FERTLERI`NE KEYFI ARAÇ TAHSISLERI YAPıLDıĞıNı TESPIT ETTIK   22:50   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı HAKKıNDA RAPOR HAZıRLAYAN YÖK ÜYELERI HAKKıMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   22:36   MUHARREM İNCE: FIZIK ÖĞRETMENLIĞINE 61, DIN KÜLTÜRÜNE 1802 ATAMA YAPARSAN BILIMDEN UZAKLAŞıRSıN   22:20   HATAYSPOR 2  -  3  KONYASPOR  
 
     
   

Sezgin Tanrıkulu, Esila Ayık`ın durumunu TBMM gündemine taşıdı: "Kronik hastalıkları bulunan Ayık`ın tahliyesi hususunda tasarrufunuz olacak mı?"


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 8 Nisan günü eline aldığı bir pankart nedeniyle tutuklanan Esila Ayık`ın kronik kalp ve böbrek hastası olduğunu belirterek, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`a "Esila Ayık`ın avukatlarının tutukluluğa olan itirazlarının henüz dosyaya dahil edilmediği ve tutuklanmadan önce yaşadığı süreçte yaşanan insan hakları ihlalleri de göz önüne alındığında, kronik hastalıkları bulunan Esila Ayık`ın tahliye edilmesi hususunda Bakanlığınızın tasarrufu olacak mıdır?" sorusunu yöneltti.

 

Tarih : 17 Nisan 2025 Perşembe 06:33   Okunma : 322

(ANKARA) - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 8 Nisan günü eline aldığı bir pankart nedeniyle tutuklanan Esila Ayık`ın kronik kalp ve böbrek hastası olduğunu belirterek, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`a "Esila Ayık`ın avukatlarının tutukluluğa olan itirazlarının henüz dosyaya dahil edilmediği ve tutuklanmadan önce yaşadığı süreçte yaşanan insan hakları ihlalleri de göz önüne alındığında, kronik hastalıkları bulunan Esila Ayık`ın tahliye edilmesi hususunda Bakanlığınızın tasarrufu olacak mıdır?" sorusunu yöneltti.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na sunduğu soru önergesinde, "Belçika`da üniversitede okuyan ve ailesini ziyaret etmek için Türkiye`ye gelen Esila Ayık`ın, 8 Nisan 2025 tarihinde Kadıköy Dayanışma Sahnesi isimli gençlerin yoğun bir konser etkinliği sırasında eline aldığı pankart nedeniyle `Cumhurbaşkanına hakaret` suçlamasıyla tutuklandığı haberleri basına yansımıştır. Kronik kalp ve böbrek hastası Esila Ayık`ın avukatlarının tutukluluğa olan itirazlarının henüz dosyaya dahil edilmediği ve duruşma tarihinin de henüz belli olmadığı yine basına yansıyan haberler arasındadır" ifadesini kullandı.

Tanrıkulu, önergesinde şu sorularının yanıtlanmasını istedi:

- 8 Nisan 2025 tarihinde gözaltına alınan Esila Ayık`ın Savcılıkça ifadesine başvurulmadan Sulh Ceza Hakimliğine tutuklu yargılama amacıyla sevk edilmesinin gerekçesi nedir?
- Esila Ayık`ın avukatlarının savunmalarının dikkate alınmadığı iddiası doğru mudur?
- Kronik böbrek ve kalp hastalığı bulunan Esila Ayık`a cezaevi yönetimi tarafından 6 gün boyunca ilaçlarıın verilmediği iddiaları doğru mudur? Anılan iddialar doğru ise, kronik rahatsızlığı bulunan Esila Ayık`a ilaçlarını 6 gün boyunca vermeyen cezaevi yetkilileri hakkında inceleme ve soruşturma başlatılacak mıdır?
- Fenalaşarak revire kaldırılan Esila Ayık`ın hastaneye sevk edilmediği ancak sonrasında kamuoyu tarafından güdeme gelmesiyle hastaneye sevk edildiği iddiaları doğru mudur?
- Hastaneye sevk edildikten sonra Esila Ayık`a herhangi bir tahlil yapılmadığı iddiaları doğru mudur?
- Esila Ayık`ın avukatlarının tutukluluğa olan itirazlarının henüz dosyaya dahil edilmediği ve tutuklanmadan önce yaşadığı süreçte yaşanan insan hakları ihlalleri de göz önüne alındığında, kronik hastalıkları bulunan Esila Ayık`ın tahliye edilmesi hususunda Bakanlığınızın tasarrufu olacak mıdır?

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA