28 Nisan 2025 Pazartesi

03:02   KÜTAHYA`DA 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   03:02   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA, PROJE ONAYı SEBEBIYLE KENDISINI TEHDIT EDEN ŞAHıSLARıN ŞIKAYETIYLE GÖZALTıNA ALıNMıŞ: KENDISI ALMAK ISTEDIĞI OLUMLU GÖRÜŞÜ ALAMADıĞı IÇIN BU ŞEKILDE BIR IFTIRAYA BAŞVURMUŞTUR   02:02   İBB`YE YÖNELIK OPERASYONDA GÖZALTıNA ALıNAN VE KAYıNPEDERI ÜZERINDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK`ÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: KAYıNPEDERIM 2021 YıLıNDA VEFAT ETMIŞTIR. BILDIĞIM KADARıYLA KENDISI ATINA`DA BULUNMAMıŞTıR   01:14   ESKIŞEHIR`DE ÖĞRENCILERDEN YÜRÜYÜŞ: "ESILA`YA TEKRAR SESLENIYORUZ: SEN TAHLIYE OLANA KADAR SENIN SOKAKTAKI SESIN OLACAĞıMıZA SÖZ VERIYORUZ"   01:08   EBUBEKIR ŞAHIN, SOKAK RÖPORTAJLARı YAPAN `SOKAK KEDISI` EBRU UZUN ORUÇ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAĞıNı DUYURDU   23:46   İSTANBUL`DA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   21:34   GALATASARAY, EYÜPSPOR`U DEPLASMANDA 5-1 MAĞLUP ETTI   21:30   ELAZıĞ`DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   21:17   İMAMOĞLU`NDAN IŞ INSANLARıNA, AKADEMISYENLERE, MEDYA VE SANAT DÜNYASıNA, BÜROKRASI VE SIVIL TOPLUM TEMSILCILERINE ÇAĞRı: GELIN BU GÜZEL ÜLKENIN MÜREFFEH, ÖZGÜR VE DEMOKRATIK OLMASı IÇIN BIRLIKTE ÇALıŞALıM   19:40   ANKARA`DA CUMA GÜNÜ GÖZALTıNA ALıNAN 26 ÖĞRENCIDEN 15`I SAVCıLıK IFADESININ ARDıNDAN SERBEST BıRAKıLDı   19:31   ÖZGÜR ÖZEL SILIVRI`DE... “EKREM İMAMOĞLU`NUN KENDISI BILE BU VAKITTEN SONRA ADAYLıKTAN ÇEKILEMEZ”   18:15   ATATÜRK KENT ORMANı`NDA KANAL İSTANBUL TEPKISI: PAZARLıYORLAR MEMLEKETI, BUNLARA `DUR!` DEMEK LAZıM   18:01   ANKARA`DA GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRENCILER ADLIYEYE SEVK EDILDI: "2911 SAYıLı KANUNA MUHALEFET" SUÇUNDAN SORGULANıYORLAR   17:55   TİP İSTANBUL MILLETVEKILI KADıGIL ‘KADıKÖY` ELEŞTIRILERINE YANıT VERDI: 9 MART`TA BIRIKEN ENERJIYI SÖNÜMLEMEYI KENDIMIZDE HAK OLARAK GÖRMEDIK   16:48   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER, SILIVRI`DEN MESAJ GÖNDERDI: "ÜLKEMIZIN GERÇEK BIR DEMOKRASIYE KAVUŞTUĞU ÖZGÜR VE AYDıNLıK GÜNLER DILEĞIYLE"   16:38   EKREM İMAMOĞLU: “DEMOKRASIDEN VE MILLI IRADEDEN NASIBINI ALMAMıŞ ZAT-ı MUHTEREME HATıRLATALıM: İSTANBULLU KIMI TERCIH ETTI”   16:23   CHP`LI TANRıKULU: "AK PARTI IKTIDARA GELDIĞINDEN BERI 34 BIN 908 IŞÇI YAŞAMıNı YITIRDI"   15:30   TİP İSTANBUL MILLETVEKILI KADıGIL: "BU ÜLKEYI SEVEN INSANLARıN SAYıSı, BU ÜLKEYI YAĞMALAMAYA ÇALıŞAN INSANLARıN SAYıSıNDAN ÇOK DAHA FAZLA"   13:28   MERSIN`DE KADıN DANıŞMA MERKEZLERI, PSIKOLOJIK VE SOSYAL DESTEK SAĞLıYOR   13:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI KURS MERKEZI ÖĞRENCILERI, BILGI YARıŞMASı HEYECANı YAŞADı  
 
     
   

Gamze Akkuş İlgezdi: “Dava açılmayan cinsel istismar dosyaları endişelerimizi artırıyor”


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “2015 yılına göre, 2024 yılında çocuklara cinsel istismar suçuyla ilgili savcılıklarda açılan dosya sayısı yüzde 84 artmış. Yine, 2015`e göre 2024`te çocukların cinsel istismarı suçuyla ilgili açılan dava sayısında ise yüzde 47 artış yaşandı. Takipsizlik ve görevsizlik gibi nedenlerle dava açılmayan cinsel istismar dosyaları endişelerimizi artırıyor” dedi.

 

Tarih : 27 Nisan 2025 Pazar 11:16   Okunma : 272

(ANKARA) - CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “2015 yılına göre, 2024 yılında çocuklara cinsel istismar suçuyla ilgili savcılıklarda açılan dosya sayısı yüzde 84 artmış. Yine, 2015`e göre 2024`te çocukların cinsel istismarı suçuyla ilgili açılan dava sayısında ise yüzde 47 artış yaşandı. Takipsizlik ve görevsizlik gibi nedenlerle dava açılmayan cinsel istismar dosyaları endişelerimizi artırıyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, 2015-2024 yılı Adalet Bakanlığı`na ait Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü`nün hazırladığı Adalet İstatistikleri 2024 yılı raporuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İlgezdi çocukların maruz kaldığı cinsel istismar verilerini değerlendirerek, “2024`te mahkemelere intikal eden çocukların cinsel istismarı dosya sayısı, 31 bin 592. Mahkemelerce karara bağlanan 15 bin 227 dosyadaki 16 bin 790 sanıktan sadece 6 bin 905`i hakkında mahkumiyet kararı verildi. 2023`te dava sayısı 14 bin 919 iken mahkumiyet sayısı 7 bin 88`di. Dava sayısı artarken mahkumiyet oranın düşmesi yargıya güvenin en kötü olduğu bir dönemde davaların gerekli şekilde sonuçlandırılmadığı, çocukların mağduriyetlerinin giderilmediği endişesini doğuruyor" dedi. 

Çocukların güvenliğini sağlamak için caydırıcı cezalar ve sağlıklı bir adalet sistemine olan ihtiyacın her geçen gün arttığını vurgulayan İlgezdi, şöyle devam etti:

“2024 yılı Adalet İstatistikleri, AKP ve tek adam rejiminin Türkiye`yi çürümenin merkezi haline getirdiğini apaçık ortaya koyuyor. 2015 yılına göre 2024 yılında TCK 103 kapsamına giren çocuklara cinsel istismar suçuyla ilgili savcılıklarda açılan dosya sayısı yüzde 84 artmış. Yine, 2015`e göre 2024`te çocukların cinsel istismarı suçuyla ilgili açılan dava sayısında ise yüzde 47 artış yaşandı. Takipsizlik ve görevsizlik gibi nedenlerle dava açılmayan cinsel istismar dosyaları endişelerimizi artırıyor.

"Tek adam rejimi, Türkiye`yi çürümenin merkezi haline soktu”

Çocuk istismarı haberleriyle yüreklerimiz dağlanıyor. Her yeni güne kötü bir haberle başlıyoruz. Suç oranları ve bireysel silahlanma her geçen yıl artarken çocuğa cinsel istismar suçundan beraat edenler de artıyor. Adalete, hukuka güvenin tamamen yok olduğu bir coğrafyada bu kararlar hepimizi tedirgin ediyor. ‘İktidara yakın birilerinin işledikleri suçlar yanlarına kar mı kalıyor` sorusu herkesin aklında. ‘Şahlanacağız` iddiasıyla getirilen tek adam rejimi, Türkiye`yi çürümenin merkezi haline soktu. Maalesef toplumsal bir çöküşle karşı karşıyayız. Çocuklarımızı bunca kötülükten nasıl koruyacağız? Çok geç olmadan, hiçbir yavrumuzun canı yanmadan gerekli önlemler derhal alınmalı."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA