7 Mayıs 2025 Çarşamba

15:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, MINIK ÖĞRENCILERIN SORULARıNı YANıTLADı   15:39   MEZITLI`DE 3 FIDAN, DÜZENLENEN TÖRENLE ANıLDı   13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:54   VOLKAN KONAK`ıN ISMI, YENIŞEHIR`DEKI KÜLTÜR MERKEZINDE YAŞAYACAK   10:14   SILIFKE 3. EDEBIYAT FESTIVALI SONA ERDI   09:57   MERSIN`IN SIMGE YAPıSı TAŞ BINA, KENT MÜZESI`NE DÖNÜŞÜYOR   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   09:13   BELEDIYELERIN SORUNLARıNı BAKANLARLA GÖRÜŞEN TBB BAŞKANVEKILI KARALAR: “SORUNLARı ÇÖZEMEZSEK CUMHURBAŞKANı`NDAN RANDEVU ISTEYECEĞIM”   08:33   CHP PM ÜYESI TANAL`DAN ‘`ÜÇ FIDAN`` MESAJı: ``ONLARA MAHCUP OLDUK, ÜLKE HALA TAM BAĞıMSıZ DEĞIL``   01:39   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, ANKARA TICARET ODASıNı ZIYARET ETTI   01:37   CHP ŞANLıURFA MILLETVEKILI TANAL: DENIZ GEZMIŞLER`IN IDAMı SIYASIYDI. BUGÜN DE EKREM İMAMOĞLU`NUN CEZAEVINDE KALMASı SIYASI   22:12   KADıNLAR VAHŞICE KATLEDILEN BAHAR AKSU IÇIN TOPLANDı...NUR SÜRER: HER GÜN ORTALAMA ÜÇ KADıNıN ÖLDÜĞÜ ÜLKEDE BU KADıNLAR NASıL ÜÇ ÇOCUK DOĞURACAK!   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN   17:01   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı… ALI MAHIR BAŞARıR: “HAFTAYA TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN GENEL KURULDA GÖREV ALMASıNı BEKLIYORUZ. YOKSA MECLIS`TE BÜYÜK SıKıNTıLAR OLUR”   16:16   YENIŞEHIR BELEDIYESI EVLENDIRME MEMURLUĞU`NDA "05.05.2025" YOĞUNLUĞU   14:20   CHP MYK TOPLANDı, ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı GÜNDEMDE... “BIRILERI YINE BIR OYUN KURMAYA ÇALıŞıYOR”   12:03   "PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI İÇIN BIRLEŞIYORUZ" PROJESININ KAPANıŞ TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"  
 
     
   

Akdeniz Belediyesi kayyumuna arsa davası... DEM Partili Bozan: "Kaymakamken satılamaz dediğin taşınmaz sen kayyum olduğunda nasıl satılabilir?"


Mersin Akdeniz Belediyesi`nin kayyum yönetimi, belediyenin Fen İşleri Parkı olarak kullanılan 9 dönümlük arazisini bir kez daha satışa çıkardı. Kayyum tarafından feshedilen belediye meclisinin DEM Partili üyeleri, satış ihalesinin iptali için Mersin İdare Mahkemesi`ne dava açtı. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, kayyum Zeyit Şener`in daha önce kaymakam sıfatıyla söz konusu arsanın satışına itiraz ettiğini hatırlatarak, "Soruyoruz; aradan geçen 6 aylık sürede ne değişti? Kaymakam iken satılamaz dediğin taşınmaz sen kayyum olduğunda nasıl satılabilir" dedi.

 

Tarih : 2 Mayıs 2025 Cuma 17:45   Okunma : 292

(MERSİN) - Mersin Akdeniz Belediyesi`nin kayyum yönetimi, belediyenin Fen İşleri Parkı olarak kullanılan 9 dönümlük arazisini bir kez daha satışa çıkardı. Kayyum tarafından feshedilen belediye meclisinin DEM Partili üyeleri, satış ihalesinin iptali için Mersin İdare Mahkemesi`ne dava açtı. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, kayyum Zeyit Şener`in daha önce kaymakam sıfatıyla söz konusu arsanın satışına itiraz ettiğini hatırlatarak, "Soruyoruz; aradan geçen 6 aylık sürede ne değişti? Kaymakam iken satılamaz dediğin taşınmaz sen kayyum olduğunda nasıl satılabilir" dedi.

3 yıl kayyum, 5 yıl da AK Partili Mustafa Gültak tarafından yönetilen Akdeniz Belediyesi, 31 Mart 2024 seçimlerinde DEM Parti`ye geçmiş, seçimden 10 ay sonra DEM Partili Eş Başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan`ın yerine kayyum olarak Kaymakam Zeyit Şenel atanmıştı. Belediye meclisini de fesheden Şenel, geçen ay belediyenin birikmiş borçlarını ödeyebilmek için yaklaşık 700 milyon liralık arsa ve bina satışı ihalesine çıktı.  Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine kayyum idaresi arsa satış ihalesini iptal etti. Ancak kayyum idaresi, Mersin Limanı karşısında bulunan, halihazırda belediyenin Fen İşleri Parkı olarak kullandığı 9 dönümlük araziyi bir kez daha satışa çıkardı. İlk ihalede muhammen bedeli 375 milyon lira olarak belirlenen arazi 7 Mayıs`ta yapılacak ihaleyle satışa sunulacak.

Meclis üyeleri dava açtı

Kayyum tarafından feshedilen belediye meclisinin DEM Partili üyeleri, Mersin İdare Mahkemesine başvurarak satış ihalesinin iptalini talep etti. Belediye meclisi üyelerine adına bir açıklama yapan Aydın Kılıç, "Akdeniz Belediyesi`ne hukuksuz ve keyfi bir uygulamayla kayyum ataması yapıldıktan sonra atanan kayyum, inanılmaz bir hızla 5 adet gayrimenkulün satışını yapmak için uğraşmaya başlamıştır. Bizler önceki tecrübelerden biliyoruz ki, bu gayrimenkullerden birileri ciddi rant elde edecek ve yine kamu malları peşkeş çekilecek. Bu durumda olan halka olacak, yine halk kaybedecek" dedi. 

Satışa çıkarılan ve halihazırda Fen İşleri Müdürlüğü parkı olarak kullanılan 9 dönümlük arazinin Mersin Limanı`nın karşısında önemli ve değerli bir konumda olduğuna işaret eden Kılıç, "İmar plan değişikliği yapılmadan satış yapılması halinde taşınmazın gerçek değeri tespit edilemeyecek, belediye zarara uğrayacaktır" dedi.

"Her şey olağanlaştı ama KHK`lar devam ediyor"

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ise şunları söyledi:

"Akdeniz Belediye Meclisi üyelerimizin, Akdeniz Belediyesi`ne kayyum olarak atanan memurun yaptığı kimi işlemlere karşı açtıkları dava nedeniyle buradayız. Öncelikle kayyum rejiminden bahsetmek gerekiyor. Akdeniz Belediyesi`ne 13 Ocak`ta kayyum atandı. Kayyum atanmasına gerekçe olarak gösterilen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ne zaman çıkarılmıştı? Darbe girişiminden sonra çıkarılmıştı yani olağanüstü hal koşullarında çıkarılmıştı. Darbe girişiminin üzerinden 10 yıl geçti. Bu ülkede her şey olağanlaştı. Ama olağanüstü hâl koşullarında uygulanması gereken KHK hala devam ediyor. Akdeniz Belediyesi`ne kayyum atandığında biz demiştik ki, mesele sadece Akdeniz halkının iradesinin gasp edilmesi değil. Mesele Akdeniz`de yaşayan yurttaşlara ait olan taşınmazlara çökülmeye çalışılıyor dedik. Çünkü Türkiye`nin en büyük limanlarından biri Akdeniz ilçesinde. Türkiye`nin en büyük hali Akdeniz ilçesinde. Serbest Bölge Akdeniz ilçesinde. Sanayi alanlarının birçoğu Akdeniz ilçesinde. İşte tam da bu nedenle biz dedik ki Akdeniz ilçesine kayyum atandı biz bunu kabul etmeyeceğiz.

"Belediye eş başkanlarımızın neyle suçlandıkları belli değil"

Eş başkanlarımız ve belediye meclisi üyelerimiz 13 Ocak`tan beri tutuklu. Henüz mahkemeye dahi çıkarılmadılar. Belediye eş başkanlarımızın yargılamasının ne zaman yapılacağı belli değil, neyle suçlandıkları belli değil. Ama 13 Ocak`ta Akdeniz Belediyesi`ne kayyum olarak atanan kaymakam o günden bu yana durmadı. Kayyumun yaptığı ilk icraat belediye meclisini feshetmek oldu. Belediye meclisini feshetti, kendisi gibi iki memuru belediye meclisi üyelerinin yerine görevlendirdi. 13 Ocak`tan bu yana, şubat, mart, nisan aylarında belediye meclisini topladı güya. Seçilmiş belediye meclis üyeleri var iken, seçilmiş belediye meclis üyelerinin yerine orada 3 memur karar alıyor ve bu 3 memur, karar alırken Akdeniz ilçesinin en değerli bir 5 taşınmazının satışıyla ilgili yetki aldılar. Bu yetkiyi aldıktan sonra kayyum nisan ayı içerisinde 5 taşınmazla ilgili ihale günü belirlemişti. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bu 5 taşınmazın ihalesi önce iptal edildi. Ama gördük ki kayyum Akdeniz halkının malını satmaktan vazgeçmiyor, vazgeçmeyecek.

"Bu taşınmazı birilerine peşkeş çekmek istiyorlar"

Akdeniz Belediyesi`nin Fen Hizmetler Birimi olarak kullanılan çok değerli taşınmazla ilgili ihale günü belirlediler. 7 Mayıs`ta bu taşınmazı birilerine peşkeş çekmek istiyorlar. Bu taşınmazla ilgili bir ayrıntı ifade etmek istiyorum. Bu taşınmaz, belediye yönetimi DEM Parti`de iken belediyenin AKP döneminden kalan borçlarını karşılamak için belediye meclisi kararıyla satılmak istenmişti. O dönem yine Akdeniz Kaymakamı olan kişi bu taşınmazla ilgili dava açmıştı. Demişti ki `bu taşınmaz satılamaz`. Bu adliyede o taşınmazın satılmasıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı vermişti. Soruyoruz; aradan geçen 6 aylık sürede ne değişti? Kaymakam iken satılamaz dediğin taşınmaz sen kayyum olduğunda nasıl satılabilir? Biz şunun farkındayız; demek ki Akdeniz ilçesinin en değerli taşınmazının alıcıları belli. Alıcılar sizin üzerinizde baskı kuruyor. Bu baskından dolayı taşınmazı ikinci kez ihaleye çıkardığını ve satmak istiyorsunuz. Akdeniz halkının iradesine sahip çıktık, çıkmaya devam edeceğiz. Her ne kadar kanunda kayyumun yeri varsa da halkın vicdanında yeri yoktur. Orada oturan kayyum gaspçıdır."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA