9 Aralık 2025 Salı

18:30   “KAYSERI’DE DEMOKRASI ÇAĞRıSı: ÖZGÜR ÖZEL CUMHURIYET MEYDANı’NDA HALKLA BULUŞUYOR”   18:20   “MERSIN’DE VIZYONER ADıMLAR: MECLISTEN MARATON VE YıLBAŞı COŞKUSU”   16:30   “20 YAŞ ÜSTÜ ARAÇLAR TRAFIKTEN ÇEKILMELI: BOZAN’DAN ÇEVRE VE EKONOMI İÇIN KRITIK ÇAĞRı”   16:10   “AKDENIZ BELEDIYESI, ÜRETEREK TASARRUFLA HIZMET KALITESINI YÜKSELTIYOR”   10:35   AKDENIZ İHRACATÇıLARı KASıMDA 1,55 MILYAR DOLARA ULAŞTı: UZAK PAZAR HAMLESI GÜÇLENIYOR   10:05   “CANAN AKSU’DAN SAHTE MIMAR UYARıSı: HUKUKI SÜREÇ BAŞLATıLDı”   09:57   BÜYÜKŞEHIR’DEN ANNELERE DESTEK: DIKIŞ KURSU ILE DAYANıŞMA VE ÜRETIM++   09:49   TOROSLAR’ıN MELEKLERI ZIRVE YOLUNDA: 3-0’LıK NET ZAFER!   19:54   “ADANALı MINIK AREN’IN HAYATTA KALMA MÜCADELESINE DESTEK ÇAĞRıSı”   11:33   DEVA MERSIN İL BAŞKANı: “TEK İMZA ILE DEVLET YAPıSı ÇÖKTÜ”   11:20   MERSIN’DE İĞNEDEN MARKAYA: MERCEK KURSLARı TEKSTIL HAYALLERINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR   11:08   YENIŞEHIRLI KADıNLAR CUMHURIYETIN IŞıĞıNDA GEÇMIŞE VE GELECEĞE SAHIP ÇıKıYOR   10:57   “EKONOMIK ÇÖKÜŞÜN SEMBOLÜ: VATANDAŞıN GÜVERCINLERINE HACIZ”   10:46   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇ VEREN EĞITIM: EVKA PROJESI UFUK AÇTı   17:31   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TEK ADAM YINE KAYBEDECEK YINE YURTTAŞ BÜTÇE HAKKıNı SÖKE SÖKE ALACAKTıR"   17:27   DENIZ YÜCEL, CHP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVINI ZEYNEL EMRE’YE DEVRETTI   17:25   CHP PM, ILK TOPLANTıSıNı YAPTı... ÖZGÜR ÖZEL, YENI DÖNEMI "MÜCADELE DÖNEMI" OLARAK TANıMLADı   17:23   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ŞENAL SARıHAN: "ÜLKENIN YÜZDE 10’UNU DAHI OLUŞTURMAYAN BIR KESIM BIZIM EMEKLERIMIZ ÜZERINDEN YAŞıYOR"   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI MYK’Sı BELLI OLDU... 11 ISIM KORUNDU, YEDI YENI ISIM EKLENDI   15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Kaşlı Bakımevi görüntüleriyle ilgili açıklama


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kaşlı Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Merkezi ile ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntü ve fotoğraflara ilişkin "Çekilen görüntüler hayvanların tedavi öncesine ait bakımevine ilk geldiği andaki görüntülerdir. Tedavileri titizlikle sürdürülen söz konusu kedi ve köpeklerin son durumlarını gösteren görüntüler kamuoyu ile paylaşılacaktır" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 31 Temmuz 2025 Perşembe 15:55   Okunma : 614

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kaşlı Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Merkezi ile ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntü ve fotoğraflara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"28.07.2025 tarihinde Kaşlı Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Merkezi ile ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntü ve fotoğraflar dolayısıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 3 bakımevi, 1 kısırlaştırma merkezi ve 1 doğal yaşam alanı ile sokak hayvanlarına yönelik hizmet vermekteyiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi 5199 Sayılı Yasa uyarınca sadece başıboş köpekleri toplayarak kısırlaştırma yapan bir anlayış içinde değildir. Hasta hayvan toplama araçlarımız 7/24 esasi ile TEKSİN Çağrı Merkezine gelen ihbarlar üzerine hasta, yaralı, kazalı kedi ve köpeklere ilk müdahaleleri araçlarda görevli teknikerlerin aracılığıyla yerinde yapılmaktadır. Yaralı kedi ve köpeklerimize ilk müdahalenin ardından ivedilikle en yakın bakımevimize nakledip tedavi altına alarak hastane hizmeti veriyoruz. Bakımevlerimize getirilen tüm canlarımızın bakım, tedavi, kısırlaştırma ve kısırlaştırma sonrası işlemleri titizlikle yürütülmektedir. Ekiplerimiz her sabah bakımevlerimizdeki tüm padoklarda bulunan hayvanları kontrol etmekte, rutin temizlik ve bakım işlerini yapmaktadır.

TEKSİN verilerine göre 2024 yılında 20 bin 21, 2025 yılında ise 11 bin 704 kazalı, yaralı ve hasta kedi –köpek ihbarı ekiplerimiz tarafından değerlendirilerek tedavileri gerçekleştirilmiştir. Özellikle trafik kazası geçirmiş olan ya da uzun süre doğal ortamda ağız, üst solunum yolu veya deri enfeksiyonu geçiren hayvanlar geç fark edilmeleri nedeniyle çok kötü durumda bakımevine getirilmektedir.

Kaşlı Hayvan Bakımevinde 8 veteriner hekim, 16 veteriner sağlık teknikeri, hayvan bakıcısı ve diğer personel olmak üzere toplam 94 personel görev yapmaktadır. Hayvansever bir Belediye Başkanına sahip olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 2024 yılından bugüne kadar 8’i kadın olmak üzere 25 hayvan bakıcısı, 12 tekniker ve 2 veteriner hekim alımı yapılmıştır. Hayvan bakıcı tercihinde hayvansever olmaları ve bir kısmının da tekniker kökenli olması önemli rol oynamıştır. Hayvan Bakıcı personelin daha da titiz çalışmalarını sağlamak için yine Mersin’de hayvansever olarak bilinen ve yaklaşık 7 aydır her salı günü bakımevimize gelerek temizlik işlerinde bizlere destek veren Sevil Kumaş isimli vatandaşımız 23.06.2025 tarihinde işe alınmıştır. Ekip başı olarak görevlendirilen Sevil Kumaş’ın asli görevlerinin arasında Veteriner Hekimler tarafından tedavi yöntemi belirlenen ve teknikerler tarafından tedavileri gerçekleştirilen kedi ve köpeklerle birlikte bölümlerinde yeni hastalanan hayvanlara ait resim veya video çekerek teknik ekibe ve Şube Müdürüne bilgi vermek görevi de bulunmaktadır.

Ancak 28.07.2025 tarihinde barınak yetkilerine bilgi vermeden istifa eden Sevil Kumaş isimli personelimiz, kendi sorumluluk alanında bulunan temizlik, beslenme ve hasta hayvanları teknik personele bildirme görevi olduğu için gerek kendi çektiği gerekse bakıcı personelin çektiği görüntülerin de işi gereği elinde bulunması nedeniyle akşam saatlerinde sosyal medya aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmış ve olumsuz algı oluşturmaya çalışmıştır. Bakımevimiz daha önceki yıllarda olduğu gibi ziyarete açık olup yapılan iş ve işlemlerle ilgili vatandaşlarımız tarafından her gün saat 10.00-15.00 aralığında ziyaret edilebilmektedir. Ayrıca Sevil Kumaş’ın bir gün öncesinde yapmış olduğu şikayet doğrultusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şikayete konu olan bölümler ve hayvanlar denetlenmiştir. Çekilen görüntüler hayvanların tedavi öncesine ait bakımevine ilk geldiği andaki görüntülerdir. Tedavileri titizlikle sürdürülen söz konusu kedi ve köpeklerin son durumlarını gösteren görüntüler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA