11 Temmuz 2025 Cuma

15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"  
 
     
   

Mezitli Belediyesi, Milan Gıda Paktını İmzalıyor


Mezitli Belediyesi, şehirlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşmadaki rolünü analiz etmek için gerçekleştirilen Milan Kentsel Gıda Politikası Paktına imza atıyor. Dünyanın farklı bölgelerinden kentlerin sürdürülebilir kalkınma, gıda israfı ve açlığa karşı aldığı önlemlerin bir kurala bağlandığı anlaşma ile Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşılması hedefleniyor.

 

Tarih : 8 Ekim 2019 Salı 11:10   Okunma : 1152

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, pakta resmi katılım amacıyla Strateji Geliştirme Müdürü Hürrem Betül Levent Erdal ile birlikte Fransa'nın Montpellier kentine giderek, başta Kadın Üretici Pazarı olmak üzere kentte halkın sağlıklı gıdaya ulaşımı için gerçekleştirilen projelerini anlatacak. Öte yandan Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunum ile Kadın Üretici Pazarı projesi '2019 Milan Paktı Ödülleri' kapsamında yarışmaya katılarak, adını duyuracak.

“MEZİTLİ BELEDİYESİ’NİN PROJELERİ DÜNYA ÖLÇEĞİNDE BÜYÜK ÖNEME SAHİP”

Nüfusun yüzde 50'den fazlasının şehirlerde yaşadığı Dünya’da açlık, iklim değişikliği, gıda güvensizlikleri nedeniyle bu oranın 2050 yılına kadar yüzde 80'e ulaşacağına dikkat çeken Başkan Tarhan, “Bu rakamlar göz önüne alındığında yiyecek talebi artacak ve şehirler, mevcut gıda sistemlerinin başa çıkamayacağı bir senaryo ile yüzleşeceği açıkça görülmektedir. Dünyanın dört bir yanından 821 milyon kişinin açlıkla mücadele ettiği günümüzde uzmanlar, sürdürülebilir gıda üretimi ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmenin açlıkla mücadelede önemli rol oynadığını söylüyor. Biz de Mezitli Belediyesi, olarak dünyanın karşı karşıya kaldığı bu tehlikeye karşı üzerimize düşen görevi yaparak tedbirleri almayı sözleşme altına aldık” dedi.

“KENTLEŞME ARTTIKÇA TEMİZ GIDAYA ULAŞIM ZORLAŞIYOR”

Daha gelişmiş ülkelerde yaşanan temiz gıdaya ulaşım ve açlık sıkıntısına tedbir alınmaması halinde Mersin’de de yaşanılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Genellikle küçük ölçekli yerel üreticilerin sürdürülebilir tarımsal yöntemler kullanılarak üretimleri, üretici pazarları, gıda kooperatifleri, satın alma grupları, topluluk destekli tarım politikaları ile karşılanabiliyor. Ancak teknoloji gelişip, kentleşme arttıkça bu daha zor hale gelecek. Bizler o gün gelmeden bu önlemleri alırsak halkımızın daha az etkilenmesini sağlayabiliriz. Gıda üretimi ve tüketimindeki unsurlar iklim değişikliğini de doğrudan etkiliyor. Bu yüzden sürdürülebilir gıda üretimini iyileştirmek ve doğru beslenme alışkanlıkları edinmek için acele etmeliyiz. Yeni gıda ve beslenme uygulamalarına ilişkin bilgi paylaşarak, şehir sakinlerini karar alma sürecine dahil ederek ve çevresel sorunlara yönelik somut çözümler üreterek gıda ve beslenme sürdürülebilirliğini sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.

“MEZİTLİ’NİN BAŞARISINI FRANSA'DA ANLATACAĞIZ”

Bu tür faaliyetlerin, Dünya geleceğindeki tehlikeye elbirliği yaparak karşı durmanın yanında Mezitli’nin tanıtımına da büyük katkı sunacağının altını çizen Başkan Tarhan, “Aydın ve demokrat insanların yaşadığı Mezitli, çevresine ve doğaya ne denli sahip çıktığını her zaman göstermektedir. Belediye olarak yaptığımız uygulamalarla vatandaşların ucuz ve kaliteli gıdaya ulaşımını sağlarken kırsal kesimde ki üreticilerimize de destek oluyoruz. Kadın Üretici Pazarı, Gönüllü Serası, kırsal bölgelerde yaşayan üreticilerimize destek amacıyla hayata geçirdiğimiz projelerimiz ile Milan Paktı ile imza altına alınan kuralların hemen hepsini Mezitli’de gerçekleştiriyoruz. Biz imza altına aldığımız anlaşma ile hem bu çalışmalarımızın sistemsel haline gelmesini hem de kentimizin daha geniş platformlarda tanınmasını amaçlıyoruz. Ayrıca, Strateji Geliştirme Müdürümüz Hürrem Betül Levent Erdal'ın sunumu ile 2019 Milan Paktı Ödülleri kapsamında Kadın Üretici Pazarı projemizde yarışmaya katılarak, Çin'de olduğu gibi yine başarıyla dönmeyi planlıyoruz“ diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA