27 Haziran 2024 Perşembe

22:26   SAĞLıK BAKANLıĞı, TBMM İNSAN HAKLARıNı İNCELEME KOMISYONU`NDA SUNUM YAPTı, IKTIDAR VE MUHALEFET MILLETVEKILLERI ARASıNDA `TUTUKLU-TUTSAK` TARTıŞMASı YAŞANDı   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   22:16   DP`LI SALIH UZUN: "ALI ERBAŞ VE YUSUF TEKIN VARKEN TÜRKIYE`DE ATEIZM DERNEĞINE IHTIYAÇ YOK"   21:15   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA ROMANYA VE BELÇIKA SON 16 TURUNDA   21:14   KRIPTO DÜZENLEMESI TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDILDI   20:46   10 EKIM GAR KATLIAMı DAVASıNDA KARAR DURUŞMASı SANıK AVUKATLARıNıN GELMEMESI NEDENIYLE 1 TEMMUZ`A ERTELENDI   20:23   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, TBMM BAŞKANVEKILI GÜLIZAR BIÇER KARACA`Yı TEDAVI GÖRDÜĞÜ HASTANEDE ZIYARET ETTI   20:20   ÖĞRETMENLIK MESLEĞI KANUN TEKLIFI: MÜFETTIŞLERCE YETERSIZ BULUNAN ÖĞRETMENLER, ADAY ÖĞRETMENLER VE YÖNETICI ADAYLARı MILLI EĞITIM AKADEMISI`NDE EĞITIME ALıNACAK   19:29   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ASGARI ÜCRETE TEMMUZDA ARA ZAM YAPıLMASı BIR ZORUNLULUKTUR"   18:19   10 EKIM GAR KATLIAMı DAVASı... MEHTAP SAKINCI`DEN MAHKEME HEYETINE: "VERECEĞINIZ KARAR ÖLÜRKEN EN AZıNDAN IÇINIZI RAHATLATACAK BIR KARAR OLSUN"   17:53   ÇANAKKALE AYVACıK`TA ORMAN YANGıNı   17:45   DEM PARTI`DEN KAYYıM UYGULAMASıNıN KALDıRıLMASı VE YERINE KAYYıM ATANAN BELEDIYE BAŞKANLARıNıN GÖREVE IADESI IÇIN KANUN TEKLIFI   17:37   SAADET PARTISI`NIN 30 HAZIRAN`DA YAPACAĞı OLAĞANÜSTÜ KONGREYI IPTAL ETTI... KONGRE OLAĞAN TARIHINDE YAPıLACAK   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   16:57   SEVDA ERDAN KıLıÇ`TAN `KONAK BİLSEM` AÇıKLAMASı: "BIR OKULUN SADECE ÜÇÜNCÜ KATıNA HAPSETMEK AKP`NIN BILIM VE SANAT DÜŞMANLıĞıNıN YANSıMASıDıR"   16:49   TARSUS SU PARKı YOĞUN İLGIYLE YAZ SEZONUNU AÇTı   16:28   ÖMER FETHI GÜRER: “ASGARI ÜCRET MUTLAK SURETTE ARTTıRıLMALı”   15:58   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`I ZIYARET ETTI    15:22   TBMM`DE MILLETVEKILLERI ŞANLıURFA`DA YAŞANAN ELEKTRIK KESINTILERINI PROTESTO ETTI  
 
     
   

Büyükşehir’den “Sürdürülebilir Turizm Eğitimi”


Mersin Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik olarak “Sürdürülebilir Turizm Eğitimi” düzenlendi.

 

Tarih : 16 Kasım 2019 Cumartesi 21:16   Okunma : 1479

Mersin Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik olarak “Sürdürülebilir Turizm Eğitimi” düzenlendi. Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Programı kapsamında verilen eğitimle Mersin Üniversitesi’nden akademisyenlerin personellere yaptığı sunumda sürdürülebilir turizmin kültürel, çevresel ve ekonomik boyutları anlatıldı.

Turizmde kalkınmanın sadece ekonomik olmadığını belirten Mersin Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Göknil Nur Koçak, “Sürdürülebilirlik için tek bacağı desteklediğimiz anda topallamaya başlıyor. Gerçek sürdürülebilirlik için aynı zamanda çevresel ve sosyokültürel niteliklerin de sürdürülebilirliği gerekiyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi personellerine yönelik olarak Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Programı kapsamında Mersin Üniversitesi’nden akademisyenler Prof. Dr. Göknil Nur Koçak ve Öğretim Görevlisi Mesut Salih Uzman tarafından “Sürdürülebilir Turizm Eğitimi” verildi.

“Sürdürülebilir Turizmde Yerel Kalite Projesi” kapsamında Mersin-Erdemli ile Selanik-Parga arasında imzalanan protokolle turizmde işbirliği çalışmaları başlamıştı. Proje faaliyetlerinden birisi olan belediye personellerine eğitim çalışması başarıyla tamamlandı. Taş Bina Eski Meclis Salonu’ndaki eğitimde Büyükşehir Belediyesi personellerine sürdürülebilir turizmin kültürel, çevresel ve ekonomik boyutları anlatıldı.

“İki bölgenin ortak çalışmasıyla yürütülen bir proje bu”

Eğitimin başlangıcında projenin içeriğinden bahseden Prof. Dr. Göknil Nur Koçak, “Parga Belediyesi’nin ortak yaptığı bir Avrupa Birliği Projesi. İki bölge birbirine benzer nitelikler taşıyor. Sürdürülebilir ve kalkınmayı destekleyecek bir turizm anlamında ne işbirliği yapabiliriz ve birbirimizi nasıl destekleyebiliriz diye iki bölgenin ortak çalışmasıyla yürütülen bir proje bu” dedi.

“Daha bütüncül bir bakış açısına ihtiyaç duyuyoruz”

Sürdürülebilir turizmin kültürel, çevresel ve ekonomik boyutlarının birbirinden ayrılamayacağını ifade eden Koçak, “Şüphesiz işletmeciler ekonomik sürdürülebilirlik istiyor. Sezonun 4 aya yayılması, sürekli olarak nakit akışlarının belirli öngörülen düzeyde kalması, dolayısıyla ekonomik anlamda cironun karlılığının artması, rekabetçiliğin artması çok normal bir beklenti. Ama tıpkı kalkınmanın sadece parayla olamayacağı gibi, sürdürülebilirlik için tek bacağı desteklediğimiz anda topallamaya başlıyor. Gerçek sürdürülebilirlik için aynı zamanda çevresel ve sosyokültürel niteliklerin de sürdürülebilirliği gerekiyor. İşte bu noktada daha bütüncül bir bakış açısına ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  BAŞKAN, VAHAP SEÇER, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM EĞİTİMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA