5 Şubat 2025 Çarşamba

15:29   VATANDAŞLARıN PAHALıLıK SITEMI: "ÇOCUKLARDAN BORÇ ALARAK IDARE EDIYORUZ. HER TARAF BATMıŞ, BIR ŞEY ALAMıYORUZ``   15:06   TOROSLAR’DA TARıMıN GELECEĞI KONUŞULDU   14:52   6 ŞUBAT DEPREMLERININ 2`NCI YıLı... CAN ATALAY: 53 BIN 537 INSANıN ÖLÜMÜNÜN ARDıNDAN NELER YAPıLDı? BU INSANLARıN ÖLÜMLERININ TÜM SORUMLULARı YARGıLANDı Mı   13:31   SıLA BEBEK DAVASı... CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ: "BU UTANÇ TÜRKIYE`NIN UTANCıDıR, SADECE SUÇLULARıN DEĞIL"   13:23   MEZITLI BELEDIYESI, 14 ŞUBAT SEVGILILER GÜNÜ DOLAYıSıYLA 1 HAFTALıK ETKINLIK PROGRAMı HAZıRLADı   12:57   TARSUS’TA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN BIN 500 KILOGRAM PEYNIR ELE GEÇIRILDI   12:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DEPREMIN ÜZERINDEN İKI YıL GEÇTI, SÖZLER TUTULMADı, DEPREMZEDELER HÂLÂ MAĞDUR!”   11:52   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN`DA... ÖZEL: DEPREMIN ÖNCESINDE, SıRASıNDA VE SONRASıNDA SıNıFTA KALMıŞ BIR IKTIDARLA KARŞı KARŞıYAYıZ   11:11   CHP`DE GÜNDEM CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMI... ÖZEL, YAVAŞ ILE GÖRÜŞTÜ. PARTI KULISLERINDE ÜÇLÜ GÖRÜŞME BEKLENIYOR   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, GENÇLERE DESTEK OLMAYı SÜRDÜRÜYOR   09:56   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "ORTAK AKıL ILKESIYLE ÇALıŞMALARıMıZı ŞEKILLENDIRMEYE DEVAM EDIYORUZ"   09:31   MERSIN SU VE KANALIZASYON İDARESI`NE, AB DELEGASYONU, FRANSıZ KALKıNMA AJANSı VE İLBANK TEMSILCILERINDEN ZIYARET   09:21   MERSIN SINEMA OFISI, “SINEMA SÖYLEŞILERI”NIN ILKINDE YÖNETMEN TAYFUN PIRSELIMOĞLU`NU KONUK ETTI   01:39    HAKIM VE SAVCı ADAYLARıNıN ATAMA KARARNAMESI RESMI GAZETE`DE   16:27   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “ERKEN SEÇIMIN ADAYı ERKEN BELIRLENIR. ERKENDEN YOLA ÇıKACAĞıZ”   15:56   SILIFKE BELEDIYESI ŞUBAT AYı MECLIS TOPLANTıSıNDA 8 MADDE KARARA BAĞLANDı   15:43   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP GRUBU OLARAK TEĞMENLERIN ÇıKMıŞ VE ÇıKACAK TAZMINATLARıNı ÖDEYECEĞIZ"   14:50   ÖZGÜR ÖZEL: "KÜLTÜR VE TURIZM BAKANıNıN YARGıLANMASı IÇIN PARTILERLE GÖRÜŞECEĞIZ"   14:23   CHP GRUP TOPLANTıSı... DEMOKRAT PARTI`DEN ISTIFA EDEN MILLETVEKILLERI CEMAL ENGINYURT ILE SALIH UZUN CHP`YE KATıLDı   11:47   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 9 BIN ÇOCUĞU TIYATRO OYUNLARıYLA BULUŞTURDU  
 
     
   

Büyükşehir’den AIDS ve HIV İçin Çalıştay


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Mersin Üniversitesi tarafından Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezleri (GDTM) için “İşbirliğini Geliştirme ve Danışmanlık Desteği Çalıştayı” düzenlendi. Dünya AIDS Günü dolayısıyla düzenlenen çalıştayda, alanında uzman isimler, konu hakkındaki bilgilerini paylaşırken, AIDS ve HIV ile mücadele yöntemleri de konuşuldu.

 

Tarih : 13 Aralık 2019 Cuma 11:50   Okunma : 1584

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Mersin Üniversitesi tarafından Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezleri (GDTM) için “İşbirliğini Geliştirme ve Danışmanlık Desteği Çalıştayı” düzenlendi.

9-10 Aralık tarihlerinde,Dünya AIDS Günü dolayısıyla düzenlenen çalıştayda, alanında uzman isimler konu hakkındaki bilgilerini paylaşırken, çalıştayda AIDS ve HIV ile mücadele yöntemleri de konuşuldu.

Dr. Atila: “Biz bu konuda ne yapabiliriz, nasıl farkındalık yaratabiliriz?”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila çalıştayı Dünya AIDS Günü kapsamında, bu hastalığa dikkat çekmek ve bilgilendirme amaçlı gerçekleştirdiklerinden söz ederek, “1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında, biz de bu hastalığa dikkat çekmek, bilgilendirme, bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunmak ve yerel yönetimler olarak üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmek adına Sağlık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Dünya Fonu, Türkiye Aile Planlaması Vakfı, İl Sağlık Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi ve diğer belediyelerinde katılımıyla bir çalıştay düzenledik. Bu çalıştayımızda gerek sivil toplum kuruluşları, gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse de Birleşmiş Milletler’in katılımı ile birlikte hastalığı önümüzdeki yıllarda önlemek için ne yapabilirizi birlikte tartışıyoruz ve konuşuyoruz. Birleşmiş Milletler Küresel Hedefleri ve Sağlık Bakanlığı HIV Kontrol Programı kapsamında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Biz bu konuda ne yapabiliriz, nasıl önlem alabiliriz, nasıl farkındalık yaratabiliriz ve nasıl tedavi altında tutabilirizi planlayıp, günün sonunda kendimize notlar çıkaracağız” dedi.

Dr. Yıldırımkaya: “HIV ile kontrol programlarındaki paydaşlar nasıl hareket edebiliriz diye bir aradayız”

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Üreme Sağlığı Program Koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya ise, “Bugün gerçekten çok değerli ve anlamlı bir buluşma. Sağlık Bakanlığı, Türkiye'deki yerel yönetimler, akademisyenler ve bu konuda çalışan sivil toplum kuruluşları, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, özellikle dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir gündem maddesi olan HIV ile mücadele, HIV ile kontrol programlarındaki paydaşlar bir arada nasıl hareket edebiliriz diye bir arada. İnsanların HIV ile yaşayıp yaşamadığını bilmeleri ya da bilmemeleri birinci adım. Bunun için tabi ki Sağlık Bakanlığı, sağlık kuruluşları var ama yerel yönetimlerin de kendi bölgelerindeki katkıları, topluma ulaşmaları, bu hizmeti, bilgiyi ve hızlı test yöntemlerini sağlamaları dünyada çok etkili bir yöntem olarak kabul edilmiş durumda. Türkiye de bu konuda büyük adımlar atıyor. Mersin de bu konuda gerçekten önder ve bayraktarlık eden illerden biri. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Amaçlarının doğru bilgiler ile topluma yarar sağlamak olduğunu dile getiren Yıldırımkaya, “Amacımız bu hizmetler nasıl daha iyi oluşur, diğer belediyeler birbirlerinden öğrenir ve Sağlık Bakanlığı'nın eş güdümünde, onların da yönlendirmesi ve kontrolünde bu ağı nasıl güçlendiririz? Bu konuda doğru bilgiler topluma nasıl yarar diye bir işbirliği içerisindeyiz. Anlamlı bir çalışma. Ama bu belediyelerin sayısının ve işgücünün, kapasitesinin artması gerekiyor. Ben Büyükşehir Belediyesi’ne özellikle teşekkür ediyorum. Umarım diğer belediyelere de yol gösterir, yön verir, cesaret verir ve bu örnekler artar. Biz de dünyada ve Türkiye'de HIV’i, sayısı artan, kaygı duyulan konu olmaktan çıkarır, insanların durumunu bildiği ve buna göre tedaviye erişerek, hayatın içinde herhangi bir dışlanmaya maruz kalmadan yaşamlarını sürdürdüğü bir konuya, bir alana kolaylıkla çekeriz diye düşünüyorum” diye belirtti.

Mersin Büyükşehir, Gönüllü Test ve Danışmanlık Merkezi olan 6 belediyeden biri

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi (GDTM) olan 6 belediyeden biri. Türkiye’de Mersin Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Konak Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi’nde Hızlı Test Merkezi ve Gönüllü Danışmanlık Merkezi bulunuyor. Merkezlerde kimlik vermeden gizlilik ilkelerine uygun şekilde ve ücretsiz olarak Gönüllü Danışmanlık ve test hizmeti veriliyor.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ.VAHAP SEÇER, TÜRKİYE AİLE SAĞLIĞI VE PLANLAMASI VAKFI, AIDS, HIV, UNFPA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA