22 Eylül 2024 Pazar

16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”   15:49   SAYıŞTAY: VAKıF YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARıNDA ÜCRETSIZ OKUTULMASı GEREKEN ASGARI LISANS ÜSTÜ ÖĞRENCI SAYıSıNA YÖKSİS ÜZERINDEN ULAŞıLAMıYOR   15:34   UTKU ÇAKıRÖZER: OKULDA TEMIZLIK EMEK SÖMÜRÜSÜYLE DEĞIL, KADROLU PERSONEL ILE SAĞLANıR. EVLATLARıMıZ VE ÖĞRETMENLERIMIZIN SAĞLıĞı RISK ALTıNDA   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL: “SÖZLEŞMELI ERIMIZ MAŞALLAH ABAKAY`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   14:44   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA TEPKI: ``ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞIL``   14:33   CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER: "TASARRUF TEDBIRLERI ADı ALTıNDA ÖNCE IŞÇININ, ARDıNDAN DA ÇOCUKLARıN SERVIS HAKKıNı ELINDEN ALDıNıZ"   14:06   İRAN`DA KÖMÜR MADENINDE MEYDANA GELEN PATLAMADA EN AZ 51 KIŞI ÖLDÜ   14:01   SAYıŞTAY: ``HAZINE GARANTILI DıŞ KREDI KULLANAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARıNıN ÖDEDIĞI KUR FARKı 17 MILYAR 887 MILYON 301 BIN 403 TL OLDU``   13:27   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı MSB DENETIM RAPORU: ``AFAD`ıN, MSB`DEN TALEP ETTIĞI HAVA ARAÇLARıNıN 4 MILYON LIRALıK UÇUŞ MALIYETI MSB`YE AKTARıLMADı``   13:14   EGE DENIZI`NDE DEPREM   13:11   DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “3 EKIM`DE ANKARA`DA KITLESEL MITING YAPACAĞıZ”   13:10   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MAŞALLAH ABAKAY ŞEHIT OLDU   13:04   CHP`LI BÜLBÜL, ZEYTIN ÜRETICISININ SORUNLARıNA DIKKATI ÇEKTI: “ÜRETIM MALIYETLERI YÜZDE YÜZ ARTTı, ZEYTIN ALıM FIYATLARı GERILEDI”   12:57   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GENÇLIK VE SPOR BAKANLıĞı DENETIM RAPORU: "YURTLARDAKI ÖZEL IŞLETMELERDEKI IŞLETICI SEÇIMINDE GENEL MÜDÜR`ÜN TAKDIR HAKKı PUANı BELIRLEYICI"   12:39   ERDOĞAN TOPRAK: “ERDOĞAN, HÜDA PAR`A ANAYASA`NıN 4. MADDESIYLE SORUNLARı OLMADıĞıNı SÖYLEMEKLE YETINIYOR”   12:34   CHP`LI GENÇ: ``SANAYI VE TEKNOLOJI BAKANLıĞı`NıN BÜTÇESINDE 41,1 MILYAR TL HARCAMA YAPıLMıŞ AMA ELDE EDILEN GELIR SADECE 549 MILYON TL``  
 
     
   

‘Pamuğun geleceğine iklim değişikliği, jeopolitik gerçekler ve tüketici tercihleri yön verecek’


ATHİB Başkanı Fatih Doğan, Avustralya’nın Brisbane şehrinde “Küresel Liderlik: Pamuğun Sınırlarını Zorlama” ana temasıyla gerçekleştirilen Uluslararası Pamuk İstişare Kurulu 78. Genel Kurulu’na 23 üye ülke, 5 uluslararası organizasyon ile üye olmayan 5 ülke temsilcileri olmak üzere toplam 307 kişinin katıldığını, Türkiye’yi Ticaret Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir’in başkanlığındaki heyetin temsil ettiğini belirtti.

 

Tarih : 18 Aralık 2019 Çarşamba 23:19   Okunma : 1374

Uluslararası Pamuk İstişare Konseyi’nin (ICAC) Avustralya’da yapılan 78. Genel Kurul Toplantısı’nda Türkiye’yi temsil eden heyette yer alan Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Başkanı Fatih Doğan, pamuk üretiminin geleceği açısından küresel mega eğilimlerin belirlendiğini bildirdi. Doğan, “Pamuğun geleceğine iklim değişikliği, jeopolitik gerçekler ve tüketici tercihleri yön verecek. Bu eğilimleri ele alabilmek için değişim ve sürekli yenilik gerekecek” dedi.
ATHİB Başkanı Fatih Doğan, Avustralya’nın Brisbane şehrinde “Küresel Liderlik: Pamuğun Sınırlarını Zorlama” ana temasıyla gerçekleştirilen Uluslararası Pamuk İstişare Kurulu 78. Genel Kurulu’na 23 üye ülke, 5 uluslararası organizasyon ile üye olmayan 5 ülke temsilcileri olmak üzere toplam 307 kişinin katıldığını, Türkiye’yi Ticaret Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir’in başkanlığındaki heyetin temsil ettiğini belirtti.

Pamuk her yönüyle değerlendirildi

1939’da kurulan Uluslararası Pamuk İstişare Konseyi’nin pamuk ve tekstil paydaşlarına tanıtım, bilgi paylaşımı, yenilikçilik ve ortaklık hizmeti sağladığını, uluslararası tartışma platformu oluşturduğunu kaydeden Başkan Doğan, Avustralya’daki Genel Kurul’da pamuk üretiminde küresel zorluklar, iklim değişikliği, su kullanımı, sürdürülebilirlik, izlenebilirlik ve sentetik lifler konularının değerlendirildiğini söyledi. Doğan, toplantıda ayrıca pamuk üretiminin geleceğine yönelik global mega trendler, pamuk izlenebilirlik teknolojileri, bitki ıslahı, üretimde verimlilik ve yüksek kaliteyi sağlama, yıkıcı teknolojiler, sanal gerçeklikle pamuk eğitimi, toprak ve bitki sağlığı dijital uygulaması gibi konuları kapsayan oturumlar yapıldığını belirtti.

‘Değişim ve sürekli yeniliğe ihtiyaç var’

Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim sektörlerinin ana hammaddesi olan pamuk üretiminde dünya genelinde 6’ncı, ithalatta 5’inci ülke konumunda olduğunu, yıllık 750-950 bin ton aralığındaki pamuk üretiminin ihtiyacı karşılayabilmesi için 1,5 milyon tona çıkarılması gerektiğini vurgulayan Başkan Doğan, “Uluslararası Pamuk İstişare Konseyi Genel Kurulu’nda alınan kararlar Türkiye’nin pamuk tarımındaki politikasını, tekstil ve hazır giyim sektörlerinin geleceğini de yakından ilgilendiriyor. Bu toplantıda pamuk sektörünün geleceği açısından önemli olan mega eğilimler belirlendi. Tarımı, bilhassa iklim değişikliğini, jeopolitik gerçekleri ve tüketici tercihlerini şekillendiren bu eğilimleri ele alabilmek için değişim ve sürekli yenilik gerekecek. Zorluklar, yoğun araştırma gerektiren fırsatlar olduğu kadar tüketici anlayışı ve sorumluluğu olarak görülmelidir” diye konuştu.

Tüketici, pamukta izlenebilirlik istiyor

Genel kurulda pamukta izlenebilirlik teknolojilerinin öne çıkan bir başka konu olduğunu dile getiren Doğan, şunları söyledi: “Katılımcılar, tüketicilerin artan şekilde ürünlerin menşei ve geçmişi hakkında bilgi talep ederek perakendecilere şeffaflık temini konusunda baskı yaptıkları üzerinde durdular. İzlenebilirlik teknolojileriyle elyaf kalitesinin gerçekliğinin belirlenmesi, elyafın menşeinin ortaya çıkarabilmesi, elyafın saflık miktarının ölçülebilmesi ve elyaftan kumaşa kadar uzanan işlenme yolunun izlenebilmesi bekleniyor. Genel Kurul, hükümetlerin izlenebilirliği düzenleme konusunda etkin rol alması gerektiği, biyogüvenliğin ve tüketicilerin tam olarak bilgilendirilmesinin önemini not etmiştir.”

Paylaş :
Etiketler :  ATHİB, ICAC, AVUSTRALYA, BRİSBANE, KÜRESEL LİDERLİK, PAMUĞUN SINIRLARINI ZORLAMA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA