20 Eylül 2024 Cuma

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

Büyükşehirden Çocuk Gelişim Merkezleri’ne Son Dokunuşlar


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, seçim vaatlerinden birisini daha hayata geçirerek, çocuklu anne ve babaların faydalanabileceği kreşleri Mersin’e kazandırıyor. Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki Çocuk Gelişim Merkezleri’nin son dokunuşları yapılırken, Mersin Toptancı ve Sebze-Meyve Hal Kompleksi içerisindeki merkezin çalışmaları ise hızla devam ediyor. Ön kayıtları alınmaya başlanan ve ocak ayının başında hizmete girmesi planlanan merkezlerin ilkinin ismini ise Mersin halkının belirlemesi için kampanya başlatıldı.

 

Tarih : 29 Aralık 2019 Pazar 23:05   Okunma : 890

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in seçim sürecindeki vaatlerinden birisi daha hızla hayata geçiriliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çocuklu anne ve babaların faydalanabileceği Çocuk Gelişim Merkezleri’nin hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki Çocuk Gelişim Merkezi’nin son dokunuşları yapılırken, Mersin Toptancı ve Sebze-Meyve Halk Kompleksi içerisindeki merkezin çalışmalarındaysa ciddi yol kat edildi. Ön kayıtları alınmaya başlanan ve ocak ayının başında hizmete girmesi planlanan merkezlerden ilkinin ismini ise Mersin halkının belirlemesi için kampanya başlatıldı.

“Görece olarak daha düşük gelirli bölgelerde, bu hizmeti öncelikli olarak vereceğiz”

Başkan Vahap Seçer, daha önce kreşlerle ilgili yaptığı açıklamalardan birinde, kreş konusuna büyük bir özenle eğildiklerini vurgulayarak, “İmkanlarımızı zorlayarak, Mersin’de kreş sayısını, mümkün olan en yüksek sayıya çıkaracağız. Bizim için eğitim ve kreş çok önemli. Anne işe gidiyor, evde çocuğunu bırakıyor. Kendi işte ama aklı çocuğunda. Onun yaşadığı stresi bir düşünün. Kreş sayımızı hızla arttırmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin, annenin, babanın çalıştığı, görece olarak daha düşük gelirli bölgelerde, bu hizmeti öncelikli olarak vereceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

Çocuk Gelişim Merkezleri hazırlanıyor, çocukların elinin değeceği duvarlar renkleniyor

Toroslar İlçesi Halkkent Mahallesi’nde yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi içerisindeki Çocuk Gelişim Merkezi’nin son dokunuşları heyecanla ve özenle gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çocukların “Teslime Ablası”  Teslime Özdemir tarafından imal edilen renkli ahşap mobilyalar, sınıflara titizce yerleştirildi. Son dokunuşları gerçekleştirilen merkezin girişi ise Gülhan Dönmez’in çizimleriyle renkleniyor. Merkezin girişindeki duvarlar Dönmez’in ustalığıyla fil, ağaç, zürafa, panda ve balon resimleriyle çocukları karşılayacak.

Toroslar’da 40 çocuk merkezden faydalanabilecek

Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi içerisinde iki sınıftan oluşan Çocuk Gelişim Merkezi’nin her bir sınıfı 20 çocuğa, toplamda ise 40 çocuğa gün boyu hizmet verebilecek. Her sınıfta iki anaokulu öğretmeni yer alacak ve çocuklara bilim, sanat ve yabancı dil ağırlıklı eğitimler verecek. İlk sınıfta 3-4 yaş grubundaki çocuklar, ikinci sınıfta ise 4-5 yaş grubundaki çocuklar yer alacak. Çocuklara sabah, öğle ve ikindi yemekleri de verilerek sağlıklı ve düzenli beslenmelerine dikkat edilecek.

“Belediyemizin ilk Çocuk Gelişim Merkezi’nin adını sen koy!”

Mersin Büyükşehir Belediyesi “Belediyemizin ilk Çocuk Gelişim Merkezi’nin adını sen koy!” çağrısında bulunarak, isim önerilerini almaya başladı. Açılacak ilk merkeze ve hizmete girecek diğer merkezlere isim önerisinde bulunmak isteyen vatandaşlar “kadinailevecocuk@mersin.bel.tr” adresine mail göndererek, önerilerini iletebilecek.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER, ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ, TOROSLAR ENGELSİZ, MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA