22 Mayıs 2024 Çarşamba

15:47   ETEM ÇALIŞKAN, BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’İ ZİYARET ETTİ   15:42   FENERBAHÇE`DEN 3 İSİM İFADEYE ÇAĞIRILDI   14:38   CHP GRUP TOPLANTISI... ÖZGÜR ÖZEL, BAHÇELİ`YE DÖRT SORUYLA KARŞILIK VERDİ   14:01   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN KENTİN EN YOĞUN BÖLGESİNDE 3 HİZMET BİRDEN    13:55   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDE, KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU   13:10   10 EKİM ANKARA KATLİAMI DAVASI AVUKAT KOMİSYONU`NDAN AYM`NİN KARARINA TEPKİ   12:19   21 MAYIS 1864 ÇERKES SÜRGÜNÜ`NÜN 160. YILI... KAFKAS VE ÇERKES DERNEKLERİ ANMA PROGRAMI DÜZENLEYECEK   11:46   ALİ YERLİKAYA`DAN `FETÖ` OPERASYONU AÇIKLAMASI: "28 İLDE DÜZENLENEN `KISKAÇ-16` OPERASYONLARINDA 46 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   11:19   AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "MADEN İŞLETME SAHASI GENİŞLETİLMEYE DEVAM EDERSE ORMANSIZ KALACAĞIZ"   10:29   KAMU ALACAKLARINDA GECİKME ZAMMI ORANI YÜZDE 4,5`E ÇIKARILDI   09:49   ERDOĞAN TOPRAK: "KPSS`YE GİRECEK 3,5 MİLYON GENCİN GELECEĞİ YOK EDİLDİ"   09:25   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ    08:54    İSTANBUL`DA YENİ 1 MAYIS GÖZALTILARI   21:56   ERDOĞAN: “MEVCUT ANAYASA`NıN YENI TÜRKIYE`YI TAŞıMASı MÜMKÜN DEĞILDIR”   21:04   TÜRKIYE`DE İRAN CUMHURBAŞKANı REISI`NIN VEFATı DOLAYıSıYLA 1 GÜNLÜK MILLI YAS ILAN EDILDI   20:39   ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUN ECZACı ODASı`Nı ZIYARET ETTI   17:39   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARıNDAN DEMIRTAŞ`A ZIYARET: "TÜM TÜRKIYE HALKLARıNA `DEMOKRASI MÜCADELESINDEN ZERRE GERIM ADıM ATMASıNLAR` MESAJı VERIYORLAR"   17:03   CHP`DEN SURUÇ KATLİAMI DAVASI İÇİN HEYET...   16:01   GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI: ``EN ÖNEMLİ SEBEPLERİNDEN BİRİ GIDA FİYATLARININ ARTMASI VE HALKIN ALIM GÜCÜNÜN DÜŞMESİ``   15:45   CHP MYK, SAMSUN`DA TOPLANDI...  
 
     
   

CHP Grup Başkanvekili Özkoç’a 3 ayrı fezleke daha


CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında hazırlanan biri cumhurbaşkanına hakaretten olmak üzere 3 ayrı fezleke Meclis’te karma komisyona gönderildi.

 

Tarih : 6 Mart 2020 Cuma 17:10   Okunma : 1180

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında hazırlanan biri cumhurbaşkanına hakaretten olmak üzere 3 ayrı fezleke Meclis’te karma komisyona gönderildi.

Özkoç’un AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini tekrar etmesi, “Halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik”, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ve “İftira suçu”na gerekçe olarak gösterildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kullandığı, “Hain, şerefsiz, onursuz” sözlerini “iade eden” CHP Meclis Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında hazırlanan üç ayrı fezleke TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Yeni gelenlerle birlikte Özkoç hakkındaki fezleke sayısı 209'a çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Adalet Bakanlığı’na gönderilen fezlekeler, TBMM Başkanlığı’na sevk edildi. Özkoç'un dokunulmazlık tezkereleri önce TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu gündemine gelecek.

Karma komisyonun raporunun, dokunulmazlığının kaldırılmasının yönünde olması durumunda Genel Kurul'da görüşme açılacak. Dokunulmazlığın kaldırılması kararı salt çoğunlukla alınabilecek. Dokunulmazlığın kaldırılmasının dönem sonuna ertelenmesine karar verilirse rapor sadece Genel Kurul'un bilgisine sunulacak.

TORBA FEZLEKE

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çarşamba günü partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmaları “iade eden” Özkoç hakkında hazırlanan fezlekelerin, yalnızca bu konuşmalardan dolayı hazırlanmadığı ortaya çıktı.

TBMM Başkanlığı’na sevk edilen fezlekelere göre, Özkoç’un 15 ve 16 Şubat tarihlerinde Sakarya ve Mersin İl Kongreleri’nde yaptığı konuşmalar, suç sayıldı. Özkoç’un, “Kavgamız, 17 yıldır millete kan kusturan, inim inim inleten, mağdur eden Fethullahçı terör örgütünün yuvalanmasına, orduda var olmasına neden olan Recep Tayyip Erdoğan’a karşıdır. Yılmayacağız, başımızı öne eğmeyeceğiz” konuşması, fezleke dosyasına dahil edildi. Bu konuşmanın, Türk Ceza Kanunu’nu (TCK) altı ayrı maddesini ihlal ettiği öne sürüldü.

RADYO PROGRAMI SUÇ SAYILDI

Özkoç hakkında hazırlanan bir diğer fezlekenin konusu ise 22 Ocak’ta Kafa Radyo’da Yavuz Oğhan’ın programında sarf ettiği sözler oldu. Özkoç’un “Siyasi ayağını AKP’nin şu milletvekili bu milletvekili filan değil o milletvekili bu milletvekili FETÖ ilişkilendiren kişi AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözlerinin de TCK’nin beş ayrı maddesini ihlal ettiği iddia edildi.

Özçkoç hakkında hazırlanan son fezleke ise Çarşamba günü TBMM’de Erdoğan’ın sözlerine yanıtına yönelik oldu. Özkoç’un, “BOP’un Eşbaşkanı olan, 3 milyon Müslüman’ın katline onay veren, şehitlere kelle diyen bir kişi, haysiyetsizdir, şerefsizdir, onursuzdur” sözlerinin TCK’nin altı maddesini ihlal ettiği bildirildi.

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET GEREKÇESİ

Özkoç hakkında fezlekelerde yapılan değerlendirmede, sözlerinin “Yasama sorumsuzluğu kapsamında olmadığı" öne sürüldü. Özkoç'un halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği ve iftira suçunu işlediği iddia edildi. Fezlekelere göre ayrıca Özkoç’un TBMM’de yaptığı açıklamalar ile bu açıklamalara ilişkin attığı tweetler, ayrı ayrı eylemler olarak değerlendirildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP, GRUP BAŞKANVEKİLİ, FEZLEKE, TBMM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA