21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

Mersin’de Kadın Yaşam Ormanı


Chp Akdeniz Kadın Kolları, Katledilen Kadınlar Anısına Fidan Dikti

 

Tarih : 7 Mart 2020 Cumartesi 22:22   Okunma : 4294

Cumhuriyet  Halk Partisi Akdeniz Kadın Kolları İlçe Örgütü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlediği etkinlikle kamuoyuna önemli bir mesaj verdi. Son dönemde katledilen kadınların anısına 13 fidan, Mersin Büyükşehir Belediyesi koruluğuna dikildi.

CHP Akdeniz Kadın Kolları Başkanı Nesibe Teker Hazim, günün anısına yaptığı konuşmada Türkiye ve Dünya'da kadına yönelik şiddeti rakamlarla açıklayarak, katliamların son bulması için topluma çağrıda bulundu. Nesibe Teker Hazim,  yapmış olduğu konuşmada " Bu ülkede kadınlar  yaşamak istiyor, en temel insan hakkı olan yaşamlarını istiyorlar. Bu ülkede kadınlar ölmemek için yıllardır mücadele ediyorlar. Artık feryad etme  zamanı değil, hakkımızı aramak için örgütlü hareket etme zamanıdır. Bu mücadelemiz için herkesi CHP Kadın kollarına katılmaya çağırıyorum." dedi.  

Nesibe Teker Hazim'in verdiği rakamlar şöyle: Birleşmiş Milletler  raporlarına göre bir yılda dünya çapında 87 bin kadın öldürüldü, ülkemizde ise bu sayı 260. 2019 yılı sonunda öldürülen kadın sayısı toplam 474 olmuştur.

 Kadın Yaşamdır, Yaşam direniş

CHP Akdeniz Kadın Kolları Başkanı Hazim, bugün yaşanan sorunları çözecek olanın yine kadının kendisi olduğunu söyledi. Nesibe Teker Hazim'in sloganlarla desteklenen konuşmasında vurguladığı noktaların başında birey, toplum ve devlet olarak şiddete karşı fakatsız amasız topyekün bir karşı duruş sergilenmesi gerektiği oldu.

Kadın Yaşamın Kaynağıdır

Nesibe Teker Hazim sözlerinin sonunda bu mücadelenin topyekün elbirliği ile yürütülmesi gerektiğini, neredeyse erkekler tarafından yapılan sistematik baskıların son bulması için etkin bir iletişim ağı kurulması gerektiğini vurguladı. Hazim'in kamuoyuna mesajını verirken, gündemin getirdiği koşulların dışına çıkılarak bu konuda ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde katledilen tüm kadınları anıyor, bu anlamlı günde Mersin’de katledilen kadınların anısına yaptığımız ‘Kadın Yaşam Ormanı’nda bir kez daha haykırıyoruz. Biz kadınlar yaşamın kaynağıyız ve yaşamak istiyoruz. Kadınlar  için ne yapsak azdır. Susmasınlar, susturulmasınlar. Dünyada eser bırakmaya devam etsinler.Kadına, kadınlığını kaybettirenlere çatmak, bağırmak, yakalarına yapışıp onlardan hesap sormak istiyorum fakat bunu yapamıyorum. Kadını ne o tarafa çekip çarşafa koyun, ne de bu tarafa çekip çırılçıplak soyun! Hayır, kadını yalnız ve yalnız kadın yerine koyun, yeter!".

Paylaş :
Etiketler :  CHP, AKDENİZ KADIN KOLLARI, KADIN YAŞAM ORMANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA