22 Eylül 2024 Pazar

22:34   RESSAM MUSTAFA AYAZ IÇIN ANMA TÖRENI...   22:06   GALATASARAY, DEPLASMANDA FENERBAHÇE`YI 3-1 YENDI   17:37   CHP`LI ÖZTÜRKMEN: CUMHURBAŞKANLıĞı 2023`TE GÜNLÜK BIN 541 ASGARI ÜCRET HARCAMıŞ   17:29   TBMM BAŞKANVEKILI BIÇER KARACA: İKTIDARıN EN KORKTUĞU KONU KADıNıN GÜÇLENMESI, ÖRGÜTLENMESI VE ORTAK SES ÇıKARMASı   17:26   CHP, ELAZıĞ`DA ÇIFTÇI SORUNLARıNı DINLEDI: "AKRABALARA, EŞE DOSTA DEVLETIN BÜTÜN IMKANLARı SEFERBER EDILMIŞ"   17:14   THTM`NIN NATO`YA KARŞı YÜRÜYÜŞÜ, MAMAK NATOYOLU`NDA DEVAM ETTI   16:59   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE, KARADENIZ RÜZGARı YAYLA ŞENLIĞI`NE KATıLDı    16:41   İSRAIL`IN BEYRUT`A DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA ÖLÜ SAYıSı 31`E YÜKSELDI   15:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SPOR YAZARı ERCAN GÜVEN IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı   13:59   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: ``BEŞAR ESAD ILE GÖRÜŞME IRADEMIZI ORTAYA KOYDUK, KARŞı TARAFTAN CEVAP BEKLIYORUZ``   13:45   BAKAN TEKIN`IN OKULLARA TEMIZLIK PERSONELI AÇıKLAMASı... KÜRŞAD ZORLU: BU KOŞULLARDA OKULLAR YINE PERSONEL TUTAMAYACAK   12:55   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: SAKARYASPOR BAŞKANı GÖKHAN İN`I TEHDIT EDIP DARP EDEN H.C.Ş. İSTANBUL`DA GÖZALTıNA ALıNDı   12:53   SAĞLıK SEKTÖRÜNDE DE ``KARA LISTE`` TALEBI: "SAĞLıK ÇALıŞANLARıNA ŞIDDET UYGULAYANLARA YÖNELIK SAĞLıK HIZMETLERI ACIL DıŞıNDA KıSıTLANSıN"   11:52   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN: SÖZLEŞMELI ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARı YANLıŞLıKLA AÇıLDı   11:51   NARIN`IN CANSıZ BEDENINI DEREYE TAŞıDıĞıNı ITIRAF EDEN NEVZAT BAHTIYAR`DAN YENI IDDIALAR: ``SALIM BANA, ‘YÜKSEL`LE BIRLIKTE OLDUĞUMUZU KıZ GÖRDÜĞÜ IÇIN KıZı BEN ÖLDÜRDÜM.` DEDI``   11:40   YOZGAT`TA ``KANSER ÇALıŞTAYı`` DÜZENLENDI   11:32   TOPLUM ÇALıŞMALARı ENSTITÜSÜ: NARIN OLAYı, TÜRKIYE`DE ÇOCUKLARıN KARŞı KARŞıYA KALDıĞı IHMAL VE ISTISMARıN YAYGıNLıĞıNı ORTAYA KOYUYOR   11:23   BIRLIK VE DAYANıŞMA SENDIKASı`NDAN SAĞLıKTA ŞIDDETE TEPKI: "ŞIDDETE YÖNELIK ÇÖZÜM BULMAYA NIYETLERI YOK"   11:11   YANKı BAĞCıOĞLU: ``EGE DENIZI`NDE YAŞANAN OLAY, 15 TEMMUZ SONRASı YAPıLAN DEĞIŞIKLIKLERIN MILLI GÜVENLIĞIMIZE VERDIĞI ZARARıN SON ÖRNEĞI``   10:46   OKULLARDAKI TEMIZLIK SORUNU.. MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN: "PAZARTESI GÜNÜ 30 BIN TEMIZLIK PERSONELI ALıNACAK``  
 
     
   

Büyükşehir, Sadece Ulaşıma Değil Tarıma Da Yol Açıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını titizlikle yürütüyor.Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, 1 Nisan’dan bu yanaki 14 ayda toplam 202 bin 137 ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması gerçekleştirdi.Bunun yanı sıra 141 km sathi asfalt kaplama çalışması yapılarak, çiftçilerin ürünleri tozdan kurtulurken, ürünlerin pazara ulaşımı kolaylaştırıldı.Koronavirüs salgını sürecini kapsayan 11 Mart-31 Mayıs arasında da toplam 40 bin 576 ton sıcak asfalt çalışması yapıldı.

 

Tarih : 19 Haziran 2020 Cuma 07:20   Okunma : 1253

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanındaki yolların kalitesini ve standardını yükseltmek,daha modern ve güvenli ulaşım sağlamak amacıylayol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı,kent genelinde sıcakasfaltla yol yapım bakım ve onarım, sathi asfalt kaplama, yol açma, yol genişletme, karla mücadele,kaldırım ve menfezyapımı gibi çalışmalarla konforlu ve kaliteli bir yol ağı oluştururken, Koronavirüs salgını sürecinde de çalışmalarını aralıksız sürdürdü.Büyükşehir ekipleri, uzun yıllar yol çalışması bekleyen kırsal mahallelerdenkent merkezindeki en işlek noktalara kadar birçok çalışma gerçekleştirdi.

1 Nisan 2019’dan bu yana 202 bin 137 ton sıcak asfalt çalışması yapıldı

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından 1 Nisan 2019-31 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılan çalışmalar kapsamındakent genelinde toplam 202 bin 137 ton sıcak asfalt kaplama (BSK) ve sıcak asfalt yama çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca, 141 km sathi asfalt kaplama çalışması yapıldı.

Büyükşehir ekipleri tarafından 14 aylık süreçte 159 km yol genişletme çalışması, 2 bin 102 km stabilize malzemeli yol bakım,onarım ve 232 km serme,sulama,sıkıştırma çalışmasının yanı sıra 87 bin 205 metrekare kaldırım çalışması gerçekleştirildi.7 bin 522 metre yağmur suyu hattı ve 28 km dere temizlik çalışması da ekipler tarafından yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldikten sonra inşaatını yeniden başlattığıKuvayı Milliye Katlı Kavşağı tamamlandı ve hizmete açıldı.Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde, yurttaşların güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalar yapan Büyükşehir ekipleri, Egemenlik Katlı Kavşağı’nın doğu ve batı istikametinde, 2 asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçidinihizmetesundu.

Tarımsal ürünlerin pazara ulaşımı kolaylaştırıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelerde gerçekleştirdiğiasfalt çalışmalarıile çiftçilerin ürünleri tozdan kurtulurken, ürünlerin pazara ulaşımı kolaylaştırılıyor. Tarımsal ürünlerin piyasaya ulaşımında üreticilerin emek, zaman ve maliyet açısından rekabet koşullarına ayak uydurabilmesi ve dezavantajlı duruma düşmemesi için üreticiye fayda sağlayacak çalışmalara aralıksız olarak devam eden Büyükşehir ekipleri, vatandaşlardan gelen her talebi titizlikle değerlendiriyor. Ekipler, bu kapsamda sorumluluk alanında olmamasına rağmen muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, sadece 4 merkez ilçenin bahçe yollarında 751 km greyder ile reglaj çalışması yaparak, üreticiye büyük kolaylık sağladı. İhtiyaç olan yerlere büz boru ve baks menfez yerleştirerek, yağmur sularının tahliyesi için altyapı desteğini de sağlayan ekipler,36 mahallede çalışmalarını tamamladı.

Özellikle tarım bölgelerinde ekonomik açıdan kalkınmanın önünü açacak çalışmalara büyük önem verenBüyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde, plan ve programa alınan yol çalışmaları aralıksız olarak devam edecek.

Pandemi sürecinde hizmetler aralıksız sürdü

Koronavirüs salgını sürecinde de sıcak asfalt kaplama ve yol bakım, onarım çalışmaları aralıksız devam etti. Ekipler tarafından 11 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında 26 bin 43 ton sıcak asfalt kaplama ve14 bin 533 ton sıcak asfalt yama olmak üzere toplam 40 bin 576 ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştirildi.

Ekipler, pandemi süreci boyunca 13,40 km sathi asfalt kaplama, 25 km yol genişletme, 575 km greyder ile banket bakım ve tesviye, 75 km heyelan temizleme, 111 km karla mücadele, 36 km serme, sulama,sıkıştırma çalışmasını tamamladı. Ayrıca Büyükşehir ekipleri, 11 Mart’tan bu yana 26 bin 205 metrekare kaldırım ve 13 bin 330 metre bordür döşedi, 876 metre taş duvar örme çalışması yaptı.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, BÜYÜKŞEHİR SADECE ULAŞIMA DEGİL TARIMADA YOL AÇIYOR, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA