11 Mayıs 2024 Cumartesi

15:34   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI ARSLAN: “ANNELERİN HAYALİNİ KURDUĞU BİR DÜNYA KURULSUN”   15:02   DEM PARTİ MİLLETVEKİLİ ALİ BOZAN AÇIKLADI: AKP’Lİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK VE EKİBİ BELEDİYE ŞİRKETİNDEN DE AYLIK MAAŞ ALMIŞ!   14:44   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI AHMET SERKAN TUNCER’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI   14:41   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ, ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   14:37   BAŞKAN YILDIZ, TOROSLAR’IN KADIN ÜRETİCİLERİYLE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU   11:22   SİNOP`TA CEVİZ SATIŞI YAPAN ŞAHİN: "GEÇİNEBİLSEM 75 YAŞINDAKİ KİŞİ BURAYA KADAR GELİP BEKLER Mİ?"   11:09   TAKSİ ÜCRETLERİNE GELEN ZAM... OSMANİYELİ TAKSİCİ: "MÜŞTERİLER `BUNDAN SONRA YÜRÜRÜZ` DİYORLAR"   10:42   GAMZE TAŞCIER: "ERDOĞAN İKTİDARI KADINLARI KUŞATAN ŞİDDETLE MÜCADELE ETMEK BİR YANA VAR OLAN POLİTİKALARDAN DA VAZGEÇME NİYETİNDE"   10:39   DİYARBAKIR``DA ``EVLAT NÖBETİ`` TUTAN ANNELER, ANNELER GÜNÜ`NE BURUK GİRİYOR   10:27   VAHAP SEÇER`DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI   10:22   RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANI KARARIYLA, 7 BİN YABANCI HASTAYA ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘ENGELLİLER HAFTASI` KAPSAMINDA SEMİNER   05:37   EĞİTİM SENDİKALARI OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNİ PROTESTO ETTİ   01:02   9. YARGI PAKETİ TASLAĞINA ANKA HABER AJANSI ULAŞTI: TEKERRÜR HALİNDE İŞLENEN SUÇLAR İÇİN DE KOŞULLU SALIVERME GELİYOR   19:35   BM GENEL KURULU, FİLİSTİN`İN BM ÜYELİĞİNİ İÇEREN KARAR TASARISINI KABUL ETTİ   16:04   TARSUS’TA “DÜNYA SAĞLIK İÇİN HAREKET ET”GÜNÜ RENKLİ AKTİVİTELERLE KUTLANDI   16:01   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   15:56   MERSİN BAROSU BAŞKANI ÖZDEMİR, KENDİSİNE HAKARET EDEN HÂKİM HAKKINDA HSK’YA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   14:11   TÜRKİYE’NİN BİRÇOK NOKTASINDA ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 19 MAYIS AYAK TENİSİ TURNUVASI DÜZENLİYOR  
 
     
   

CHP Mersin İl Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı..


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütünün düzenlediği İl Danışma Kurulu toplantısı Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi .

 

Tarih : 9 Haziran 2017 Cuma 12:57   Okunma : 1534

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütünün düzenlediği  İl Danışma Kurulu toplantısı  Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi .CHP Mersin İl Örğütünün düzenlediği  İl Danışma Kurulu Toplantısı'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger,  Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu, Kadın Kolları MYK Üyesi  Nevin Zaimoğlu ,Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, CHP İlçe Başkanları, Mustafa Sekendur,Burhanettin Erdoğan,Gökhan Gök,Ali İlk ,Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları Pakize Güler,İ.Ethem Güzel,İl-İlçe yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, bazı eski milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından  açılış konuşmasını yapan  İl Başkanı Abdullah Özyiğit ,konuşmasına referandum sürecinde gece gündük çalışanlara teşekkür ederek başladı. Ramazan ayı içerisinde bulunduklarını ifade eden Özyiğit,  “Bu mübarek Ramazan ayında ibadetin sadece aç kalınarak değil “kul hakkı yemeden, yalan söylemeden, harama el uzatmadan, vurgun, talan yapmadan, mazlumun ahını almadan, çalışan emekçilerin hakkını gasp etmeden, demokratik koşullarda haklarını arayanları açlığa sefalete sürüklemeden, anaların gözyaşlarını dindirmeden, terörü bitirmeden, insanların temel hak ve özgürlüklerine el uzatmadan, devletin kurum ve kurallarını çiğnemeden, parti devleti olmadan, halkın alın terini, iradesini ve tercihini çalmadan, Cumhuriyetin tüm değerlerini yandaşlarına peşkeş çekmeden” yapılan ibadetlerin tümü Allah katında kabul olsun” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün olanaklarını, Medyanın bütün kanallarını, baskının bütün yollarını kullanarak Anayasa ve Rejim değişikliğini bir varoluş savaşı haline getiren mevcut iktidar partisine karşı, Demokrasinin ve Cumhuriyetin değerlerinin yanında alarak bütün zorluklara göğüs gererek mücadelelerini HAYIR diyerek başardıklarına vurgulayan Özyiğit, “Referandum sürecinde; geçmiş dönemde görev yapan bütün yöneticilerimiz, STK temsilcileri, yüreği demokrasiden ve Cumhuriyetten yana olan tüm vatandaşlarımızla sürekli iletişim ve koordine içinde Köy, kasaba, sokak, ev demeden neden HAYIR denmesi gerektiğini vatandaşlarımıza anlattık” dedi.

FETÖ terör örgütüyle kol kola girip boy boy resimleri olanların ve hasretliklerini her platformda ifade edenlerin kendilerini  FETÖ’cü, terörist, vatan haini ilan ettiğini kaydeden Özyiğit  şöyle devam etti: “Emperyalistlerle işbirlikçi yakıştırmaları yaptılar. OHAL koşullarında cesaretimizi kaybetmeden cesurca hiçbir siyasi kaygı duymadan, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için özveriyle hep birlikte mücadele ettik. Etnik kimliğimiz, dini inancımız, siyasi görüşümüz farklı olsa da, ortak paydamız olan demokrasi için yan yana durmayı, bize dayatılan kutuplaşmayı tek yürek, tek söylev, dek dil, tek inançla başardık. Ne dünün kırgınlık ve dargınlığını, ne de kongrelerin gerginliğini tüm benliğimizle ve düşüncemizle silip atarak, demokrasiye olan sevdamızı ön plana alarak, bu süreçte yaşadığımız dayanışma duygusu, birbirimize güveni pekiştirdi. Aydınlık bir Türkiye umudumuzu daha çok artırdı. Ülkemizin yıllardır kanayan yarası olan Kürt sorunu, terör, işsizlik, eğitim, üretim ve birlikte yaşama sorunlarımızı çözebileceğimizi ve bu topraklarda birlikte barış, kardeşlik içerisinde yaşayabileceğimizi dosta düşmana ve tüm dünyaya gösterdik. Bütün bunları demokrasiye inancımız ve ortak dayanışma ruhuyla gerçekleştirdik.”

Yüksek Seçim Kurulunun, AKP iktidarının ve OHAL’in bütün hukuksuzluklarına rağmen hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceklerini söyleyen Özyiğit “Parlamenter, demokratik sistemi, temel hak ve özgürlükleri savunmaya, inşa etmeye aynı inanç ve enerjimizle devam edeceğiz. Hepimizin tarihi görevi ve sorumlulukları var. Bize emanet edilen bu toprakları ve Cumhuriyeti koruyup kollamamız, Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları, binlerce şehit ve gazilerimiz için boynumuzun borcudur.

Türkiye Cumhuriyetinin komuta kademe düzeyinde görev yapan 13 komutanımızı 2 Haziran tarihinde şehit verdik. Milliyetçi ve Milliyetçilik nutukları atanlar bu vatan için şehit olan askerlerimizin anılarına saygı göstermeyerek festival ve etkinliklerine devam ettiler. Azerbaycan bile 3 günlük yas ilan ederken, iktidar sıradan bir olaymış gibi günlük programına devam etmiştir. Biz Mersin il örgütü ve Mezitli belediyesi olarak şehitlerimize ve bu toprakları vatan yapmak için yaşamlarını hiçe sayan askerlerimize saygımız gereği ve Atatürkçü milliyetçi düşünce anlayışıyla program ve etkinliklerimizi iptal ettik” şeklinde konuştu. Ülkenin hızla bilinmeyen bir yolda ilerleyerek çağdaş toplumlardan hızla uzaklaştığını iddia eden Özyiğit  hükümetin yanlış politikaları nedeniyle ülkenin itibarının zedelendiğini kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ise  Türkiye genelinde halk oylamasında ne yaşandığını bilimsel olarak ortaya koyacaklarını söyledi.  Bir rapor çıkararak tüm örgütlere gönderdiğini ifade eden Aksünger oradan herkesin ne olduğunu rahatlıkla görebileceğini söyledi.  16 Nisan'da ne olduğunu milletin merak ettiğini belirten Aksünger şöyle devam etti: 16 Nisan’da ne oldu, neler oldu diye çok merak ediliyor. Normalde aslında seçim işleri benim işim değil ama ister istemez bazı şeyleri yaparken sorumluluğunuz gereği bazılarını da üstlenmeniz gerekiyor. Bundan da hiçbir zaman muzdarip olmadım. Hatalar, sıkıntılar olsa da biz işimizi hep beraber yaptığımız için o hata da başarı da hepimizin ortaktır. Biz hataya da sahip çıkacağız, kendi öz eleştirimizi de yapacağız. Eğer gerçekten iyi şeyler yaptıysak, ödüllendireceğiz."

Seçimlerde sadece kendi oylarının değil bütün oylara sahip çıkmanın önemli olduğuna işaret eden Aksünger  şunları söyledi. "Biz herhangi bir oya sahip çıkmanın demokrasiye sahip çıkmak olduğuna inanan bir kültürden geldik. Bizim dışımızdaki herhangi birinin oyuna da sahip çıkmak, bence demokrasinin birinci kuralı. O yüzden bunlara çok dikkat etmek lazım."

Aksünger’in konuşmasının ardından Divan Başkanlığını İl Başkanı Abdullah Özyiğit’in yaptığı danışma meclisinin toplantısına geçildi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda milletvekilleri ve partililer görüşlerini açıkladı.

Paylaş :
Etiketler :  chp, danışma kurulu, yenişehir belediyesi, mezitli belediyesi, silifke belediyesi.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA