2 Mayıs 2024 Perşembe

14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...   
 
     
   

Verimli Bir Çalıştay : Yaya Ve Bisiklet Dostu Kent Tarsus


Tarsus Belediyesi tarafından Türkiye çapında değerli katılımcıların işbirliği ile düzenlenen “Yaya ve Bisiklet Dostu Kent Tarsus Çalıştayı” belediye meclis salonunda gerçekleşti.

 

Tarih : 18 Eylül 2020 Cuma 00:09   Okunma : 1353

Organizasyonunu ve moderatörlüğünü Tarsus Belediye Başkanı HALUK BOZDOĞAN’ın danışmanı, şehir plancısı, kentleşme ve çevrebilim uzmanı SİBEL GAZİ’nin üstlendiği çalıştayda yerel konuşmacıların yanı sıra, özellikle Kovit sürecinde popüler görüntülü görüşme ve online konferans uygulaması olan Zoom ile katılan konuşmacılar da yer aldı.

Ulusal ölçekte katılımcılar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bilkent Üniversitesi’nin hazırladığı ‘Ulusal Bisiklet Master Planı’ Genel Koordinatörü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Ulaşımı Yöneticilerinden OKTAN NALBANTOĞLU; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Bisiklet Şefliği Proje Koordinatörü, yazar ve aktivist TANZER KANTIK; İzmir Büyükşehir Bisiklet Ulaşımı Danışmanı ve EuroVelo (Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı) ENVERÇEVKO Ulusal Koordinatörü FERİDUN EKMEKÇİ; Kayseri Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü FEYZULLAH GÜNDOĞDU; Kayseri Belediyesi Ulaşım A.Ş. Atölye Müdürü OLCAY ADIYAMAN; Kayseri Belediyesi Eski Bisiklet Şefi ÖMER DEMİRBİLEK; Adana Bisiklet Çalıştayı Düzenleme Komitesi Üyesi ve Mimarlar Odası Genel Sekreteri TAN KANMAZ, Amasra Belediye Başkanı Danışmanı ve Bartın Pedaldaşlar Der Yöneticisi, Öğretim Üyesi Mustafa Artar, Bursa Nilüfer’in efsane eski Belediye Başkanı MUSTAFA BOZBEY, Ankara Büyükşehir eski Metropol A.Ş. Genel Müdürü ve kentsel dönüşüm uzmanı ADNAN DİNÇER, Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Bisikletle ilgili uluslararası kampanyalar için ENVERCEVKO proje koordinatörü ADNAN CANGIR.

Yerel katılımcılar ise, Tarsus Emniyet Müdürü, kentleşme ve yerel güvenlik uzmanı ERCAN ELBİR, Tarsus Emniyet Müdür Yardımcısı ADNAN ÜNSAL ve kent trafiği ile sorumlu emniyet müdürlüğü temsilcileri; Çukurova Kalkınma Ajansı Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü MESUT ÖZCAN; Tarsus Kent Konseyi Başkanı ALİ CERRAHOĞLU ve Konsey Üyesi REŞİT TOK; Tarsus Bisiklet Topluluğu Üyesi GÖKHAN ÖZBERK; Mersin Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Müdürü COŞKUN ERTİNGÜ; Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü MURAT ALTUNTAŞ.

Tarsus Belediyesinden çalıştaya katılarak katkı sunan isimler Başkan Yardımcısı OSMAN POLAT, Başkan Yardımcısı ORHAN TEKELİ, Başkan Yardımcısı ALİ DİNSEVER, Fen İşleri Müdürü ANIL YARPUZ, Plan Proje Müdürü İSMAİL AKSAY, Şehir Plancısı BARIŞ ERSOY, Bisiklet Proje Ekibi Üyesi MUSTAFA SAYDAMLI.

Ulusal ve yerel katılımcıların çok verimli ve nitelikli bulunan çalıştayın sonuç bildirgesinin Türkiye’deki diğer belediyelere gönderilmesi önerildi.

Tarsus kentinin tarihi, coğrafi ve doğal özelliklerine övgülerini anlatan katılımcılar, kentimizdeki proje için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade ettiler

“YEŞİL AĞLARLA ÖRDÜK TARSUS’U EN BAŞTAN”

“Yeşil ağlarla ördük Tarsus’u en baştan “ sloganıyla çağdaş dünyada öne çıkan yeşil alt yapı ve yaşanabilir kent konsepti içinde bisiklet yol ağını tasarlamak ana hedef olarak sunuldu.

Otomobil öncelikli kentlerin, yayalar ve bisiklet ulaşımı için yeniden tasarlanması, bisikletin doğa, küresel ısınma, ekonomi ve toplum sağlığı için anlamı, Tarsus’un genel yapısı ve bisiklete yönelik çalışmalar, bisiklet yolu çeşitleri, bisiklet kültürünün geliştirilmesi için yapılacak işler, yaya ve araç sürücülerine yönelik eğitimler, bisiklet yolu projelerinin uygulama sorunları, örnek kent deneyimleri ile öğrenilen avantaj ve dezavantajlar, bisiklet turizmi ve bunun için yararlanılacak ulusal ve uluslararası fonlar, bisiklet ulaşımında yerel idarelerin yetki ve sorumlulukları gibi konular ele alındı.

 

Paylaş :
Etiketler :  TARSUS, BELEDİYESİ, BAŞKAN, HALUK, BOZDOĞAN, YAYA, VE, BİSİKLET DOSTU, KENT TARSUS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA