9 Mayıs 2024 Perşembe

16:41   TARSUS BELEDİYESİ PARKLARINDA YENİLEME VE BAKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   16:38    BAŞKAN YILDIZ’DAN, ŞEHİT ANNESİ RABİA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZİYARETİ   16:33   ÖZGÜR ÖZEL ESKİŞEHİRDE KONUŞTU   14:57   ÖZGÜR ÇELİK: “İKTİDARIN HATALI POLİTİKALARI NEDENİYLE TOPLUMDA ÖĞRETMENLERİN İTİBARLARI, SAYGINLIKLARI AZALDI”   13:49    AHMET KAYA PARKI YENİLENİYOR, ÇOCUKLAR GÜVENLİ OYUN ALANLARINA KAVUŞUYOR   13:39   GÜLCAN KIŞ’TAN ATAMA VE MÜLAKAT TEPKİSİ   11:06   ERHAN ADEM: "TÜRKİYE MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ MÜDÜRLÜĞÜ`NDE 3 MİLYON LİRALIK BAKIR KABLO ÇALINDI. BAKANLIKTAN HÂLÂ SES ÇIKMIYOR"   10:57   SİNOPLU VATANDAŞ: “BİR YUMURTANIN KOLİSİ 100 LİRA, ETİN KİLOSU 600 LİRA OLMUŞ. ASGARİ ÜCRETLİ NASIL GEÇİNECEK?"   10:33   BURHANETTİN BULUT: "MİLLETİN VERGİLERİ MİTİNGLERDE, TEMEL ATMA TÖRENLERİNDE, PARTİ TOPLANTILARINDA ÇARÇUR EDİLMİŞ"   10:23   EĞİTİM SENDİKALARINDAN `ATAMA` VE `ŞİDDET` TEPKİSİ: “NE EĞİTİMİN NİTELİĞİ BIRAKILDI NE DE ÖĞRETMENLERİN MESLEK ONURU BIRAKILDI”   10:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ENGELSİZ YAŞAM PARKI, HEM ÖZEL ÇOCUKLARIN HEM ANNELERİN GÖZDESİ   10:11   OSMAN KAVALA YENİDEN YARGILAMA İSTEDİ: "ADALET HERKES İÇİN GEREKLİDİR"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ`NDE OCAK AYINDA İŞE ALINAN 50 İTFAİYE ERİ GÖREVE BAŞLADI   09:29   CHP MANİSA İL BAŞKANI ÖZALPER`DEN MADEN FACİASININ 10`UNCU YILINDA “SOMA” ÇAĞRISI… “SOMA MÜCADELESİNE DESTEK VEREN HERKESİ SOMA`YA BEKLİYORUZ”   09:25   VAHAP SEÇER, SEÇİM GÜVENLİĞİNDE GÖREV ALAN AVUKATLAR VE GÖNÜLLÜLER İLE BİR ARAYA GELDİ    01:30   ÖZGÜR ÖZEL: "ERDOĞAN`A `YURT DIŞINA GİTMEDEN ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN BRİFİNG ALMAM LAZIM` DEDİM. `GENEL BAŞKAN`A BRİFİNG VERİLSİN` DEDİ"   22:46   TBMM GENEL KURULU`NDA “SÖZ VERME” TARTIŞMASI… SAKIK: DÜŞMANCA TAVRINIZDAN SIKILDIK, BİÇER KARACA: DÜŞMANCA TAVIR NİTELEMESİNİ KABUL ETMEM   21:47   CUMHURİYET GAZETESİ, 100. YILINI KUTLUYOR... IŞIK KANSU: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞADIKÇA CUMHURİYET GAZETESİ DE YAŞAYACAKTIR"   21:03   ÖZGÜR KARABAT: "AKP İKTİDARI AÇISINDAN ENFLASYON BİR FIRSAT, VATANDAŞ AÇISINDAN İSE BİR DERT"   20:57   ÖZGÜR ÖZEL: "ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ, MÜLAKAT MAĞDURLARINI, ÇAĞDAŞ EĞİTİM TALEP EDENLERİ 18 MAYIS`TA SARAÇHANE MEYDANI`NA BEKLİYORUZ"  
 
     
   

Roman Vatandaşların Renkli Dünyası Duvarlara Yansıyor,Müzik, Dans, Resim Hepsi Bu Sokaklarda


Mersin Büyükşehir Belediyesi,ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı dezavantajlı mahallelerde duvarları resimlerle süslüyor, sokaklar rengarenk oluyor. Gerçekleştirilen sanatsal çalışmalarla hem mahallenin çehresini değişiyor hem de sokaklar renkleniyor. Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Nurseren Tor ve ekibi,duvarları rengarenk figürlü çizim çalışmaları ile süslerken, vatandaşlar da çalışmalara katılıyor.

 

Tarih : 19 Eylül 2020 Cumartesi 13:57   Okunma : 1427

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi’nde yer alan Turgutreis Mahallesi’nde ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı sokakları sanatla süslüyor. Büyükşehir ekipleri, dezavantajlı bölgelerde gerçekleştirilen sanatsal çalışmalarla hem mahallenin çehresini değiştiriyor hem de sokakları renklendiriyor. Çalışmalara vatandaşlar da katılarak hem destek oluyor hem de renkli iç dünyalarınısokaklara yansıtıyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi ekibi sokakları figürlerle süslüyor

ÇalışmalarıMersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Nurseren Tor ve ekibi gerçekleştiriyor. Ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yer aldığı sokaklardaki gri duvarlar sanatın gücüyle yerini renkli figürlere bırakıyor.

“Roman mahallesini açık hava müzesine çevirmeye çalışacağız”

Nurseren Tor, Roman vatandaşların renkli dünyalarını duvarlara yansıtmak istediklerini belirterek,“Burada,Romanlar’ın özgürlük duygusunu, neşesini, eğlencesini ve çok renkliliğini bu resimlerde vermeye çalışıyoruz. Eğlenceye yönelik resimleri duvarlara yansıtmaya çalışıyoruz. Romanlar’ın içgüdüsel olarak sanata yatkınlıkları var. Biz çalışmaya başladıktan sonra insanlar çok ilgi gösterdi. Mutlu oluyorlar, çok seviniyorlar. Bu duvarların yeniden görsel olarak hoş bir görüntü vermesi onları çok mutlu etti. Onlara yeni bir dünya göstermek hedefiyle başladık”dedi.

Çalışmanın tüm sokakları kapsayacağını sözlerine ekleyen Tor, “Biz böyle her hafta sonu çalışmalarımızla diğer sokaklara da yayılacağız. Roman mahallesini açık hava müzesine çevirmeye çalışacağız. Bize katkı sağlamaya, yardım etmeye çalışıyorlar. Bu seferberlik de beni çok mutlu ediyor”diye konuştu.

“Çocuklar gelip poz vermek istiyorlar”

İnsan figürü üzerine yoğunlaşacaklarını ifade eden Tor, özellikle çocuklar için eğlenceli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Tor, “Figüratif çalışacağız. Çünkü halk daha çok figür seviyor. İnsanı görmek istiyor. Biz de doğal olarak insan figürü üzerinde yoğunlaştık. Çocuklar çok önemli burada. Çocuklara yönelik bir takım görüntüler yapmaya çalışıyoruz. Hatta biz çalışırken gelip kendileri poz vermek istiyorlar. Bu figürleri yaparken onları hayata bağlayan, teşvik eden görüntüler olsun istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, PANDEMİ, COVID-19, ROMAN, VATANDAŞLARIN, RENKLİ, DÜNYASI, MÜZİK, DANS, RESİM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA