Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Mut ilçesinde görev yapan muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle iftar programında buluştu..jpg)
İftarın ardından bir konuşma yapan Serdal Kuyucuoğlu, “Ülkemiz 1 yıldır OHAL ile yönetiliyor. Yasalar askıya alındı. Hukuk askıya alındı. 150 binden fazla kamu çalışanı tasfiye edildi. Bunların büyük kısmı sıradan, alt kademe memurlar, öğretmenler ve çocuklarını bir okula gönderdikleri için ya da bir bankada hesap açtıkları için işten atıldılar. Haksız yere işten atıldığına inanan insanlar haklarını arayamıyor. Güya bir komisyon kuruldu ama çalışmıyor. On binlerce insan ve ailesi, geleceğini göremez bir şekilde bekliyor. 1300 hakim ve savcı tasfiye edildi onların yerine Ak Parti’de yöneticilik yapmış kişiler atandı. Bunların çoğu da mülakatla seçildi. Hatta bazı avukatların hakim olabilmek için partiden torpil aradığı, bizzat benim ofisime gelen bir faks metniyle ispatlandı” dedi.
.jpg)
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun böyle bir dönemde ‘Adalet Yürüyüşü’nü başlattığına dikkat çeken Kuyucuoğlu, “Bir anamuhalefet partisi lideri, ülkede adalet yok diyerek yollara düşüyorsa iktidarın on kere düşünmesi lazım. Adalet herkese lazım. Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bunun üzerine düşünmek yerine tehdit ediyor. Yürüyorsanız bu size verdiğimiz bir lütuftur diyor. Eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel de, 1960’lı yıllarda, 68 kuşağının yürüyüşlerini güya küçümseyebilmek için yollar yürümekle aşınmaz demişti. Şimdi de Erdoğan, ‘Adalet Yürüyüşü’nü küçümsemeye çalışıyor ama halk bir gerçeğin farkında. Adalet herkese lazım olacak. Geçmişte Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla mağdur edilen insanlara adalet lazımdı. Bugün o kumpasları kuranlara adalet lazım oldu. Günün birinde Erdoğan’a da adalet lazım olacak” diye konuştu.
.jpg)
16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliği referandumun OHAL şartlarında yapıldığına, referandumun resmi sonuçlarının vicdanlarda kabul görmediğine işaret eden Kuyucuoğlu, “Referandumda bir şekilde evet çıkmasının ardından partili cumhurbaşkanı dönemi başladı. Meclis tamamen devre dışı bırakıldı. Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin kaos yaratacağını şimdiden gördük. 620 yıllık Osmanlı geleneği, 94 yıllık Cumhuriyet ve hukuk devleti geleneği olan bir ülkeyiz. Ama bunların döneminde hukuk devletinden guguk devletine dönüştük. Seçimlerin yapılması demokrasinin işlediği anlamına gelmez. Hukukun ve meclisin devre dışı olduğu yerde seçim olsa da tam bir demokrasiden söz edilemez” ifadelerini kullandı.