Büyükşehir’den Yaşlılarla İletişim ve Fizik Tedavi Eğitimi


Tarih : 15 Mayıs 2018 Salı 16:41

Mersin Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Birimi tarafından Yusuf Bayık İlkokulu öğrenci ve velilerine evde yatağa bağlı olarak yaşayan yaşlılarla iletişim ve fizik tedavi konusunda eğitim verildi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığında görevli psikiyatrist ve fizyoterapistlertarafından verilen eğitime yoğun bir katılımın olması dikkat çekerken eğitim sırasında katılımcılardan konuyla ilgili sorular da alındı.

Eğitim kapsamında evde bulunan yaşlı vatandaşlarla olması gereken iletişim yöntemi, sergilenmesi gereken davranışlar konusunda bilgilendirmelerde bulunan psikiyatristler evde yaşlılarla sohbet etmenin, evdeki yaşlıya kendisinin aile içinde önemli olduğunu hissettirilmesi, vakit buldukça aranarak ondan haberdar olunması ve ona yeni bir şeylerin öğretilmesinin gerekliliğine değindi.

Evde bulunan yaşlılara karşı uygulanması gereken fiziki davranışlarla ilgili hem sözlü uygulamalı olarak katılımcıları bilgilendiren fizyoterapistler ise yaşlının yataktan kaldırılması ve geri yatağa yatırılması hasta olan ve olmayan yaşlının ev ortamındaki hareket gereksinimlerini katılımcılarla paylaştı.

Eğitim sonunda katılımcılara Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin evde bakım hizmetini konu alan broşürlerinden dağıtıldı.


Okunma : 4289

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA