TOBB Nefes Kredisi Başvuruları Başladı


Tarih : 28 Eylül 2018 Cuma 15:58

Finansmana erişimde sıkıntı yaşayan KOBİ’ler için TOBB ve oda ve borsaların mevduatlarını üyelerine kredi olarak kullandırması yoluyla hayata geçirilen Nefes Kredisi başvuruları 20 Eylül’de başladı. KOBİ’leraylık yüzde 1,85 faiz oranı ve 18 ay vadeyle Nefes Kredisi’nden faydalanabilecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk kez 2016 yılında başlatılan Nefes Kredisi’nde 3. dönem başladı.Bakanlık Nefes Kredisi uygulaması ile daha önce piyasaya toplam 12,5 milyar krediimkanısunmuştu. Reel sektör temsilcilerini son dönemdeki kur artışı ve diğer gelişmelerden korumak amacıyla çalışma başlattıklarını açıklayan bakanlığın,yeni dönemde Nefes Kredisi projesinde yer alacak bankalarla yaptığı müzakereler sonucunda kredi şartları belirlendi.

Buna göre Nefes Kredisi’nde brüt faiz oranı aylık1.85 olarak belirlendi. Nefes Kredisi6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli olarak toplam 18 ay vadeli olacak.

Başvuru sahipleri kredi ile ilgili KGF (Kredi Garanti Fonu)'ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında kredi kullandıkları bankalara herhangi birmasraf ve komisyon ödemeyecekler.

Söz konusu uygulama kapsamında Mersin Deniz Ticaret Odası(MDTO) tarafından Ziraat Bankası İstasyon Şubesi ve Yapı Kredi Bankası Mersin Şubesi nezdinde18 ay vadeli hesap açıldı. MDTO üyeleri Odadan ücretsiz olarak temin edecekleri "KOBİ Destek (Nefes) Kredisi

Başvurusu içindir" ibareli faaliyet belgesi ile ilgili banka şubesine müracaat edebilecek. Başvuruları 20 Eylül tarihinde başlayan kredinin üst limiti 200 bin lira olacak.


Okunma : 1196

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA