"Adli Yardım, Sosyal Devlet İlkesidir"


Tarih : 3 Kasım 2018 Cumartesi 10:37

Türkiye’de adalete erişim için adli yardım uygulamalarının geliştirilmesine destek Projesi (SILA) kapsamında, ‘Adli Yardım için Performans Değerlendirme Sisteminin Geliştirilmesi Gaziantep Bölge Toplantısı’nın 3. bileşeni yapıldı. Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, adli yardım hizmetlerinin bir sosyal devlet ilkesi olduğunu ifade ederek, projenin gelişmesi için çalışacaklarını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği’nin ana faydalanıcısı olduğu, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün katılımları, Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatı’nın (UNDP) uygulayıcılığı ve İsveç Ulusal Kalkınma Ajansı’nın (SİDA) finansman desteği ile yürütülmekte olan ve 1 Eylül 2015 tarihinde faaliyete geçen projenin üçüncü bileşim toplantısı Gaziantep Barosu’nun ev sahipliğinde, baro başkanları ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya Mersin Barosu’nu temsilen, Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve Av. Ayşegül Acar, Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Barolarından avukatlar ile Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği yetkilileri katıldı.

SILA Projesi Uzmanları Musa Toprak ve Prof. Dr. Gülriz Uygur yapmış olduğu sunumlarla katılımcıları bilgilendirdi. Adli yardımda yer alacak avukatlara ilişkin performans kriterlerinin ve bu konudaki ilk taslağının tartışılması amacıyla düzenlenen toplantının gündem maddeleri kapsamında; adli yardım hizmetlerinin izleme ve değerlendirilmesine ilişkin karşılaştırmalı analiz raporunun sunumu ve değerlendirilmesi, Türkiye’de  AB ve BM  standartlarına uygun adli yardım sistemi için Performans Değerlendirme kriterlerinin sunumu ve değerlendirilmesi ele alındı, etik ilkeler üzerine grup çalışması ve sonuçları değerlendirildi.

Adli yardımın, bir insan hakkı olan adalete erişim için çok önemli olduğuna vurgu yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Aile içi şiddet, kadın cinayetleri, çocuk istismarı dâhil olmak üzere, sığınmacıların yaşamış olduğu hukuki sorunlar gibi birçok alanda uygulanması gereken adli yardım, bir sosyal devlet ilkesidir. Adli yardım ve beraberinde adalete erişim, bir ülkenin çağdaş hukuk sistemi ile doğru orantılıdır. Bu nedenle bu projeyi önemsiyoruz. Mersin Barosu olarak, projenin gelişmesi için çalışacağız” dedi.


Okunma : 1126

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA