Akdeniz’de Risk Taşıyan Bina Kontrollü Şekilde Yıkıldı


Tarih : 13 Mart 2020 Cuma 08:19

Akdeniz Belediyesi, zaman içinde ömrünü tamamladığı için çökme riski taşıyan, bu nedenle de halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, sahiplerince terk edilmiş binaların kontrollü yıkımına devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi, zaman içinde ömrünü tamamladığı için çökme riski taşıyan, bu nedenle de halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, sahiplerince terk edilmiş binaların kontrollü yıkımına devam ediyor.

Fen işleri ekipleri; ‘6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun Uygulama Yönetmeliği’ne göre “riskli yapılara’ dâhil olan, önünden her gün binlerce insanın geçtiği, Mahmudiye Mahallesi Zeytinlibahçe Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı yapıyı, gerekli yasal prosedürün tamamlanmasının ardından kontrollü şekilde yıktı.

Yıkım öncesi zabıta ekipleri, emniyet şeridi çekerek caddeyi araç ve yaya trafiğine kapatarak güvenlik önlemi aldı; daha sonra, iş makinesi yardımıyla binanın yıkım çalışmasına başlandı. Arazözden sıkılan tazyikli su ile de yıkım nedeniyle aşırı toz oluşumu engellendi.

Binanın yıkımını gerçekleştiren kepçe operatörü, yan ve arka taraflarda bulunan binalara zarar vermemek için büyük bir titizlik ve gayretle çalışırken, yıkımdan sonra ortaya çıkan tonlarca ağırlıkta moloz ve atık da iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenip cadde üzerinden kaldırıldı.

Taleplere en kısa sürede yanıt veriliyor

Çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; gerek mülk sahipleri ve muhtarlardan gelen yazılar, gerekse sahada yapılan inceleme sonucu, fen işleri ekipleri, tarafından ilçe sınırları içinde bugüne dek birçok metruk binanın yıkımının yapıldığını belirtti.

Özellikle bu tür yerleri oyun mekânı haline getiren çocukların büyük tehlikeler yaşayabileceğine dikkat çeken Başkan Gültak; Akdeniz’de, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, kent estetiği ve düzenini bozan, kimi zaman da sosyal sorunlara yol açan metruk binaların yıkımının devam edeceğini; bu konudaki şikâyet ve taleplere en kısa süre içinde dönüş yapılacağını kaydetti.

 


Okunma : 666

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA