3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

Büyükşehir’den Sivrisinek Ve Larvaya Karşı Yoğun Mücadele


Mersin Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek ve larvayla mücadele kapsamında menfezler başta olmak üzere mazgal, gölet, rögar ve fosseptik çukuru gibi kapalı alanlarda temizleme ve ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Saha Denetim Sorumlusu Bülent Gül, “Tıkalı olan menfezlerimizin açılması ve temizliği ile ilgili çalışmalarımıza kapsamlı bir şekilde devam ediyoruz. Bilindiği üzere sivrisinek durgun suya yumurtasını bırakarak ürüyor. Bundan dolayı devamlı olarak menfezleri açık tutarak su akışını sağlıyoruz” dedi.

 

Tarih : 27 Şubat 2021 Cumartesi 18:51   Okunma : 786

Mersin Büyükşehir Belediyesi, temizleme ve ilaçlama çalışmaları ile sivrisinek ve larvaya karşı yoğun bir mücadele yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı İlaçlama Birimi ekipleri, tıkanıklıktan ve durgun su birikintisinden dolayı sivrisinek ve larvaların üreme alanı haline gelen menfezlerde periyodik olarak temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Menfezlerde yürütülen temizleme çalışmalarının yanı sıra mazgal, rögar ve fosseptik çukuru gibi kapalı alanlarda da temizleme ve ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Menfezlerde tıkanıklığa neden olan atıklar ekipler tarafından arındırılarak, kamyonlarla izinli döküm sahalarına boşaltılıyor.

“Sivrisineklerin üremesine karşı menfezlerde su akışını sağlıyoruz”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Saha Denetim Sorumlusu Bülent Gül, kent genelinde sivrisinek, larva mücadele çalışmalarını periyodik bir şekilde sürdürdüklerini belirterek, “Bu kapsamda tıkalı olan menfezlerimizin açılması ve temizliği ile ilgili Çevre Koruma personelimiz ve iş makinalarımızla çalışmalarımızı kapsamlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Bilindiği üzere sivrisinek durgun suya yumurtasını bırakarak ürüyor. Bu nedenle menfezlerde su akışının devamını sağlamak zorundayız. Su akışını sağlayamazsak sivrisinek üreme alanları oluşmaktadır. Bu yüzden devamlı olarak menfezleri açık tutarak su akışını sağlıyoruz. İlaçlama biriminde çalışan menfez ekip personellerimizdevamlı menfezlerle ilgili gerekli kontrolleri yapmaktadır” dedi.

“Menfezlerin açılması sel ve su birikintisi riskini azaltıyor”

Menfezlerde yürüttükleritemizlik çalışmalarıyla su akışını sağlayarak sele neden olacak su birikintisinide en aza indirdiklerini ifade eden Gül, “Menfezlerin açılmasının bir faydası da kış aylarında sel riskini ortadan kaldırmasıdır. Menfezler açık olduğu sürece yağan yağmur suları menfezlerden deniz kanalına doğru akarak şehrimizin çeşitli yerlerinde su birikintisini önlemektedir” diye konuştu.

“Menfezlerden çıkardığımız atıkları izinli döküm sahalarına boşaltıyoruz”

Menfezlerde tıkanıklığa sebep olan atıkları temizleyip Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı’na bağlı Atık Şube Müdürlüğü’nün araçlarıyla izinli atık sahalarına boşalttıklarını kaydeden Gül, yapılan temizlikle ilaç sarfiyatını da azalttıklarını vurguladı. Bülent  Gül, “Menfez çalışmasının yanı sıra aynı zamanda mazgal, foseptik, rögar gibi alanlarda da sivrisinekle mücadele çalışmamız devam etmektedir. Mazgallarda tıkanıklıkları engellemek için arkadaşlarımız ilaçlama ile birlikte gerekli görülen yerlerde temizlik de yapmaktadır. Menfez çalışmalarımız sonrası ilaçlama yapmıyoruz”diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR’DEN, SİVRİSİNEK, VE, LARVAYA, KARŞI, YOĞUN, MÜCADELE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA