4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

Nuriye ve Semih ikinci duruşmada konuşamayabilirler..


Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 194, ev hapsindeki Esra Özakça ise 119 gündür açlık grevinde. Eğitimcilerin avukatı Gülmen ve Özakça’nın ikinci duruşma tarihi olan 28 Eylül’e kadar ‘açlıktan kaynaklı olarak kendilerini ifade edemeyeceklerini’ belirtirken, Esra Özakça ise sağlık dur

 

Tarih : 19 Eylül 2017 Salı 07:41   Okunma : 1641

Esra Özakça ise sağlık durumuna ilişkin verdiği bilgide, "tek başına yürümekte zorlandığını" söyledi.  

OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın “İşimizi geri istiyoruz” talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 194’üncü gününde. Semih Özakça'nın eşi Esra Özakça da açlık grevinde 120’nci güne girdi.

Gazete Karınca’nın haberine göre, Gülmen ve Özakça’nın duruşmaya getirilmemelerini ve duruşmanın 28 Eylül’e ertelenmesini tasarlanmış bir karar olarak değerlendiren eğitimcilerin avukatı Murat Yılmaz, duruşma tarihine dikkat çekti.

Yılmaz “(28 Eylül), açlık grevinde bu aşamada olan iki insan için çok uzun bir süre. Dolayısıyla 15 gün sonra duruşmaya çıktıkları zaman bugünkü durumlarından çok daha kötü olacaklar. Belki konuşmayacaklar bilemiyoruz. Dolayısıyla asıl olarak bu duruşmaya gelip kendilerinin neden açlık grevine başladıklarını, bir örgütle bağlantılarının olmadığını anlatacaklardı. Ama maalesef bu durum ellerinden alındı” açıklamasında bulundu.

'ESRA ÖZAKÇA YÜRÜYEMİYOR'

120 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça ise sağlık durumuna ilişkin verdiği bilgide, tek başına yürümekte zorlandığını ve gün içinde çok yorgun düştüğünü belirtti. Özakça'nın açıklamaları şöyle: 

"Gündüz ben de çok yorgun oluyorum. Artık bazı şeyleri tek başıma yapmakta zorlanıyorum. Uykusuzluk çok fazla yaşadığım için gün içinde hep yorgun hissediyorum kendimi. Ağzımın içi tamamen yara ve bu da sıvı almamı etkiliyor."

İKİNCİ DURUŞMA 28 EYLÜL'DE

Gülmen ve Özakça’nın yargılandığı davanın ilk duruşması 14 Eylül günü Ankara Adliyesi 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ancak Gülmen ve Özakça “güvenlik” gerekçesiyle duruşmaya getirilmedi. Mahkeme duruşmaya getirilmeyen Gülmen ve Özakça’nın “savunma yapmadıkları” gerekçesiyle tutukluluk hâlinin devamına karar verdi. Davanın ikinci duruşması ise 28 Eylül günü Sincan Cezaevi Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görülecek.

SEMİH ÖZAKÇA'YA DAVA

Esra Özakça ayrıca eşi Semih Özakça hakkında yeni bir davanın açıldığını ve davaya katılması için mahkemeden çağrı geldiği bilgisini de paylaştı. Ancak davanın detaylarına ulaşamadıklarını kaydetti. Özakça, 28 Eylül’de görülecek duruşma için dayanışma çağrısında bulundu.

 

Paylaş :
Etiketler :  açlık grevi, esra özakça, ikinci duruşma, nuriye gülmen, semih özakça.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA