18 Nisan 2024 Perşembe

13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI   11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   11:05   GAMZE TAŞÇIER`DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"   11:04   CHP TBMM GRUP MÜDÜRÜ LEVENT BAYRAKTAR HAYATINI KAYBETTİ   11:03   TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU   11:01   ÖZGÜR ÖZEL: "GRUP MÜDÜRÜMÜZ, ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ LEVENT BAYRAKTAR`A ALLAH`TAN RAHMET, AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"   10:49   ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ: “KISMİ FİYAT DÜŞÜŞLERİNİ FIRSAT BİLENLER BU KOŞULLARDA SERVETLERİNE SERVET KATMAYA DEVAM EDİYOR”   10:49   TÜİK: TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE ŞUBAT`TA 897 BİN 379 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI  
 
     
   

Mezitli’de Bilim Köyü Öğrencilere Kapılarını Açtı


Mezitli Belediyesinin desteğiyle Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Mersin Bilim Köyü tamamlandı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kaymakamı İsmail Erdoğdu, Çocukların yaşayarak ve yaparak öğrenmesini sağlamayı amaçlayan uygulamaların ve deneylerin yapılacağı Mersin Bilim Köyünü ziyaret etti.

 

Tarih : 9 Haziran 2021 Çarşamba 19:00   Okunma : 1031

Mezitli Belediyesinin desteğiyle Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Mersin Bilim Köyü tamamlandı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kaymakamı İsmail Erdoğdu, Çocukların yaşayarak ve yaparak öğrenmesini sağlamayı amaçlayan uygulamaların ve deneylerin yapılacağı Mersin Bilim Köyünü ziyaret etti. Atölyeleri gezerek çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Tarhan, kendi eğitim dönemiyle ilgili edindiği bilgileri de öğrencilere aktardı. 

Ziyaretçilerle birlikte öğrenciler deneyler yaptı, geleceğin teknolojisi olarak gösterilen bilimsel aletlerle ilk kez tanışma fırsatı buldu.

Yapılış tarihi 1928 yılı olan Bozön Köyü İlkokulu, Mezitli Belediyesi ekipleri tarafından onarılarak yeniden eğitim yuvası olarak kazandırılan Bozön Mahallesindeki Mersin Bilim Köyünde teleskop, fısıltı çanakları, güneş enerjisi ile çalışan ev gereçleri, robotik kodlama atölyesi, Z-Kütüphane, Planeteryum, , Fen Laboratuvarı, Bilimsel Kuramlar Sınıfı gibi bölümler bulunuyor. Türkiye’de nadir olarak bulunan ve Mersin bölgesinin tek Bilim Köyünün Mezitli’de olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Mersin’de öğrencilerimizin teknoloji ve bilimsel deneylerle tanışacağı bir okul kazandırılmasına katkı sunmuş olmaktan dolayı son derece mutluyuz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlattığı bu çalışmaya biz de belediye olarak elimizden gelen desteği verdik. İnşaat ve çevre düzenleme çalışmalarını belediye çalışanlarımız gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin bilimle tanışmış olması kadar geçmişi 1928 yılına dayanan tarihi değere sahip bir okulun da çürümekten kurtarılarak yeniden eğitime kazandırılmış olmasının da mutluluğunu yaşıyoruz. Ümit ediyorum ki Mersin genelinden öğrenciler belirli dönemlerde buraya gelerek bilimsel eğitim alma imkanı bulacaklar. Öğrencilerimiz fikirlerini bilimle destekleyerek geleceğin Türkiye’si için büyük projeler geliştirecekler” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİDE, BİLİM, KÖYÜ, ÖĞRENCİLERE, KAPILARINI, AÇTI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA