3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

Aydınlık Türkiye Mücadelesini Yürüteceğiz ..


Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şubesi, dernek önünde düzenlediği etkinlikte aşure ikramında bulundu.

 

Tarih : 19 Ekim 2017 Perşembe 08:02   Okunma : 1495

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şubesi, dernek önünde düzenlediği etkinlikte  aşure ikramında bulundu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şubesi nin düzenlediği Etkinliğe CHP il yöneticileri,ilçe başkanları, Mersin milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu’nun yanı sıra Pir Sultan Abdal Derneği, Alevi Kültür Derneği, Demokratik Alevi Derneği yönetici ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şube Başkanı Bülent Ufuk Ateş, yazar Hasan Kıyafet’in ‘Haksızlığa başkaldıran canlıdır insan’ şeklindeki sözünü hatırlattı.

Ateş, “Sözünden dönenleri tarih dönekler olarak yazmıştır. Pir Sultan Abdal ise Hızır Paşa zulmü karşısında ‘dönen dönsün ben dönmezem yolumdan’ diyerek idam sehpasına yürümüştür. Alevilik deyince akla Pir Sultan Abdal’ın gelmesi tesadüf değil. Haksızlığa, zulme, gericiliğe başkaldırıdır, ezilenden yana olmanın adıdır Pir Sultan Abdal olmak. Yüzyıllardır Yezit’e, Yavuz’a, zulme direnen bu damar, günümüzde gericiliğe karşı yeni bir direniş odağı olmak zorundadır. Aydınlık Türkiye mücadelesini yürüteceğiz, Pir Sultanlar da bu sürecin bileşenlerinden biri olacaktır” dedi.

Aleviliğin hedefini tüm insanlığı kucaklamak olduğunu, bu hedefe ulaşabilmek için değerlerini koruması gerektiğini ifade eden Atel, “Asimilasyon politikalarına karşı yüzyıllardır direndiğimiz gibi bugün de direneceğiz. Bu görev biz Alevi kurumlarına düşüyor. Aşure etkinliği sadece inançsal, felsefi bir ritüel değil aynı zamanda bir dayanışma günüdür” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Alevi dedesi Ercan Kazım Özer aşure gülbengi okudu ve katılımcılara aşure ikram edildi.

Paylaş :
Etiketler :  pir sultan abdal mersin şubesi, chp, muharrem ayı, bülent ufuk ateş.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA