20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları Hatay’da Buluştu. Savaş: "Hatay, Yüzyıllardır Kardeşliğin Merkezi Oldu"


CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı Hatay’da, yerel ve ulusal sorunları değerlendirmek üzere buluştu. Toplantıya ev sahipliği yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Hatay, yüzyıllardır kardeşliğin, birliğin, bütünlüğün, sevginin ve kucaklaşmanın merkezi olmuştur. 13 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmıştır" dedi.

 

Tarih : 25 Eylül 2021 Cumartesi 13:51   Okunma : 1045

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı Hatay'da, yerel ve ulusal sorunları değerlendirmek üzere buluştu. Toplantıya ev sahipliği yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Hatay, yüzyıllardır kardeşliğin, birliğin, bütünlüğün, sevginin ve kucaklaşmanın merkezi olmuştur. 13 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmıştır" dedi.

İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Hatay, Adana, Ankara ve Eskişehir'in büyükşehir belediye başkanları ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun; yerel ve ulusal gündemindeki sorunlar ve çözümleri görüşmek üzere Hatay’da buluştu.

"YÜZYILLARDIR, FARKLI DİNLER, MEZHEPLER, FARKLI KÖKENDEN İNSANLARA KARDEŞÇE YAŞAMIŞ"

Toplantının açılış konuşmasını yapan ev sahibi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şunları söyledi:

"Hatay, yüzyıllardır kardeşliğin, birliğin, bütünlüğün, sevginin ve kucaklaşmanın merkezi olmuştur. 13 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bununla birlikte ilk gayri resmi olimpiyatların yapıldığı yer. İlk tarımın, buğdayın yetiştirildiği bereketli hilalin tam ortasındaki denize açılan yer. Bununla birlikte Hac yolunun, İpek Yolu'nun, Baharat Yolu'nun Akdeniz'e açıldığı nokta. Yüzyıllardır, farklı dinler, mezhepler, farklı kökenden insanlar, gruplar kardeşçe yaşamışlar ve hepsinin Anadolu'daki ilk ibadet yeri Hatay'da."

"ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDEN BİRİ"

Savaş, "Bununla birlikte Hatay, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Anadolu'nun tam orta noktasında olup, yüzyıllarca ticaret merkezi olmuş ve Roma döneminde üç büyükşehirden bir tanesi dünyada. Roma, İskenderiye ve Antakya" diyerek Hatay'ın tarihi, ticari ve jeopolitik konumunun önemini anlattı.

"BİLDİRGEMİZİ PAYLAŞACAĞIZ"

Hatay'ın bugün Türkiye'nin önemli büyükşehir belediye başkanlarını ve genel başkan yardımcısını ağırladığını dile getiren Savaş, "Bugün burada Hatay ile ilgili hem problemleri hem güzellikleri paylaşacağız. Onlarla ilgili kararlar alacağız. Türkiye'mizde bizim de müdahil olmamız gereken varsa onları konuşacağız. Bildirgemizi de paylaşacağız" diye konuştu.

"ATATÜRK'E YAKIŞIR BİR TOPLANTI…"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve birinci Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün Hatay üzerine söylediklerini anımsatan Savaş, "Hayata gözlerini yummadan önce Türkiye Cumhuriyeti'ne son sevdası olarak emanet ettiği Hatay'ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yakışır bir toplantı yaparız. Umarım güzel sonuçlar alırız" dedi.

Haber: BERKAY VAROL / Kamera: ÜNAL AYDIN

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYE, BAŞKANLARI, HATAY

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA