26 Nisan 2024 Cuma

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

Koca, ‘Obeziteye küçük yaşlarda Önlem alınmalı’


Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, obezitenin dünyada hızla yayılan bir hastalık türü olduğunu belirterek, bu hastalığa karşı küçük yaşlarda önlem alınması gerektiğini vurguladı.

 

Tarih : 18 Kasım 2017 Cumartesi 11:49   Okunma : 1583

MERSİN İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çağın hastalığı haline gelen obezitenin küçük yaşlarda önlenmesi amacıyla, Çocuk Çağı Obezitesi bilgilendirme seminerlerinin ilkini Mersin Piri Reis İlköğretim okulunda gerçekleştirildi. Yörüksüt’ünde sponsorolduğu proje,13 ilçede alanında uzman kişiler tarafından verilecek olan seminerlerle gerçekleşecek.

Mersin merkez Yenişehir İlçesi Palmiye Mahallesi’nde bulunan Piri Reis İlköğretim okulunda gerçekleştirilen seminere, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Yörüksüt Yönetim Kurlu Başkanı Ramazan Öz, Doktor Oğuz Demirsoy, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebi Yılmaz, Okul Müdürü Mehmet Mete Aktekin, veliler ve çok sayıda öğrencikatıldı. 

Seminerde, Doktor Oğuz Demirsoy, ailelere ve çocuklara obezitenin nasıl önleneceği, nelere dikkat edilmesi gerektiği ve doğru beslenme konusunda bilgilendirme yaptı. Proje, son zamanların özellikle küçük yaşlarda sıkça görülmeye başlanan obezitenin önlenmesi amacıyla yapılıyor.

Projenin sponsorluğunu, hayata geçirdiği ve destek verdiği sosyal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkan Yörüksüt üstleniyor. Bu tür projelere destek vererek Sadece bir gıda firması olmadığını gösteren Yörüksüt, Türkiye’nin geleceği olan çocukların erken önlem alarak bu hastalığa yakalanmaması için projeye sponsor oldu.

13 İLÇEDE YAPILACAK

Proje hakkında kısaca bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, projenin 13 ilçede gerçekleşeceğini belirterek, obezite hastalığına küçük yaşlarda önlem alınması gerektiğini vurguladı. Alanında uzman kişiler tarafından ailelere ve çocuklara bilgilendirme yapacaklarını kaydeden Koca, projeye destek veren Yörüksüt ailesine teşekkür etti. Koca, öğrencilere Mersin’in firması olan ve 25 yıldır kente hizmet eden firmayı rol model alabileceklerini söyledi.

“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Yörüksüt’ün kuruluşundan kısaca bahseden Ramazan Öz ise, “25 yıl önce Mersin’de doğan Yörüksüt sadece süt değil, bu tarz sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor. 25 yıl önce sokak sütçülüğüyle başladığımız bu keyifli serüveni şimdi 3 tane fabrikamız, 350 tane personelimiz ve 4 ülkeye ihracatla devam ettiriyoruz. Hedefimiz, Mersin’in markasını daha çok ülkeye ulaştırmak. ‘Kendi çocuğumuza yedirmeyeceğimiz ürünü hiç kimseye yedirmeyeceğiz’ sloganıyla yola çıktık. Bunla da başarılı olduğumuzu büyümemizden anlıyoruz. Ben bu projenin içerisinde yer aldığımız için mutluyum” dedi.

HAREKETSİZLİK, STRES VE SAĞLIKSIZ BESLENME

Obezitenin çığ gibi büyüdüğünü vurgulayan Doktor Oğuz Demirsoy da şunları söyledi;“Obezite aslında hastalık derecesinde yağlanma ve şişmanlık. Bunun en önemli nedeni, ucuz, sağlıksız gıdalar, stres ve hareketsizlik. Bu durum kentlerde daha yüksek. Ülkemizde bu konuda ileri durumda. Onun için bu hastalığı önlemek için direk çocuklara yönelik bir seminer düzenliyoruz. Çünkü obezite olmadan önlenebilecek bir şey. Bunu yapmanın en iyi yolu, sağlıklı beslenmeden geçiyor. Yani, şeker tüketilmeyecek, kapalı ürünler tüketilmeyecek, çocuklarımız hareketsiz kalmayacak, çocuklar hata yapmaktan korkmayacak bu sebeple strese girmeyecek.” 

Paylaş :
Etiketler :  meb, adem koca, oğuz demirsoy, yörüksüt.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA