10 Haziran 2024 Pazartesi

16:11   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞECEK   15:16   ALI MAHIR BAŞARıR: "JETGILLER AILEMIZ BÜYÜYOR. SAĞLıK BAKANı, KALIBRASYON UÇAĞıYLA SEYAHAT ETMIŞ"   15:07   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ İLK NIKAHıNı KıYDı    15:05   AYŞE ATEŞ, ÖZGÜR ÖZEL İLE BIR ARAYA GELDI   14:13   CHP`LI DEMIR: “EMEKLI YıLı ILAN EDILEN 2024`TE EMEKLILER İŞKUR KUYRUĞUNDA”   13:54   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT`TEN GEÇICI HAYVAN BAKıMEVI VE REHABILITASYON MERKEZI`NDE İNCELEME   13:49   H.K.G. DAVASıNDA SAVCıLıK BOZMA İLAMıNA UYULMASı YÖNÜNDE MÜTALAA VERDI   13:06   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN KURBAN DOLANDıRıCıLARıNA KARŞı UYARı   12:50   BENNY GANTZ İSRAIL`IN SAVAŞ KABINESI`NDEN İSTIFA ETTI...    12:42   KAYıHAN PALA`DAN SAĞLıK BAKANı KOCA`YA: "AŞı YAPTıRıLMAYARAK BULAŞıCı HASTALıKLARA KARŞı KORUMASıZ BıRAKıLAN ÇOCUKLAR IÇIN BIR EYLEM PLANı VAR MıDıR?"   11:44   MEZITLI BELEDIYESI LIONS SOSYAL MERKEZI AÇıLDı   11:30   TAŞ OCAĞı YAPıLMASı PLANLANAN HAMZABEYLI MAHALLESI’NDE ÇEVRE SORUNLARıNA KARŞı “YERYÜZÜ SOFRASı” KURULDU   10:22   ESKIŞEHIR`DE ONUR HAFTASı YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALESI: 10 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   09:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ÇOCUKLARA UYGULAMALı DENIZ TEMIZLIĞI EĞITIMI   09:41   AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇIMLERI TAMAMLANDı: MERKEZ SAĞ VE SOL KONUMUNU KORUDU, AŞıRı SAĞ GÜÇ KAZANDı, EURO DÜŞTÜ   09:19   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN SıNAVA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE DESTEK   23:13   DIYARBAKıR`DA GERGIN YÜRÜYÜŞ...   23:01   FRANSA ERKEN SEÇME GIDIYOR... MACRON AP SEÇIMLERINDE AŞıRı SAĞıN YÜKSELMESININ ARDıNDAN MECLISI FESHETTI   21:42   ALI KOÇ ÜÇÜNCÜ KEZ FENERBAHÇE BAŞKANı   17:45   YKS`NIN ÜÇÜNCÜ VE SON OTURUMU YDT SONA ERDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Ekipleri, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bıraktı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı dolayısıyla yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için besleme çalışması yaptı. Özellikle yılkı atlarının olduğu bölgelere saman, çayır otu ve yulaf bırakan ekipler, köpekler için de mama bıraktı.

 

Tarih : 21 Ocak 2022 Cuma 21:20   Okunma : 1002

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı dolayısıyla yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için besleme çalışması yaptı. Özellikle yılkı atlarının olduğu bölgelere saman, çayır otu ve yulaf bırakan ekipler, köpekler için de mama bıraktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışından dolayı bir yandan karla mücadele çalışması yürütürken, bir yandan da zorlu kış şartlarında beslenme güçlüğü çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetler Dairesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı ekipleri, yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışının etkili olması üzerine yaban hayvanları için harekete geçti. Özellikle yılkı atlarının bulunduğu Gülek ve Karboğazı mevkiine kar araçları ile giden ekipler, belirlenen noktalara yılkı atları için saman, çayır otu ve yulaf,  köpekler için de mama bıraktı. Ekipler ayrıca, aç kaldığı için insanların yaşam alanlarına kadar gelen yılkı atları için de yol kenarlarına ve mahalle aralarına yem bırakmaya devam ediyor.

“YILKILAR YOL KENARLARI VE MAHALLE ARALARINA KADAR GELİYORLAR”

Tarsus Doğa Parkı’nda görevli Veteriner Hekim Mert Ayaz, düzenli aralıklarla yılkı atları ve köpekler için yem bıraktıklarını belirterek, “Gülek ve Karboğazı bölgelerinde, bu dönemlerde beslenme problemi yaşayan yılkı atları ve köpekler için besleme çalışması yapıyoruz. Yılkı atları yiyecek bulmak için insanların yaşam alanlarına yaklaştıkları için yem bırakmak daha kolay oluyor. Yol kenarları ve mahalle aralarına kadar geliyorlar. Genelde şehir içlerine çok yaklaşmazlar ama aç kaldıkları, stres yaptıkları için yaklaşıyorlar. Biz de bu durumu bildiğimizden hemen müdahale edip besleme çalışması yapıyoruz. Köpeklere de sürekli bir besleme çalışması oluyor. Onlara da yine mamalarını veriyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA