3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

‘Polis, TTB Binasında Ne Bulmayı Umuyordu?’


CHP Mersin Milletvekili Kuyucuoğlu, TTB yöneticilerinin gözaltına alınması ve birlik binasının aranmasını kınadı

 

Tarih : 31 Ocak 2018 Çarşamba 16:57   Okunma : 2557

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyelerinin gözaltına alınmasını ve birlik merkezinde polisin arama yapmasını haksız ve hukuksuz uygulama olarak değerlendirdi ve operasyonu kınadı. Kuyucuoğlu, “Polis, çilingir marifetiyle girdiği Türk Tabipler Birliği merkezinde ne bulmayı umuyordu? Bu arama ve gözaltılar, işletilen sürecin hukuki bir süreç değil, bir intikam ve gösteriş süreci olduğunu gösteriyor” dedi.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’nin, Afrin operasyonuna ilişkin açıklamasının ardından konsey üyelerinin gözaltına alınması ve TTB merkez binasında polisin arama yapması üzerine çok sayıda siyasetçi birlik binasına giderek operasyonu kınadı.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da, polisin TTB merkezinde arama yaptığı sırada birlik binası önüne gitti.

TTB Merkez Konseyi’nin bildirisinin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kuyucuoğlu, “TTB Merkez Konseyi üyelerinin evlerinden gözaltına alınmalarını, birlik binasının polis tarafından aranmasını haksız ve hukuksuz bir uygulama olarak görüyorum.  Polis, çilingir marifetiyle girdiği Türk Tabipler Birliği merkezinde ne bulmayı umuyordu?  Bu arama ve gözaltılar, işletilen sürecin hukuki bir süreç değil, bir intikam ve gösteriş süreci olduğunu gösteriyor” dedi.

Operasyondan bir gün önce, TTB avukatının savcılığa giderek, eğer bir soruşturma varsa Merkez Konseyi üyelerinin ifadeye gelebileceklerini söylediğini, ancak savcılığın avukatın bu talebine yanıt vermediğini kaydeden Kuyucuoğlu, kaçma ya da gizlenme şüphesi olmayan hekimlerin ertesi gün evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınmasının makul bir açıklamasının olmadığını vurguladı.

Kuyucuoğlu, “ AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TTB Merkez Konseyi üyelerini hedef alan açıklamasının ardından bu operasyon düzenlendi ve hekimleri, Türk Tabipler Birliği’ni krimanilize edecek şekilde, onları itibarsızlaştırmak gayesiyle, adeta bir suç şebekesinin merkezinde arama yapılır gibi TTB merkezinde arama yapıldı. Oysa gözaltına alınan bu insanların ne iş yaptıkları bellidir, ev adresleri, işyeri adresleri bellidir, her biri kamuoyunca yakından tanınan isimlerdir. Hekimlerin gözaltına alınmasını ve TTB merkezinde arama yapılmasını kınıyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  TTB, SERDAL KUYUCUOĞLU, AFRİN.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA