23 Mayıs 2024 Perşembe

10:11   BURHANETTIN BULUT`TAN CHP`NIN EMEKLI MITINGINE ÇAĞRı: "İÇINDE BULUNDUKLARı DURUMA ITIRAZ EDEN EMEKLILER VE BU KONUDA HASSASIYET YAŞAYAN HERKESI BU MITINGE DAVET EDIYORUZ"   10:10   AYHAN BARUT: "ÜLKEMIZE YÖNELIK ÖRTÜLÜ VIZE AMBARGOSUNA KAYıTSıZ KALAN AKP IKTIDARıNı KıNıYORUZ"   10:03   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı ALI BABACAN ÇIN`E GIDIYOR   10:02   TEOMAN, CUMARTESI ANNELERI`NIN EYLEMININ 1000. HAFTASı IÇIN SÖYLEDI: "BENIM ANNEM CUMARTESI"   09:42   METEOROLOJI`DEN 7 IL IÇIN YEREL KUVVETLI YAĞıŞ UYARıSı   09:23   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER VEDAT ZORBA ŞEHIT OLDU   01:06   TBMM GENEL KURULU`NDA TARTıŞMA… AKP`LI ÇALKıN: BU GRUPLAR ÇıKıYOR, BIRÇOĞU DA KAFAYı ÇEKIP ARKADAŞLARıMıZA HAKARET EDIYOR. MURAT EMIR: SÖZÜNÜ GERI ALSıN, YOKSA MECLIS ÇALıŞAMAZ   21:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BÜYÜK EMEKLI MITINGI`NE ÇAĞRı: "ONURLU YAŞAM, HAKÇA PAYLAŞıM IÇIN EMEKLILERE SAHIP ÇıKMAK ISTEYEN HERKESI BEKLIYORUZ"   19:57   BAŞBAKAN RISHI SUNAK AÇıKLADı: İNGILTERE 4 EKIM`DE ERKEN SEÇIME GIDIYOR   17:17   TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ`NDE MERSİN`İ CHP GRUBU`NUN TEKLİF ETTİĞİ LİSTE TEMSİL EDECEK   17:14   MEDYA GRUPLARININ "DİJİTAL TELİF YASASI" TALEBİNE KOMİSYON ÜYESİ MİLLETVEKİLLERİNDEN "BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM GEREKİR" İTİRAZI   13:33   TBMM`DE TARTIŞMA... ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E...   12:20   DEM PARTİLİLER KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN CEZALARI TBMM`DEN ADALET BAKANLIĞI`NA YÜRÜYEREK PROTESTO ETTİ   11:55   CHP`Lİ GÜLCAN KIŞ`TAN BAKAN ŞİMŞEK`E SESLENDİ   09:26   BÜYÜKŞHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MERSİN ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİ`NE KATILDI   01:57   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN 10 MADDESİ, GENEL KURUL`DA KABUL EDİLDİ   01:07   ERDOĞAN, 1990 TARİHLİ ‘SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİ TÜZÜĞÜ`NÜ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRDI   23:37   DEM PARTİLİ BOZAN`IN, KOBANİ OLAYLARIYLA İLGİLİ ERDOĞAN`I HEDEF ALAN SÖZLERİNE, AKP`LİLER TEPKİ GÖSTERDİ   21:48   FENERBAHÇE`DEN DERBİNİN ARDINDAN YAŞANANLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA   15:47   ETEM ÇALIŞKAN, BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’İ ZİYARET ETTİ  
 
     
   

Yeşilboğaz: "Toplumun ve Acılı Ailenin Vicdanı Tatmin Olmadı"


Mersin’de 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Feray Şahin’in evinde silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan polis memuru Fatih Burak A., ’taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmaya gözlemci olarak katılan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hukuk sistemimizin aşmazlarından birini daha yaşadık. Maalesef verilen kararla birlikte biricik kızlarını kaybeden acılı ailenin ve toplumun vicdanı tatmin olmadı” dedi.

 

Tarih : 20 Eylül 2018 Perşembe 01:04   Okunma : 1344

Karar duruşmasında sanığın maktuleye yönelik eylemine uyan 5237 sayılı TCK’nın 85/1 maddeleri gereğince, suçun işleniş şekli, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı nazara alınarak sanığın takdiren ve teşdiden 4 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına; sanık eylemini bilinçli taksirle işlemesi nedeniyle cezasının TCK’nın 22/3. maddesi uyarınca takdiren 2/5 oranında artırılarak neticeden 6 yıl 3 ay 18 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına; sanığın duruşmadaki tutum ve davranışları lehine indirim sebebi kabul edilerek, 5237 sayılı TCK’nın 62. maddesi gereğince cezasından takdiren indirim yapılarak, sanığın neticeden 5 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına; sanığa verilen ceza miktarı da dikkate alınarak yasal şartları oluşmadığından sanık hakkında ayrıca takdiren 5237 sayılı yasanın 50, 51 maddeleri ile 5271 sayılı yasanın 231/5 ve devamı maddelerinin tatbikine yer olmadığına; 5237 sayılı TCK’nın 63/1. Maddesi uyarınca, sanıkların gözaltı ve tutuklulukta geçirdiği sürelerin cezasından mahsubuna, sanığa verilen hapis cezasının miktarı, kaçma şüphesi oluşturduğundan hükmen tutukluluk halinin devamına karar verildi.

“HUKUK SİSTEMİMİZİN AŞMAZLARINDAN BİRİNİ DAHA YAŞADIK”

Karar duruşmasına gözlemci olarak Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Ayfer Baydar katıldı. Alınan kararı değerlendiren Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Çok uzun bir süredir şahsen ve Mersin Barosu olarak takip ettiğimiz kızımız Feray’ın karar günüydü. Maalesef verilen kararla birlikte biricik kızlarını kaybeden acılı ailenin ve toplumun vicdanı tatmin olmadı. Silah kullanma yeteneği ve yetkisi olan bir şahıs tarafından kızlarının taksirle öldürüldüğünü acılı aile kabul etmedi, etmeyecektir. Hukuk sistemimizin aşmazlarından birini daha yaşadık. Öldürülen bir kadındı ve yine bir kadın cinayeti gündemde. Bu tür kararlar verildiği sürece de kadın cinayetlerinin önüne geçmek mümkün değildir. Umarım istinaf sürecinde maddi gerçek tam anlamıyla teşekkül eder. Hem toplumun, hem acılı ailenin vicdanını rahatlatacak, acılarını giderecek hakkaniyetli bir karar verilir” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA